חדש ושאלות

tigerleopard333

New member
חדש ושאלות

שלום לכולם אני חדש פה אני פסנתרן כבר 9 שנים ואני מנגן כבר חצי שנה על גיטרה עכשיו כמה דברים: דבר ראשון אני עכשיו בונה הרכב לגילאי 13-17 ואני מחפש נגנים טובים בנרות (אז אם את\ה מנגן לא חשוב איזה סגנון איזה כלי הכול עוד פתוח) רק צור קשר במסנג'ר [email protected] או באייסי 353441701 או פה בפורום דבר שני מישהו פה יכול להסביר לי מה בידיוק ההבדל בין אקוסטית מוגברת לאקוסטית רגילה דבר שלישי יש לי דילמה כתבתי את זה גם בפורום כלי נגינה אבל מחקו לי את ההודעה מסיבה לא ברורה אני עכשיו הולך לקנות גיטרה אקוסטית(עד עכשיו הייתה לי קלאסית פשוטה) ואני בטוח שאני הולך לנגן גם גיטרה עוד הרבה שנים עכשיו האם כדאי לי לקנות עכשיו אקוסטית פשוטה בכמה מאות שקלים או אקוסטית פיגוזית לכל החיים בסביבות השלוש ארבע אלף שח או לקנות משהו באמצע מקווה שתעזרו לי tigerleopard

ttg

New member
כמה הסברים.

אקוסטית ופיק-אפים: לא נסתבך יותר מדי. יותר מספר סוגי פיקאפים. "אקוסטית מוגברת" היא רק גיטרה אקוסטית שכוללת כבר רכיב שמאפשר לחבר אותה למגבר (קרי - פיקאפ). השימוש בפיקאפ הוא בעיקר בהופעות. לפעמים נשתמש בו בהקלטות לקבל משהו מסויים מאוד לסאונד. אבל ברוב המקרים בהקלטות נעדיף אקוסטית איכותית משובחת עם מיתרים טובים. לכל אקוסטית ניתן להוסיף פיקאפ. בארץ לפעמים עושים עבודה מזעזעת אבל חבר יקר בזמנו הוסיף פיקאפ למרטין שלו (בארץ בהתחלה) ואז בדנמרק בחנות מוסמכת שגם תיקנה את הנזק שנעשה בארץ. והכל אפשרי. מה ההבדל בין האקוסטיות? סאונד... נכון. אבל כמה ההבדל? תהומי. במיוחד בהקלטות. בזמנו בדקנו מספר גיטרות. אין מה לעשות המרטין צלצלה הכי טוב. התחושה הכללית שאני יכול לתאר היא שגיטרה אקוסטית טובה נשמעת מאוזנת יותר. גיטרות זולות/פשוטות בד"כ נותנות מיתרים גבוהים יפים ומקסימים אבל אין בשר. המי הנמוך לא סוחב ושפורטים לדוגמא שומעים צליל מאוד בהיר ללא אישיות ומשקל. מהי גיטרה אקוסטית טובה? יש "שמות" כמו טקאמין, אוביישן ועוד... הן לא מתקרבות לאקוסטיות איכותיות. ה"מותגים" שמציעים גיטרות איכותיות (עם צבעים שונים ויתרונות/חסרונות לכל חברה) הן - Martin, Taylor, Gibson. הבעיה עם כל הגיטרות (בלי קשר לטיילור או "סילברהד") היא מזל. לא משנה מה לפני רכישה תלך עם אדם שאתה סומך על האוזן שלו (או שתלכו מספר אנשים) ותבדקו ותשבו. כל גיטרה נשמעת אחרת. לפעמים אפשר למצוא גיטרות פשוטות יחסית שנותנות תמורה מעולה למחיר או מרטין שמצלצות בסדר ולא יותר (וגם במרטין יש ארצות יצור כמו באחרות). האם אתה צריך אקוסטית "פיגוזית לכל החיים"? זה אתה צריך לשאול את עצמך. בד"כ שמגיעים להקלטה רצינית אמיתית תמיד ניתן למצוא את החבר הטוב עם הגיטרה הטובה (או להשכיר). בהופעות חיות שמחברים עם פיקאפ (שוב הצורך בפיקאפ) או סתם הופעה אינטימית ההבדלים זניחים יותר. אם אתה לא גיטריסט הייתי ממליץ ללכת על משהו פשוט-בינוני שמצלצל טוב. יש גם כמה לא מותגים שנמכרים בחנויות השונות ועלולות להפתיע לטובה. בהצלחה!

למעלה