חדש כאן

fireman

New member
חדש כאן ../images/Emo13.gif

אהלן חברים.... לפני כמה שבועות בעת שיטוטים ברשת מצאתי תמונה של סקולנט שהתפתח למן עץ בונסאי בגובה של בערך מטר עם גזע עבה ומרשים והחלטתי שאני רוצה גם
הראיתי את התמונה נחמדה לאימי והיא הפנתה אותי אל האדניות שתלויות על החלון בביתנו הישן, אדניות שאני מצטער לומר אבל לא ממש עניינו אותי. ניגשתי לשם ומצאתי 3 אדניות מלאות בסקולנטים, חלקם עם גזעים מרשימים... תמונות כרגע אין לי אבל האם אפשר לעשות משהו עם סקולנט בעל גזע קשה שצמח "פרא" כבר כמה שנים? האם אפשר לשאוף לעץ בסופו של דבר או שאת זה היה צריך לעשות ממש ממש בהתחלה?

אולמוס

New member
חומר גלם לבונסאי מסוקולנטים

שלום רב לך וברוך הבא עקרונית התשובה חיובית, אם חומר הגלם הוא בצורה, גודל ומופע מרשים ועונה על כללים בסיסיים שעל פיהם חובבי בונסאי בוחרים את חומר הגלם (ראה מאמרי הפורום) גם סוקולנט יכול להתאים למרות שישנם כאלהשאינם מתלהבים מסוקולנט בונסאי - אבל בהחלט יש כמה וכמה כאלה במספר אוספים בארץ והם בהחלט מרשימים. כמובן שניתן להכין גם מהתחלה (חומר גלם צעיר מאוג או צעיר בכלל) אבל כאן יש לקחת בחשבון את מימד הזמן. שמתקצר משמעותית במצב של חומר גלם בוגר.

fireman

New member
אז הנה....אדנית אחת עברה

לכתובתה החדשה... המצב של הצמחים לא נראה הכי בגלל חוסר השקיה, האדניות ננטשו במערכה לבד אבל מהצצה ראשונית נראה שיש שם חתיכות עם פוטנציאל..... אני מצרף כמה תמונות, אשמח לקבל הצעות.... כמובן שהאדנית עצמה תפורק, אני מקווה שמדובר בכמה וכמה שתילים ולא באחד יחיד

אולמוס

New member
פורטולקריה

שלום רב, הסוקולנט שברשותך נקרא "פורטולקריה אפרא." אכן ניתן להכין ממין זה בונסאי וכפי שציינתי יש כמה כאלה נאים באוספים בארץ, גם של חברי פורום זה. עפ"י התמונות מדובר במספר פריטים שיש בשלב ראשון להפרידם זה מזה ולשתול כל אחד מהם בעציץ נפרד. כך יתאפשר להעריך את הפוטנציאל של כל אחד מהפריטים ולהתרשם ממנו פרטנית ומה ניתן לעשות עימו בהמשך.בנוסף יוכל להתפתח ללא הפרעה ותחרות משכניו ואז גידולו יהיה מהיר יותר אם יוחזק ויטופל בתנאים אופטימליים. להזכירך- אם אינך מודע לכך - בונסאי זה לא "אינסטנט" ויידרשו זמן, עבודה ולא מעט סבלנות כדי לקבל בונסאי גם מסוקולנט בעל קצב גידול מהיר יחסית כמו הפורטולקריה. בהצלחה.

fireman

New member
זמן יש לי....../images/Emo13.gif

בכל מקרה אתמול פירקתי את האדנית הזו.....נשארתי עם 4 "עצים" עיקריים אני אעלה תמונות שלהם מפורקים מחר....

למעלה