חדש כאן - מחפש ייעוץ

YairLevi80

New member
חדש כאן - מחפש ייעוץ

שלום לכולם, יש לי חצר מלאה בעשביה (ראו תמונה). הייתי רוצה לעשות שם משהו נורמלי, ואין לי מושג איפה מתחילים ומה עושים. הבנתי שיש אפשרות כזאת ממש להוריד שכבה של 20 ס"מ מהאדמה ולהחליף אותה באדמת חמרה. האם זה מה שכדאי לעשות? האם יש שיטה ששמים יריעות ניילון בין שכבות האדמה ע"מ שלא יגדלו עשבים מלמטה? ממש אין לי מושג אז אשמח להכוונה.. כמו כן, אלוי שווה להביא גנן שיעשה הכל? כמה זה יעלה? (פחות או יותר) :) צירפתי תמונות של הזוועה.

הצעותי:

בהנחה שהשטח כולו חשוף לשמש: שלב ראשון- כיסוח העשביה (אפשר בחרמש מכני או מכסחת דשא). שלב שני- תיחוח הקרקע- לתורך זה כדאי לשכור מתחחת. להקפיד שהיא תהיה מהדגם עם הגלגלים שחופרים באדמה מקדימה- הדגם השני מסוכן מדי, למרות שיותר קל לעבוד אתו, ואני מתפלא שיש כאלה שמשתמשים בו. שלב שלישי- סילוק גושי נזאז אם ישנם, השקיית הקרקע וכיסוי כולה בניילון שקוף. יש לכסות בצורה אטומה ככל האפשר. כעת יש לחכות חודשיים לפחות. במהלך זמן זה הקרקע תתחמם וכל מה שחי בתוכה ימות- כולל זרעים של עשבים, כנימות קמחיות, פטריות, חיידקים נמטודות ושאר מרעין בישין. כמה שמחכים יותר, החימום חודר לעומק רב יותר והורג שם את המזיקים. שלב רביעי- לאחר הסרת הניילונים הקרקע מעוקרת. לפני שתילה כדאי לשכור שוב את המתחחת ולהחדיר לקרקע קומפוסט, כדי להתחיל לבנות פלורת חיידקים חדשה.

עשביה

שתי אפשרויות: לכסח עם חרמש מוטורי ולרסס נגד עשביה(למרות שחלק מהחברים לא יסכימו איתי) לתחח את האדמה עם מתחחת העשב ישמש זיבול ירוק. למה להחליף אדמה לא הבנתי? לגבי יריעות ניילון נקרא חיטוי סולארי לא בתקופה זו אלא, כשמזג האוויר חם יותר פורשים יריעת ניילון(מרטיבים לפני את האדמה)דואגים שהיריעה תהיה סגורה הרמטית מסביב וממתינים כחודש ימים.

שמוליק, אתה רוצה לגרום לו לעבודה

סיזיפית? מי שיכסח את העשביה ולא יחטא את הקרקע ישלם בשנים של עקירת עשביה. חיטוי סולארי ניתן להתחיל כבר עכשיו- בלאו הכי הוא נמשך חודשיים, ועד אז הוא יתקרב למאי. אם הוא ימשיך עוד חודש עד סוף יוני זה יהיה יותר בטוח. למה להשאיר חלק מהעשביה חיה בתור זרעים או קני שורש, ובנוסף גם את כל מזיקי הקרקע הנמצאים שם ללא ספק? כדי לשלם לגנן שיבוא אחת לשבועיים לעשב?

טסונמי1

New member
גם לדעתי - ללכסח-לרסס-להפוך

את האדמה בתוספת קומפוסט אגב אדמה שעשביה כזו גדלה בה אין צורך להחליף זו אדמה מצוינת.

קודם כל , לדעתי, צריך לתכנן

את הגינה.. למה היא הולכת לשמש? יש שיטה של הירוקים שאומרת לכסח את הכל עד לגובה הקרקע ולהשאיר את כל הכסחת כחיפוי - שומר על לחות הקרקע, השורשים נשארים באדמה להזנת החברים שחיים בתוכה... אחר כך - אפשר לתכנן ערוגות פרחים או ירקות,או שתילות עצים או שיחים לפי מה שתחליט ורק שם לתחח ולתת קומפוסט ולהשאיר את כל שאר הגינה מחופה.. בחורף הבא, דרך החיפוי יצמחו שוב העשבים האלה , למען בריאות האדמה.. לעומת זאת, אם הכוונה לשים שם דשא - נא להתעלם מכל מה שכתבתי..

sextrier

New member
תודה לכולם

אמממ.. תודה לכולם על התשובות. אז ממה שהבנתי כאן זה ככה: 1. האדמה היא טובה לגידולים. 2. אני כנראה ארצה שרוב הגינה תהיה דשא כי אני מניח שהוא דורש פחות טיפול יומיומי מאשר צמחים אחרים. 2. כמובן שאעדיף שלא יצמחו לי עשבים כאלה יותר בתוך הדשא. 3. כשלב ראשון יש לכסח את כל העשבים. האם יש צורך ממש להוציא את הכל מהשורש או מספיק שהם ישארו קצרים? 4. אפשר לרסס את האדמה או לעטוף בניילונים למשך חודשיים ע"מ להרוג המרעין בישין. לפי שפם המקובלים אפשר מעכשיו, אבל הגשם שירד לא יפריע? חוצמזה, מאיפה משיגים יריעות כל כך רחבות? 5. מתחחת זה כלי שהופך את הקרקע :) 6. האם המתחחת הלא מסוכנת היא זאת שבלינק הבא? http://www.brener.co.il/Upload/a313427151מתחחת%20לאדמה.jpg 7. אני רוצה לשים מערכת השקיה (כנראה). באיזה שלב עושים את זה? 8. האם לא כדאי להחליף את האדמה? לפחות כדי שהיא תהיה יפה יותר? (אדמדם במקום סתם שחור) 9. פחות או יותר, כמה יעלה לי גנן שיעשה את כל העבודה? (אם אני אתעצל ואחליט ללכת על גנן) תודה מראש... יאיר

טסונמי1

New member
קביעה מס 2 -טעות חמורה

דשא דורש טיפול -והרבה אים אתה מכסח-מרסס- ומפזר חומר נגד נביטה-עשית קיצור דרך וחסכת זמן החיטוי הסולרי בעזרת נילון מתאים לירוקים- מימי לא שמעתי את הרעיון להחליף אדמה טובה מפני שהיא לא יפה

המשך עשביה

א. ניתן לכסח את העשב ללא הוצאת שורשים. ב.לרסס נגד עשביה+מונע נביטה ייבש את העשב וימנע עשביה בעתיד. ג.הלינק שצרפת זו המכונה. ד.אם החלטת שאתה מתחח ממליץ על הצנעת קומפוסט באותה הזדמנות. ה.מערכת השקייה לאחר התיחוח (צריך להחליט קודם מה ואיפה גודל בגינה) ו.עלות השכרת כלי כזה ליום 200-350 ש"ח ז.כשאתה שואל עלות גנן קח בחשבון :כלי כיסוח ,חומרי ריסוס,מרסס,מתחחת, קומפוסט ועוד.

oferessel

New member
היכן החצר?

זוג כבשים - עיזים יעשו יופי את העבודה.

למעלה