חדש ב"עסק" הזה :(

חדש ב"עסק" הזה :(

לצערי בני הובחן לאחרונה כאוטיסט ואני בתהליך של למידת כל מה שאני צריך לעשות וכל ההטבות שמגיעות לי.

על מנת לא לבלבל את המח לכל הפורום, אשמח אם יש פה איש קבע שיוכל להכניס אותי לעניינים ולפנות אלי בפרטי.
אני בערפל מוחלט על איך הדברים עובדים בצבא כאשר יש ילד נכה.

תודה מראש.

ימימה

New member
רק להבין

אתה איש קבע, ואתה רוצה לדעת האם יש מבחינת הצבא התייחסות מיוחדת לנושא ילד עם צרכים מיוחדים?

אכן

הבנתי מקריאה בפורום (המצוין דרך אגב) שמגיע לנו ימי מחלה נוספים וכן נקודות זכות ממס הכנסה.
הטיפול בפרט בצבר שונה מטיפול באזרח רגיל ולכן רציתי לשמוע מבעל ניסיון איך הפרוצדורה עובדת.

ברמה האישית של טיפול בילד ומסגרת עבורו אנחנו די הסתדרנו כבר אבל אני מניח שגם פה אני אצטרך בקרוב את עזרת הפורום בשאלות שבטוח יצוצו לנו...

תודה.

TikvaBonneh

New member
אני מכירה איש קבע

אבל הוא לא גולש בפורום. תצטרך לדבר איתו בטלפון או במייל. האבא כבר פרש מהצבא, הבן כבר בן 18. אני בקשר עם האמא.

ימימה

New member
נקודות זיכוי במס הכנסה

יכול לקבל כל אדם שיש לו ילד נכה/ילד בחינוך המיוחד (אבחון PDD בבטל"א מקנה תעודת נכות) - אחד מההורים יכול לנצל את הזכאות, כמובן כדאי שזה שמרוויח יותר...
בעלי פנסיונר של צה"ל ולא ידוע לי על נקודות נוספות לאנשי קבע, אם כי אשמח לשמוע.
לא מכירה את החוק לגבי ימי מחלה, אבל אשאל אותו מה הוא יודע.

בעלי בקבע

ואין הטבות מיוחדות שהצבא נותן,
מה שכן-אתה יכול לפנות למפקד שלך ולבקש ממנו שמידי פעם יתן לך לצאת לאיבחון/טיפול בילד.

dina199

New member
האם את יכולה לפרט

בן כמה הילד ומתי הוא אובחן ?
אני מבינה שלצערך הילד אוטיסט, והוא היה כזה כל החיים גם ללא האיבחון.
לכן אפילו אם עצם אבחנה גורמת הלם, עדיף לו להיות אוטיסט מאובחן מאשר לא מאובחן

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוך הבא לפורום
ראשית, אתה מוזמן "לבלבל את המח לפורום" כמה שתרצה

גם בשביל זה אנחנו פה, ויש כאן הרבה הבנה מקרוב לבילבול ולדאגה שלך

לגבי זכויות- לא מכירה את המצב בצבא, אבל בקישורי הפורום שלנו (ראה בתוך לשונית 'כלים ומידע' בראש העמוד) תמצא סעיף 'הטבות והקלות' ובו מידע בנושא.

אם אתה כבר בקישורים
ממליצה לך לעיין גם בסעיף 'אנשי הספקטרום בארץ ובעולם'.
גם הקישור 'טיפים לחדשים אחרי איבחון' שנמצא בראש העמוד,
מודגש בכחול, עשוי להועיל לך.

למעלה