חדש בתפוז - מילון

חדש בתפוז - מילון

הפעם עזרת כולם נדרשת, זוהי הזמנה לכל הצנחנים. בקהילות תפוז החלו לבנות מערכת של מילונים מקצועיים לפורומים. חישפתי ברחבי הרשת וקשה למצוא מילון מסודר למונחים של צניחה חופשית. אז כאן אני קורה לכם לדגל, לכל מי שיש רעיון למונח ופרושו אנא שרשרו את המינוחים ואפילו הוסיפו תמונה תחת הודעה זו. כל מושג רלוונטי יתווסף. לסיפתח כבר הוספתי את מושגי היסוד "צניחה חופשית" ו"מצנח" ממתין לתגובות מינוחים והגדרות בברכת שמיים כחולים אורי טלאור

עלית בדיוק על הנושא

מילים בעברית. להריץ תרגומים מינוח כמו harness קל לתרגם לריתמה וזאת אוסיף למילון אבל השאר, BOC; יש לו תרגום? "אחורי התיק" נראה לי שהאקדמיה פוסלת מינוח כזה בו במקום kill-line קו הורג?! pilot chute ירידת/נפילת הטייס? rig ???? parachut מונע צניחה? (אולי פשוט מצנח?, להה פתרון פשוט מדי) דרושה כאן עזרה של בלשנים מקצועיים או אפילו סתם בעלי יוזמה בברכת שמיים כחולים אורי טלאור

oferbar

New member
ישנם מושגים

שעדיף להשאיר באנגלית. אין מה לעשות, מאגר המילים שם גדול מזה של שפת הקודש. רק אל תתחילו לתרגם כמו שעשו למונחי המחשב: "אשף ההתקנה", "אפשרויות הדפדפן" ועוד כהנה לא עלינו...

magdiel

New member
אורי

אני מסכים עם עופר במקרה הזה, יש דברים שפשוט אי אפשר לתרגם לעברית, הרבה יותר פשוט ללמוד את המונחים באנגלית וזה גם יכול להיות הרבה יותר פשוט וקל. מגדיאל

למעלה