חדש בתחום - כמה שאלות .

zivv20

New member
חדש בתחום - כמה שאלות .

אז ככה , שמי זיו , בן 23 . כל חלומי תמיד היה שאוכל להיות בעליו של סוס , פשוט מאוהב בחיה הזאת . מסיבות תקציביות לעולם לא היה לי , אבל רכבתי כמה פעמים. כרגע יש לי אפשרות לקנות אחד , אך איני יודע במה להתחיל . בעיקרון הסוס צריך להיות לטיולים פעם בשבוע בערך . אז מה אני צריך לדעת לפני שאני קונה , איך לבחור סוס ,תחזוקה שוטפת המהלך השבוע ,טיפולים ? כמה עליי להשקיע בקניית סוס וציוד רכיבה ? ובכלל מה יכול להתאים למטרותיי [בהנחה שאין לי המון כסף בתור התחלה ] סכום של 5000 ש"ח רק לסוס . אשמח ללמוד ממי שאפשר . זיו .

שמחה בשבילך

אני לא יודעת בידיוק כמה עולה ציוד אבל כדאי לך לשים אותו בפנסיון באחת החוות הקרובות... שם ינתן לו אוכל, טיפול וכל מה שהוא צריך... דבר שני סוס צריך לצאת יותר מפעם בשבוע לשם הוצאת מרץ ודרוש השקעה מירבית בסוס... אז לפני שאתה קונה סוס תבדוק אם יש לך ת כל האמצעים לגידול סוס בתנאים טובים

zivv20

New member
או קיי .

כעיקרון אני מושבניק , ויש לנו פה אחלה מקום לאורווה . ואני בטוח שאני יוציא אותו יותר החוצה , יש לנו פה גם אחלה מקום לעשות מנז' שהוא יוכל לפרוק מתחים . ** מה עם כל השאלות ששאלתי , מישהו ?

fliperit

New member
מומלץ

לפחות בתור התחלה, להחזיק את הסוס בחווה מסודרת (אם תגיד מאיזה אזור אתה נוכל להמליץ על מקומות טובים). בתקופה שהסוס יהיה שם תבוא כמה פעמים בשבו, תלמד את התנהלות החווה והטיפול בסוסים, ואולי תיקח עוד כמה שיעורי רכיבה. לבחור סוס? מומלץ להיעזר במישהו שמבין שיבוא לראות איתך את הסוס, וכמובן וטרינר שיבדוק אותו. לטיולים מומלץ קווטר או גזע שדומה לו (רחב, חזק, רגוע). תחזוקה בחווה עולה כל חודש 800-2000 שקל. ציוד, תלוי בסוג הציוד, איכותו ועוד.. 5000 שקל לסוס זה די מעט, רק תיקח את זה בחשבון. מעבר לזה, אתה מוזמן לבקר בפורום באופן קבוע, להתייעץ וללמוד. אגב, רכיבה פעם בשבוע זה קצת מעט לסוס. אולי כדאי למצוא שותף, או לשכן אותו במרעה, כדי שיוציא מרץ.

zivv20

New member
איזור מגורים.

אני מאזור צפון הנגב . האם יש פה חוות שאוכל להתמקצע בתחום , ופנסיון ? אני יודע שיש במושב עין הבשור חווה מדהימה ,חוות דניאל אם אני לא טועה .

fliperit

New member
אני מכירה חוות באזור אשקלון...

או בערבה...אתה מוכן לסוע או לבדוק לך על משהו יותר קרוב?

zivv20

New member
איזור אשקלון .

יכול להיות מצויין . עוד פרטים ?

רגע,הולד יור הורסס../images/Emo8.gif

עוד קצת סבלנות,רגע לפני שאתה קונה. שים את הסכום שיש לך בבנק,ככה אולי ידבק אליו עוד קצת
תגיע על בסיס קבוע לאחת החוות באזור,תשפר קצת את הרכיבה ובעיקר,תלמד. ממשק,הזנה,בריאות וכו'. בעיני-לפחות חצי שנה כזו לפני שאתה קונה סוס,וגם אז,קנה סוס שקט בריא ורגוע. ככה גם יהיה לך למי לפנות אם תצטרך עזרה מקצועית,תוכל לקבל אותה מהחווה אליה אתה קשור.

../images/Emo45.gif

וכשאתה כבר מיומן - ברכיבה, בטיפול שוטף בסוס ובלדעת מתי לקרוא למטלף/מפרזל/וטרינר - אז תקנה לסוס גם חבר שלא יעמוד לבד (חמור או עז למשל).

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif מצטרפת להמלצה

של לדחות את קניית הסוס. אני קניתי את הסוסה שלי בזמנו ממש בזול כי לוקח זמן למכור סוס והבעלים היו לחוצים למכור רק כמה חודשים לאחר שקנו אותה כי פתאום הם ראו שההוצאות החודשיות גדולות עליהם. ואצלך עוד בקושי יש נסיון אז מדובר לא רק בהוצאות חודשיות אלא בהשקעת זמן ללמוד טיפול ואת כל המסביב. ממליצה בחום לפנות קודם לחווה באזור שלך (לא מכירה את החווה שציינת לכן לא יכולה לחוות דעה) תתחיל בשיעורים וברר אם יש אופציה לחצי פנסיון. זה יאפשר לך לקבל קנה מידה של הזמן שאתה באמת יכול לבלות עם הסוס בשבוע וגם תלמד מאנשים מקצוע מה דורש הטיפול בסוס. בנוסף, ככה אתה יוצר קשרים עם אנשי מקצוע שיוכלו בעתיד לעזור לך בבחירת הסוס המתאים. אל תלך לקנות סוס לבד! המוכר, במיוחד אם מדובר בסוחר סוסים לא יודע מה מתאים לך וממש לא איכפת לו. כבר ראיתי מספיק מקרים של אנשים חסרי נסיון שקנו סוסים ש"התאהבו" בהם או שהיו "מציאה" והסוס כלל לא תאם את צורכי הרוכב. אז... שלא יעבדו עליך

zivv20

New member
אחלה .

אני ייקח את מכלול העצות פה מכולם . לעת עלתה אני ירגיע את הסיפור הזה ויילך באמת ללמוד רכיבה ולהתמקצע בתחום הטיפול. תודה רבה לכם .

כל הכבוד על האחריות

והראש הפתוח, אתה מוזמן להישאר בפורום ולשתף אותנו בהתפתחויות ובחוויות

למעלה