חדש ישן

morphy1

New member
חדש ישן

אחרי כמעט עשור בלי דו'ג בא לי להתחדש בקטנוע בא לי קטנוע בינוני 250 סמק אני כבר כמה שנים לא בשוק ולא מכיר את הדגמים החדשים . הנסעות שלי הם בעיר והרבה מחוץ לעיר ככה ש125 לא נראה לי יבוא טוב התקציב קצת מוגבל 5000-7000 מצד שני אני הייתי די הרבה זמן מכונאי אופנועים אז נראה לי שאני יצליח להתגבר גם על תקלות קשות . הומלץ לי על דגמים של קימקו B&W או גרנד דינק הבנתי שהם חולקים את אותו מנוע . איזה עוד קטנועים עולים לכם לראש אשמח להמלצות מבעלי קטנועים הנל

פרארי1

New member
התקציב שלך די מוגבל

מה שיחייב אותך לרדת בשנתונים ולדעתי, לא מומלץ ללכת על טאיוואני קשיש, שלמרות הידע שלך, עלול לעשות לך צרות ולא לשרת אותך כמו שצריך. נראה לי עדיף לרדת עוד קצת בשנתון וללכת על הונדה פורסייט מתחילת העשור. אמנם אלה כלים עם הרבה קילומטרים, אבל הם הרבה יותר אמינים ועמידים מהדגמים שציינת, גם כאלה שהם רק 4-5 שנים על הכביש. אופציה נוספת שמחייבת הגדלה של התקציב בכ-2000 שקל, היא פיאג'ו X8 משנתון 2007, כלי שנותן תמורה הרבה מעל למחיר בו הוא נסחר בשוק. אגב, אין שום צורך להקפיץ הודעות אחרי שעה, אנשים לא נמצאים פה כל הזמן וכל אחד עונה מתי שהוא פנוי ובהתאם לידיעותיו, אז לפעמים לוקח קצת זמן עד שמקבלים תשובה.

morphy1

New member
תשובות

2006 זה קשיש? ראיתי מלא גרנד דינק 2005-2006 באיזור בין 4 ל7 תלוי במצב ובקונה מה שראיתי המון זה כלים בלי טסט שנתיים ויותר כי בטסט צריך להציג ביטוח והבעלים נוסעים בלי ביטוח אז נוסעים גם בלי טסט והמון כאלה שמוכרים אחד לשני ככה בלי ניירות (ממש כמו מוטוקרוס) אני לא מבין את הבלגן הזה .אני לא יודע כמה זה נפוץ בכל הארץ אבל באיזור ירושלים זה כמעט כל קטנוע שני . מה שמוביל אותי לשאלה הבאה האם אפשר לבצע העברת בעלות לקטנוע בלי טסט? אני שמעתי מזמן שאפשר להעביר רק אם הטסט נגמר לפני חצי שנה מקסימום אם יש דרך לברר את זה . אם לא אז יש פה מלכוד 22 כי אי אפשר לעשות ביטוח למוכר ואז אי אפשר לעשות טסט ואז אי אפשר להעביר בעלות .ועדיין אשמח למשוב על הגרנד דינק ,מה צרכת הדלק שלו ,מה האמינות שלו ,כמה עולה הטיפולים שלו ,האם החלקים שלו יקרים וכו וכו אני קצת חדש פה ולא מכיר את ההתנהלות וראיתי שהמודעה שלי הגיעה לסוף העמוד אז הקפצתי סורי

RoyceGracie

New member
האמת שלפני חודשיים העברתי בעלות בלי טסט

הלכתי למשרד הרישוי ונתבקשתי לחתום על מסמך שבו אני מצהיר שאני מבין שהקטנוע בלי טסט ועדיין רוצה לרכוש אותו. כששאלתי אותם טלפונית נאמר לי שאם הוא בלי טסט מעל 3 חודשים אני לא יכול לעשות העברה - אבל במשרד עצמו (בבניין כלל) העבירו לי - כנראה שהם לא מודעים לזה. לפני שנה קניתי קטנוע ללא טסט מבחור, הוא נתן לי ייפוח כח ות.ז., עשיתי ביטוח - העברתי אותו טסט, ורק אז עשיתי את ההעברת בעלות.

jony stekino

New member
אם אתה מכונאי קנה B&W

יצא לך הכי זול , והבנתי שהוא מאד נוח לעבודה

morphy1

New member
זה אותו מנוע כמו הגרנד דינק

ככה הבנתי רק עם מרכב גדול יותר (בסיס גלגלים רחב יותר)מה שאומר יותר יציבות בכבישים מהירים שזה הרבה מהנסיעות שלי .וזה שהוא גדול יותר פחות יבוא לי להשתחל בין מכוניות

בועז בר

New member
אין הבדל באורך בסיס הגלגלים של שני הדגמים

האלה. יש הבדל קטן במידת האורך הכללי - הגרנד ארוך ב-6 ס"מ בסה"כ. ההבדל העיקרי הוא בתצורה: הגרנד הוא "מנהלים" עם ישיבה נמוכה ומרווחת ומיגון רוח יעיל וה-B&W "ספורטיבי" עם תנוחת ישיבה גבוהה וללא מיגון רוח במקור. שניהם ישתחלו ללא בעיה בתנועה העירונית ולגרנד יש יתרון של נוחות בכביש המהיר. אם אתה מכונאי קטנועים, אתה צריך לדעת שכלים משומשים ותיקים מהדגמים האלה מועדים לתקלות חוזרות ונשנות ושחוויית הרכיבה עליהם מפוקפקת למדי מבחינת היגוי והתנהגות כביש - במיוחד בגרנד דינק. היתרון הוא שיש חלפים זולים ובשפע. קרא כאן את סעיף 'משומש' בסוף המבחן. רוח הדברים הכללית נכונה גם לגרנד דינק וה-B&W. לדעתי, בתקציב הנתון שלך - הונדה פורסייט או ג'אז 250 יהוו בחירה עדיפה, כמו גם פיאג'ו X8 2007, אם תצליח למצוא אחד כזה...

liquidspice

New member
חפש קטנוע הונדה 250 שנכנס לתקציב

אני מניח שפורסייט או JAZZ יכנסו טוב לתקציב... גם אם השנתון יותר ישן, זה עולם אחר לגמרי

morphy1

New member
מה הקטע עם הסלילי הצתה ?

מחקירה על הכלים הנל הבנתי שיש סיפור עם הסלילי הצתה (כמעט כל מודעה שניה אומרים שהחליפו אותם) מי יודע כמה זה עולה הבנתי שאם הם הולכים כדאי לקנות סלילים מחוזקים שמלפפים אותם בארץ משהו יודע משהו על זה? האם הפלסטיקה לכלים האלה והאגזוזים זה משהו ממש יקר או שזה עממי ויש תחליפי כמו בסאניאנג?

morphy1

New member
חשבתי על זה

ומניסיוני באופנועים ומכוניות תמיד עדיף לקנות רכב שמכרו המון ממנו .כי אז יש המון חלקים תחליפיים יש המון משומשים המון מכונאים מכירים את המחלות של הדגם .וחוץ מזה חלקים של הונדה המחירים שלהם זה כמו המשקל שלהם בזהב לא רואה המון מהדגמים שציינת על הכביש (לפחות באיזור ירושלים) היה לי מחשבות להביא CH ישן ולשקם אותו אבל יש לו טכנולוגיה מיושנת (מתלה קידמי משנות ה80 ובלם תוף מאחורה .שלא נדבר על הרגלית ברקס כמו בוספות ) אז עדיף להתקדם בחיים למשהו יותר מודרני

פרארי1

New member
חלקי הונדה לא תמיד יקרים מאחרים

זה סוג של "אמת מוחלטת" שכולם מאמינים בה, אבל קטנועי הונדה לרוב זולים יותר לטיפולים מהרבה כלים מתחרים. השוק בירושלים אכן מוגבל, אבל אתה יכול להיכנס לסוכנות הונדה בכיכר שבסוף פייר קניג (מול משטרת מוריה), איש המכירות שם - בחור חביב בשם יונתן, יוכל לעזור לך ולבדוק האם יש להם בטרייד אין הארצי כלי שיכול להתאים ואז להביא לך אותו לירושלים, בלי התחייבות לקניה. אגב, אופציה נוספת שיכולה להתאים זה הונדה פנתאון 150, שהוא בעל יכולות בינעירוניות טובות (לא כמו 250, אבל הרבה יותר מ-125, למרות ההבדל הקטן בנפח). הכלי מרווח ונוח מאד ונסחר במחירים שנכנסים לתקציב שלך לשנתוני 2005-6. הסלילים היא בעייה ידועה ומוכרת בדגמים שהזכרת ואכן הפתרון המומלץ הוא הסלילים המחוזקים תוצרת הארץ, שאני לא יודע את עלותם המדוייקת, אבל זה סיפור של כמה מאות שקלים.

morphy1

New member
לא יכול לרדת ל150

כי זה נסיעות בין ערוניות על בסיס יומי עם המון עליות וירידות .תודה על ההסברים והסבלנות אני במצוד אחרי הקטנוע המושלם בשבילי שהשילוב בין המחיר לאיכות .יש מצב שאני יקנה כלי עם מנוע מת ויעשה לו אוברול השאלה כמה הוצאה תהיה לי על השיפוץ (חלקים בלי עבודה ) אם השאר במצב סביר פלסטיקה\צמיגים \ברקסים אני יעשה אוברול לבד וככה אני יהיה רגוע לאיזה שנה שנתיים

למעלה