חדש טרי!

חדש טרי!

שלום אבריבודי, אני דנדש פה ורציתי לדעת עד כמה האמונה במשהו, או לחילופין באלוקים יכולה לתרום למודעות העצמית של הבן-אדם? תודה מראש אני.

אלדר

New member
אז ככה.........

זה חשוב לכל אחד בצורה שונה כדי להתקדם בזמן שונה ורמה שונה וכו.......... יש הרבה מאוד שמשפיע והאמונה מאוד חשובה אצלי לא ממש אבל יש אחרים בלי אמונה לעולם לא ילמדו כלום מבין???? מבינה??? שלך אלדר

אילה.

New member
אני מאמין...

שאלה מצוינת העלית, אני חושבת, סבשל... על הקשר בין אמונה למודעות... מהמקום שלי היום, נראה לי, שיש קשר הדוק בין אמונה למודעות, אבל לא בהכרח בצורה שהצגת כאן. כלומר, זה לא שהאמונה תורמת למודעות העצמית במובן שכל מי שמאמין -באלוהים או ב"משהו" כמו שכתבת - בהכרח נהיה מודע יותר. לא, לא ככה. אבל... על עצמי אני יכולה להעיד, שככל שאני מעמיקה פנימה, ככל שאני מאירה פינות אפלות בתוכי, ככל שהמודעות שלי נפתחת, מתפתחת ומכילה יותר חלקים - כך גם מתרחבת אמונתי... האמונה שיש משמעות שמעבר... שהדברים לא מקריים... שהחיים יקרים... שיש אהבה... והרי אהבה היא אלוהים... ואלוהים? איתו יש לי דו-שיח לא שכיח... אני רואה אותו מוצג לראווה על ידי אנשים שטוענים לבעלות עליו, ומשהו בתוכי מתכווץ... מתקומם... מתנגד... כשאני מצליחה - בעיניי שלי - לשחרר אותו מהבעלות שהם מכריזים עליה, או אז אני פוגשת אותו בתוכי... בתוך מי שמולי... והוא נראה אחרת לגמרי מאשר בתמונה הצורמת שמנפנפים בה המנפנפים. ברגעים האלה אני יודעת שמודעות היא אהבה היא אלוהים... same-same... but different...
וככה, יד ביד, שזורות זו בזו הן מתפתחות להן, האמונה והמודעות... המודעות והאמונה... אילה מאמינה ב(לוח)מודעות

יופיאל

New member
אמונה

קודם כל יש כמה רמות של אמונה , ורמת האמונה קשורה למודעות. יש אמונה מפחד - תחזור בתשובה או שתהיה חוטא ותענש... יש אמונה של שכר ועונש - אם אעשה טוב יהיה לי טוב , לכן עדיף לי להאמין. ויש אמונה מאהבה שהיא האמונה האמיתית. אתה לא צריך סיבה כשאתה בא מאהבה , אתה אף פעם לא שואל מה יצא לי מזה. אתה מאמין כי זה חלק ממך , וזה ממלא אותך ומציף אותך באור. כשאתה מאמין באמונה אמיתית ושלמה , זה תורם גם למודעות , כי זה ממלא אותך באור , ןהאור מוביל אותך להבנות ותובנות , שמשפרות כל דבר בחייך , ועוזרות לך להתפתח. באור ואהבה , יופיאל המלאך

ayali

New member
לא יכולה.

מודעות עצמית יכולה להביא אותך להאמין במשהו מסויים וזה יהיה שלך.

אמונה באל כחלק ממודעות עצמית

היי. כפי שאחרים אמרו לך, אתה באמת שואל שאלה מורכבת, ואתה לא היחיד. אני רואה שאתה מאמין באלוהים (רשמת ק´ במקום ה´). יש הבדל מאוד גדול בין דת לאמונה, ובארץ שלנו, הדת לקחה בעלות על האמונה. אמונה ב-אלוהים לא בהכרח קשורה לדת. אהבת השם קשורה קודם כל באהבת עצמך. אם תהיה מודע לעצמך, תאהב את עצמך עם כל הטוב שבך ועם כל הרע שבך, ותאמין בעצמך, אז אתה גם אוהב את אלהים. חוץ מזה, אני רוצה להמליץ לך על ספר מעולה, שמדבר גם על מודעות וגם על אלהים: "שיחות עם אלהים" אני עכשיו קוראת אותו וחושבת שהוא מדהים. שיהיה לך המון בהצלחה בחיפוש שלך. יעל

../images/Emo27.gif רגע רגע רגע ../images/Emo37.gif

קודם כל, אני חייב להבהיר את עצמי! אני לא מאמין באלוהים (סתם רשמתי ב-ק´)... אבל את השאלה מכיוון שלפעמים כאשר אתה מאמין במשהו או חולם עליו, האמונה באותו הדבר יכולה יכולה להיות אמונה בצופית גרנט, פשוט רציתי להבין עד כמה זה יכול להועיל לחוזק הפנימי של האדם אם יש משהו שהוא מאמין בו בכל מאודו... אני.

אילה.

New member
טוב נו

זו באמת זווית קצת אחרת... ועל כך נאמר (אולי) סוף מעשה במחשבה תחילה. אני מאמינה שכן, אם אדם מאמין שהוא ינצח בתחרות, סיכוייו לנצח גדולים יותר מאלה של המתחרה שמאמין שהוא יפסיד... מצד שני, זה תנאי הכרחי, אבל לא מספיק... אמונתו בניצחון איננה ערובה לנצחונו. ואפשר לטעון גם שזה שניצח הוא זה שהאמין "הכי הרבה", כלומר, יש לו הכי פחות אמונות אחרות, שסותרות את אמונתו זו, ועומדות בדרכה, ובדרכו שלו אל הניצחון. כי הרי, בסופו של דבר, אנחנו יוצרים את המציאות של עצמנו, לא? והכול מתחיל באמונות ובקונספציות שמפעילות אותנו... ומצד שלישי, הרי כל זה זו האמונה שלי... אז אולי רק אצלי זה ככה?
אילה לא מאמינה לרגע אחד בצופית גרנט

המצאת אלהים כדרך לחיזוק

טוב, אז סליחה שלא ממש הבנתי. בכל מקרה אני מאמינה שהמציאו את אלוהים ובכלל את האלילים השונים כדרך להתמודד עם דברים חיצוניים אבל גם כדרך להתמודד עם הדברים הפנימיים. הכי חשוב שתדע (או שתאמין) שמה שקורה לך קורה מסיבה מסויימת והאחריות על מה שקורה לך היא שלך ולא של אף אחד אחר. אלוהים, או צופית גרנט, הם בעצם אנחנו, אבל האמונה (לפחות אצלי) שאלוהים נמצא בתוכי מאוד מחזקת אותי. יעל

שלום לך יעל וברוכה הבאה ../images/Emo23.gif

שלום לך יעל!!! אני שמחה שהצטרפת לזה הבית. אני מבינה מדבריך שאת מתחזקת מעצם העובדה שאלוהים נמצא בתוכך. יחד עם זאת מפריע לי באופן אישי המשפט שאמרת, שהמציאו את אלוהים או את האלילים. מפריע לי ההשואה בין האל לבין האליל. אני נוטה להאמין שעשית השוואה זו מחוסר מודעות. לדעתי האישית בלבד אין מה להשוות בין אליל לאל. אני מסכימה איתך במאה אחוז,שמה שקורה לנו קורה מסיבה מסוימת, וכמו כן שהאחריות בידנו. גם אני טוענת שאלוהים מצוי בתוכנו. אנחנו האלוהים ואלוהים זה אנחנו. "בצלם אלוהים ברא"...וכו´. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

אליל ואלהים ומה שבינהם.

שלום מיכל. ראשית, אני מתנצלת אם בדרך כלשהי פגעתי בך, אבל אני אישית לא רואה הבדל גדול בין אלהים לאלילים, מעבר ל- 2 דברים. ראשית, אלילים הם ארציים יותר מאשר אלהים ושנית, אלהים הוא שיפור ואיחוד של כל האלילים ביחד. לא עשיתי את ההשוואה שעשיתי מחוסר מודעות. אני באמת מאמינה שהן את האלילים והן את אלהים "המציאו" כי האדם כאדם לא מסוגל להתמודד עם תופעות הטבע שחלו בזמן שאלהים והאלילים הומצאו, וגם היום קשה לנו להתמודד עם הרבה דברים. אני לא רואה הרבה הבדל בין האמונה שהאל רע הוא זה שגורם לשמש לשקוע ולזרוח לבין האמונה שאם משהו קרה אז "יד אלהים בדבר", ברגע שנתנו את האחריות לדברים הקורים בחיינו לישות אלוהית כלשהו, אין זה משנה מהי הישות. וזהו, חוץ מזה אנחנו כנראה מסכימות. שיהיה לך רק טוב.
יעל

ZaZen

New member
אמונה ../images/Emo1.gif

גם אני חדש פה. בוא תנסה להוריד אמונה ואל תחליף אותה באלוקים או במשהו אחר תנסה רק להתבונן בלי אף זוג משקפיים ואז לאהוב את כל "היש" מה יקרה??

שלום לך

שלום לך זאזן!!! ברוך הבא! אתה צודק. אם הבנתי נכון אתה מאמין שכל אדם רואה את העולם דרך המשקפיים שלו. מה שבקשת זה לשנות נקודת מבט וזה יפה מאד. גם אני חושבת שכמו שיש אנשים על הפלנטה הזו ככה יש נקודות מבט שונות על אותה תופעה. הרבה אור ואהבה אין סופית לך. מיכל

מודעות ואמונה

הרבי מקוצק, שאל פעם את תלמידו: איפוא לדעתך נמצא אלוהים ? התלמיד ניסה: בבית הכנסת... בתורה.. בשמים... בלב... בכל מקום... לא, אמר הרבי, אלוהים נמצא איפוא שנותנים לו להיכנס... אם ננסה להבין את דבריו של הרבי מקוצק, בהכרח נגיע לקשר שבין מודעות ואמונה. לפי ההשקפה החסידית: "לית אתר פנוי מיניה ולית מחשבה תפיסה ביה" (= אין מקום פנוי ממנו -מאלוהים- ואין המחשבה תופסת אותו). יוצא מכאן, שככל שאדם "נותן להכנס" למציאות, להוויה, שבתוכו ושמחוץ לו, לתוך מודעותו, כך הוא נמצא בקשר יותר עמוק עם הנוכחות האלוהית בהווייתו. והיות ש"אין מחשבה תפיסה ביה" (= שאין המחשבה יכולה לתפוס אותו), אנחנו יכולים לתת לו "להיכנס אלינו" רק באמצעות מודעותנו... באור ואהבה, פרי מגדים

ZaZen

New member
Void

אם אין מחשבה שתופסת כל מילה מיותרת כי מילה היא מחשבה ואלוהים זו מילה ואפילו טעונה. ציטוט מדהים יפיפה אבל מה עם הישום האם אנחנו יכולים להתבונן ריקים ממחשבה דעה קדומה או ממה שידענו בעבר האם אנחנו יכולים להתבונן בלב ריק כדי שהאלוהים יוכל להכנס? נ.ב רעיון דומה ולימוד ברוח זו העביר מייסטר אקהרט

למעלה