חדש בתחום....

חדש בתחום....

קיבלתי לידיי ציוד קליטה שאין לי שמץ של של מושג מה ואם ניתן לעשות בו שימוש. עיינתי במדריכים שבמאמרי הפורום והשלמתי ידע בסיסי גם באתר satil.com. מעבר להיכרות בסיסית עם המונחים, לא הבנתי הרבה .אני דווקא מחשיב את עצמי כבעל חוש טכני אך במקרה זה , אני מודה ומתוודה שאין אני מבין כלל. הציוד שלי מורכב מצלחת בקוטר 80 ס"מ, ממיר מגנום fta-250x (דיגיטלי למיטב הבנתי) גרסת הקושחה שלו (תרגום לעברית של firmware, באדיבות האקדמיה ללשון) נעוצה אי שם בנובמבר 2002 (מתאר לעצמי שחלו אי אילו עדכונים מאז). ה- LNB מתוצרת זינטל או משהו כזה (קצת קשה לקרוא את התיאור על המדבקה). ושאלתי היא...האם הציוד שבידי מספיק על מנת לקלות שידורי לוין. כיצד אני מתפעל את הממיר ? האם ניתן להשיג חוברות הדרכה לתפעול הממיר היכן שהוא ? מהו מחיר סביר שיכול לדרוש ממני מתקין מקצועי על מנת להעמיד את המערכת ? שאלה נוספת, היות ואני גר בקומת קרקע בדירה שכורה (ולכן אני מוגבל ביכולתי לבחור מיקום לצלחת, האם הצלחת חייבת להיות מותקנת על גג הבניין או שמא היא יכולה להיות מותקנת גם בגובה הדשא ? בברכת שבוע טוב לכולם ! גריןבירד.

המנהיג

New member
שלום רב!

גם אני די חדש בתחום הזה, אבל אולי אני יכול לסייע לך. גם לי יש צלחת לוייו של 80 ס"מ, וממיר מגנום 250XL. אני קולט שידורים מהלויין הוטבירד 13E. ברשותי 800 תחנות, למרות שמתוכם רק 500 פעילות. כל "הסיפור" עלה לי 1400 ש"ח. אני מציא לך לפתוח בדפי זהב היכן שרשום על צלחות לויין, ליצור קשר עם מישהו ולשלם רק על ההתקנה. בנוסף המתקין יכול להסביר לך בדיוק איך להפעיל את הממיר, למרות שמאוד קל לשלוט בו. גם באתר SATIL, יש רשימת מתקינים. אני חושב שעלות ההתקנה לא תעלה לך יותר מ- 400 ש"ח.

רק 500 ?! איזו אכזבה ../images/Emo6.gif

כמה זמן לוקח לזפזפ בין הערוצים, רבע שעה בערך ?
טוב, נו. מה לעשות...איאלץ להסתפק בזה. אז, ראשית כל , תודה עבור התייחסות. ושנית,שאלה סובייקטיבית אבל, האם זה שווה את הטרחה ? כלומר, מבחינת התצורה של הציוד שיש לי, האם אני אהנה מתמונה טובה ,יציבה ואמינה גם בעתות חורף וכדומה ? אגב, ראיתי כבר ששאלו אבל לא ראיתי אם זה כבר נענה, היכן ניתן למצוא את רשימת הערוצים הניתנים לצפיה של לווין(או קבוצת לווינים) זה/ו ? בתודה מראש.

המנהיג

New member
אני אוהב לעזור

אני בעצמי קניתי צלחת לפני שבוע. אני באופן אישי מאוד מרוצה, איכות התמונה טובה כימו של DVD. הבעיה היא שרוב הערוצים שנקלטים הם בצרפתית או באנגלית, השאלה היא מא אתה מחפש לראות בלויין?

דר שלמה

New member
../images/Emo45.gif אצלי הצלחת של הוטבירד היא 1.2

עברה את החורף האחרון בלי שום בעיה. אם אין בעיית מקום ההפרש במחיר לא מצדיק צלחת קטנה.

אז רק כדי לעדכן......

לאור תשובתו של המנהיג, הבנתי שיש מה לעשות עם הציוד הנ"ל ומאחר וממילא כל התחנות של הממיר היו כבר מוגדרות לערוצים של הוטבירד, החלטתי לנסות את מזלי ולהפנות את הצלחת אל השמיים בתקווה שאוכל ללכוד את משאלותיי.... וראו זה פלא. לא עברה לה רבע שעה, ופתאום הסיגנל האדום המעצבן והמנחס למדי, התחלף בירוק הפורח והמלבלב......והטלויזיה החלה לפצוח בשירה חדה וצלולה. כמובן שברגע שידי התעייפה ולו לשנייה, האדום המעצבן שב להיות נחלתי, והטלויזיה החלה לגעור בי bad, bad signal . אך הידיעה שיש אור בקצה המנהרה (או אלומה בזוית מאד מסוימת) דרבנה אותי לנסות לקבע את הצלחת ולראות אילו הפתעות היא צופנת לי (ואכן, הרבה הפתעות היו מוצפנות לצערי). וכך... בשיא האילתור, כשהצלחת נתמכת מלמטה בפח אשפה שחור גדול מלא בקוצים שעקרתי אך כמה שעות לפני כן, ובגבה...כסאות גן לבנים לתמיכה.הצלחתי...כמעט למצוא את הנקודה.את המעלה הנוספת שהייתה חסרה לי, השלימה מגבת המטבח בכך שסיפקה לי עוד ס"מ נוסף של מרווח, ואת הזוית המיוחלת. תחרות אילתורי התקנות כבר הייתה כאן בפורום ? עכשיו אני רק מצטער שלא תיעדתי את הקונסטלציה הזו. (עכשיו רק נשאר לי להבין איך אני מתפעל את הממיר ומגדיר בו לווינים וערוצים אחרים....אבל, זה כבר החלק היותר פשוט) שאלה נוספת, כאשר מציינים שלווין מסויים נמצא למשל בכוון 4 מעלות מערב (עמוס1 כמדומני) למה מתייחסים שני הנתונים הללו ? והאם זה נכון שתמיד כל הצלחות מופנות לכוון דרום ? (ואני מקווה שהשאלות נשמעות כשאלות תם ולא מטומטם). תודה לכולם. ויום טוב.

scart

New member
4W זהו מיקום הלווין , כיוון הצלחת

ללויין עמוס הוא 237 מעלות דרום-מערב , ה- LNB צריך להיות על השעה 5. מכוונים את הצלחת לפי מצפן ואח"כ מד שדה.

המנהיג

New member
כל הכבוד על היוזמה

לפי מה שהבנתי צלחת הלויין אמורה להיות מכוונת לכיוון אירופה. הבעיה בלויין עמוס היא שניתן לקלוט ממנו רק את ערוצים 1 ו- 2. הצלחת שלנו 80 ס"מ נחשבת לקטנה, אבל עד עכשיו היא מוכיחה את עצמה. אם מצאת את הכיוון הנכון והמדויק של הוטבירד, אז לא כדאי לך להמשיך לשחק עם הלויין, כי עבור צלחת "קטנה" כזו לא תוכל לקלוט יותר תחנות בשום לויין אחר מלבד הוטבירד. בנוגע לממיר, מאוד קל להפעילו. בנוגע לשידורים- אתמול שודר בלויין הסרט מטריקס 2 לאורך כל היום. היום יש ב- 5:30 את הסידרה כולם אוהבים את ריימונד.

למעלה