חדש בקטע..

חדש בקטע..

אהלן.. מה נשמע? מה נשמע? מה ככה? וובכן.. אני חדש כאן ודיי חדש בכלל בנושא.. לא מזמן (אולי שנה) קראתי את הספר "כוחו של התת מודע" וזה בהחלט ספר שנותן איזה... ניצוץ של משהו.. תמיד הייתה בי משיכה לרוחניות אך עצרה אותי תמיד המחשבה שצריך לנטוש הרבה מאוד מאחור ואפילו חלק מהאישיות או מי שאני בכלל. אומנם אני לא מושלם (ואפילו רחוק מליהיות) אבל אני מי שאני ואחרי הכל אדם הוא ס"כ מחשבותיו וזכרונותיו ואם עלי ליהיות מישהו אחר... אז מה הטעם בלשפר את עצמי אם התוצאה תהיה הפיכה לאדם אחר לגמרי. מצטער אם בלבלתי מישהו אבל תקראו את זה כמה פעמים ואולי תבינו את כוונותי:) בכל אופן בכמה מקומות נודע לי שאיני חייב להשתנות לגמרי ואני יכול להשאר מי שאני (לאהוב מסע בין כוכבים, לצאת עם חברים, וכו´) ועדיין לשפר את חיי הרוחניים וכך אולי להתמודד טוב יותר עם החברה בה אנו חיים. בימים אלו אני קורא ספר בשם - THE PATH TO SELF INQUARY ספר מעניין ביותר... כרגע עובד על משמעת עצמית/שליטה במחשבותיי הנוטות בדרך כלל לזרום לכיוונים רבים (מדי). אז מה דעתכם? יש עוד תקווה? (לפי הספר גם תקווה אינה דבר חיובי, זה כובל אותך ל"עתיד" במקום לחיות את העכשיו האינסופי באמת.) (אגב, מנסיון חיים.. אני מסכים)

אינקה

New member
שינוי זהות

אלא אם בחרת בשם שלך כדי לא להטעות גולשים/ות באינטרנט, אני מופתע ממידת ההזדהות שלך עם הנכות. מהות ה"מדיטציה" היא לטעמי חיפוש עצמי טוטאלי. כל מה שמתגלה מסביב בדרך הוא "מיסטיקה" או "רוחניות". אם כבר החלטת על זהות... מה יש לך עוד לחפש? כצעד ראשון היפטר מזהויות שקריות. אם תעשה זאת בשלמות לא תזדקק לצעד שני.

אבל למה לברוח?

אני מי שאני הכינוי שלי אומנם במקור נועד להרתיע מראש את כל אלו (יש הרבה ובמיוחד בתחומים מסויימים) שלא מסוגלים או לא מוכנים לקבל אותי כאדם נכה ..מוגבל... אך עדיין אדם עם יתרונות (וחסרונות כמו כולם) עם אישיות שמעבר לגלגלים והאביזרים שאיתם אני חי. אז... לאלו שכן רואים אדם... נעים מאוד, אני בועז.

אינקה

New member
אל תברח

אך גם אל תזדהה עם הנכות. כולנו מוגבלים מי יותר מי פחות, עם אישיות שמעבר לחרדת הנטישה, חוסר האונים והספק העצמי שאיתם אנו חיים. היתרון שלך הוא בכך שהמוגבלויות שלך ברורות לך. רבים מאיתנו בני האדם נכים רגשית מבלי לדעת זאת לעולם. נכות היא תיאור מצב. זו אינה צריכה להיות זהות. אז... נעים מאוד, אני תודעה טהורה. (כש"אני" זוכר את זה...)

לא בורח לא עכשיו ולא בעתיד

ועדיין ... למה לחיות בשקר אם האמת מפריעה למישהו...בעיה שלו/שלה אני לא מעצב את חיי לפי דעות של אחרים. (לפחות לא לפי דעות שליליות)

אינקה

New member
אני קירח

אבל איני מזהה את עצמי כ"קירח בראש 119" אינך מזוהה לפי מה שאינך מסתיר אלא לפי מה שהנך בוחר להדגיש. יתר על כן - "רוחניות" אמיתית הינה קריעת מסכות וזהויות מזוייפות. אולי יש לך נכות, אבל אינך נכה. אתה בועז. אפילו לא. אתה הרבה יותר מזה. אבל כל עוד אנו נאחזים בהגדרה העצמית דרך החולשות לנו איננו מסוגלים להמריא. זנח את הדעה "אני נכה" זנח את הדעה "אני בועז" או אז תעמוד על קרש הקפיצה לאינסוף שאתה.

wee man

New member
אני חושב שבתגובה הזאת

נתת משהו לכולם! אם לא, אז לי בכל אופן! ינון

זה לא קל.. זה יקח זמן...

ובכלל המטרה שלי אינה ליהיות מישהו אחר... במובן האישיות.. אני בועז... במובן הפיזי.. אני נכה. וזה הכי קשה לשכוח, במיוחד כאשר הסביבה "משתדלת" להזכיר לי תמיד. ולא שאני מחפש אשמים, אין. ככה נולדתי, ככה אחיה.. זה מה יש. הדבר היחיד שכן אוכל לעשות זה לבנות לעצמי רמה מסויימת של "אדישות" אולי.. וכאן נכנסת הרוחניות לתמונה...

אינקה

New member
תזכור את מה שכתבת

ואם תעסוק ב"רוחניות" אמיתית... מדיטציה למשל, תקרא את זה בעוד כמה שנים ותצחק. בהצלחה!

במילים אחרות...

עלי פשוט ליהיות מישהו אחר כדי להצליח... לא מחשבה מעודדת במיוחדת.

אינקה

New member
במילים אחרות...

עלינו להשתנות כדי להיות מאושרים. עלינו לחשוף את ה"עצמי" האמיתי שלנו מתוך כל הזהויות הכוזבות אשר העמסנו עליו. מחשבה מרתקת, מסעירה ומלהיבה.

אולי בשבילך...

אולי יש לך..לכם..איזה משהו..שגורם לכם לשנוא את מי שאתם.. את מי שהייתם... אולי משהו משהו מטריד אתכם וגורם לכם לחשוב "הלוואי ואהיה אחר"... וובכן... בהצלחה... ואני מאחל לכם את השינוי המושלם ושתהפכו להיות מה שרציתם בדיוק ומושלמות. ובקשר אלי... אין לי צורך בזה. אומנם אני לא מושלם, וקשה לחיות בעולם הזה..ועושה רושם שלעולם(לסביבה) קשה איתי, אבל למרות כל זאת אני אוהב את מי שאני.. אני אוהב ליהיות אדם ריאליסטי שאוהב מוזיקה אלקטרונית, מסע בין כוכבים, מחשבים, לבלות ולהנות מהחיים.. וכך אני רוצה להשאר.. ככה טוב לי. ובשבילי הרוחניות באה כדי לשפר.. ולזה אני שואף. אני בטוח שאמצא את הדרך... זה יקח זמן אבל זה יקרה. ואז יהיה שינוי כמובן ואני מקווה שלטובה... אבל רק שינוי ולא החלפה של האדם והאישיות לגמרי. אז בהצלחה לכם... וגם לי:)

drall

New member
תגיד לי משהו

הרי אתה אדם שטורח בכפיתיות לתאר את עצמו כמוגבל ,למרות שכאן אינטרנט ואיש אינו יכול לדעת אם אתה באמת נכה או מונשם וכן הלאה. אולי זה מה שגורם לך לחפש מוגבלויות באנשים אחרים?

אינקה

New member
להשאר ולהשתנות

מי אתה? אתה "נכה"? אתה "בועז"? אתה אוהב מסע בין כוכבים? (גם אני...) אתה אוהב מוסיקה אלקטרונית? נשים? מחשבים? להוסיף עוד כמה דברים לרשימה? האם אוסף מילים זה מתאר אותך? אולי. אבל מה היא המהות האמיתית שלך, זאת שמייחסת לעצמה את כל אלו ואומרת: "אני בועז, נכה, שאוהב..., ששונא..., שחושב..." שים לב: ה"רשימות" שלנו אולי מתארות אותנו, אבל אינן ה"עצמי" האמיתי שלנו. אם תפסיק לאהוב מסע בין כוכבים תהיה פחות "אתה"? הרי השתנית רבות במהלך חייך (ולא משנאה...) מי הוא זה שהשתנה? מהו הגרעין הפנימי שאף פעם לא משתנה? איננו מדברים על שינוי במובן של "להיות מישהו אחר". אנו מדברים על תהליך חיפוש עצמי בו אתה מקלף מעצמך את הקליפות היבשות כדי לגלות את הגרעין האמיתי, בן האלמוות, הוא ה"עצמי" האמיתי שלנו. ואנחנו מדברים על "הארה" - חוויה של אושר טוטאלי כאשר אנו מוצאים את עצמינו מחדש. ואנחנו מדברים על חוויה של אושר מתמשך כאשר אנו מסוגלים שלא לאבד את עצמינו שוב במציאות היומיומית. תחשוב על זה: כשנולדת לא היית "בועז". לא אהבת מסע בין כוכבים. אולי כבר "אהבת" נשים, אבל לא אהבת מוסיקה אלקטרונית. לא שנאת X ולא אהבת Y. האם לא היית אתה? מי היית? היית (עדיין) מאושר כי לא היו לך "זהויות", "מסכות", רעיונות על עצמך... שאלת זן עתיקה שואלת "איך נראו פניך לפני שנולדת?" אז אל תמהר לענות לי תשובה מילולית באינטרנט. נסה לחשוב והזכר במי שהיית לפני שגדרת את עצמך באמצעות רשימות - מי אתה באמת? מיהו זה האומר "אני בועז, נכה" וכו´? מי אתה?

אדם הוא סך כל זכרונותיו...

ויש כאלו המוסיפים שהאדם הוא גם סך כל מעשיו... איני בטוח בקשר לשני אבל הראשון הוא הגיוני לחלוטין. אבל מה אני, מי אני ומה הייתי ואהיה.. ניתן לדון בפילוסופיה הזאת עד אין סוף. ואפילו שאני מכבד את דעתכם ומקבל כל רעיון בברכה, אני בוחר להשאר עם דעותיי.. לפחות עד שאגיע לבד חעובדות שישנו זאת... עד אז.. אני יודע מי אני עכשיו, אני יודע מה אני אוהב ומה גורם לי אושר וכל רצוני זה לפתח את מי ומה שאני וזהו. העבר נמצא בעבר והעתיד הוא הזמן בו אני חי.. אחרי הכל ההווא הוא רק עוד נקודה ב"הרגשת" השינוי בדבר לא מוחשי לו אנו קוראים זמן.

אינקה

New member
אתה חושב במקום לחפש

אתה חושב במילים - ומילים יובילו אותך תמיד סחור סחור אל זיכרונותיך. נסה להרגיש - להיזכר בתחושה של ילדותך. להיזכר בתחושה של עולם מושלם טרם לידתך... גם אז היית קיים, אך ללא זכרונות ה"אני" שאתה סוחב על גבך היום. ואולי לא? אולי אינך באמת קיים אלא אתה סך זכרונות ש"שתלו" אצלך בהיפנוזה בעוד אתה האמיתי שוכב במקום אחר? אולי אינך נכה? אולי אינך בועז? אולי אתה קפטן קירק המהופנט ע"י הקלינגונים? אתה נשען על הפירוט הרב של המציאות ועל התחושות שלך? כל זה ניתן לתמרון על ידי הדמייה ממוחשבת מתקדמת עם אינטרפייס לתוך המוח והיפנוזה. אז מי אתה באמת? אולי אתה סקוטי, ומר ספוק הפנט אותך בתור התערבות על בקבוק ויסקי אמיתי (לא משוחזר...)? אז עד כמה תניח ל"זכרונות" לקבוע מי אתה? האם אתה יכול לסמוך עליהם? תצטרך להשתמש בהפנוט נגדי - "מדיטציה" - כדי לגלות מי אתה באמת...

סחטיין...איך שאומרים

כל הכבוד על הידע בסטאר טראק.. אני מודה אני מופתע והמום... אבל שוב לענייננו... אלו סדרות וכאן המציאות.. ובמציאות תמיד ישנה "הגלולה הכחולה" (את המטריקס לא הזכרת...בושה:) ותמיד אבל תמיד מתעוררים מהחלומות. לא.. אין צורך להכנס לזה.. אני יודע מה יהיה משפטך הבא: אולי אנו חלום של אחר העומד להתעורר... אוקיי.. אולי ואולי... וזה רק עוד דלק פילוסופי מחשבתי והרי המטרה שלנו היא לפחות בזמן המדיטציה.. להפסיק לחשוב.. להפסיק לטחון.. האם אני טועה? אז מי אני ומה אני.. אני בועז.. למה? ככה קראו לי אני נכה... למה? ככה נולדתי... אני מודע לזה שיש בי יותר מזה... וזהו. למה לחפור? למה לשאול את השאלות עם התשובות הקיימות כאשר היקום, או יותר חביבה עלי המילה המורחבת "המולטי-ורס", מלא בשאלות ופלאים שעוד לא חקרנו או אפילו התחלנו לגלות? פיזית ורוחנית.. יש לנו דרך ארוכה.

אינקה

New member
קירק להנדסה:

סקוטי שומע? אז תקשיב הלאה: אתה הרי יודע כי הפיסיקה המודרנית טוענת כי חלקיקים קוונטיים הם בעלי "תודעה" - הם מסוגלים לדעת אם מודדים אותם כגל או כחומר ולהתנהג בהתאם. במילים אחרות - היקום, גם על פי הפיסיקה המודרנית עשוי (או בעל) תודעה, גם החלקיקים הקטנים ביותר. האטומים שבגוף שלך - בעלי תודעה, החלל ביניהם ואם כך גם השמש הכסא מכונת ההנשמה היד הימנית שלך תמונת השער של פלייבוי כולם בעלי תודעה וגם האינטרנט. אז מי אתה? בועז? סקוטי? אוסף של תודעות? אינסוף תודעות של חלקיקים, אטומים, מולקולות, רקמות המצטרפות יחד ל... בועז????! זה הכל? רק "בועז"?! ואל תגיד לי "למה לחשוב על זה" במילא אין לך משהו טוב יותר לעשות. ואני צריך את הליבה בפנים ואת כל האנרגייה למנועים ועכשיו!!!!

scotty to bridge...

"captain, she cant hold it any longer" האמת... לא שמעתי על ה"עובדה המדעית" של תודעה בחלקיקים, וזה ממש לא נראה לי.. לא הגיוני. אבל... בנושא הרוחני - אכן שמעתי על תודעה תאית.. ואם נחפש בכוח תמיכה מדעית, הרי שכל תא בגופנו מכיל את כל הדי אן איי שהוא "תרשים" שלנו במדויק.. אז.. תודעה תאית.. נשמע מעניין ושווה תחקיר. ובקשר ל"אין לי משהו יותר טוב לעשות" מאשר לחשוב על זה? טעות. אני סטודנט... ואולי ציפית שבגלל מוגבלותי אשאר בבית ולא אעשה כלום.. וובכן..הפתעה, אני עושה משהו מעצמי.. ויש לי הרבה מה לעשות. זה לא קל..וכרגע זה לא נראה טוב אבל זה אתגר... (RED ALERT, THE STIGMA PEOPLE R ATTACKING, RAISE SHIELDS)

למעלה