חדש בקטע

Aricin

New member
חדש בקטע

שלום חברים. אני אומנם בן 20+ ומעולם לא ממש הקשבתי לג'אז, אבל לאחרונה שמעתי כמה קטעים ודי נדלקתי. מישהו יכול להמליץ לי על כמה אמנים שהם ה"הארד קור" של המוסיקה הזו, אני מאוד מעוניין להתחיל להאזין ולהתעניין. בגלל זה אני מבקש את הפופלרים ביותר (אחרי זה נעבור גם לאנדרדוגס). בנוסף אני פורט להנאתי בגיטרה קלאסית - לא מומחה, אבל פורט סביר, זאת אומרת טאבים אני עד היום לא ממש הצלחתי לתרגל, אני יותר בקטע של אקורדים. אני גם מחכה למפוחית שתגיע בדואר - מאוד רוצה להתחיל לנגן והבנתי שזה מתחבר טוב עם המוסיקה הזו. בבקשה אם מישהו מכיר גם אתרים של אקורדים לגיטרה של ג'אז אני אשמח. אבל לפני הכל המלצות על האנשים שמובילים את המוסיקה המגניבה הזו - אחרת איך אני אדע מה אני מנגן. בתודה מראש, ג'אזיסט מתחיל.

Rockamora

New member
אממ..

louis armstrong ella fitzgerald aretha franklin peggy lee oscar peterson Billie Holiday Ray Charles Nat King Cole Diana Krall יש המון.

Aricin

New member
אז אני מבין ש....

רוב אמני ההארדקור של הג'אז כבר פנסיה או כבר לא איתנו? ומה עם אמנים קצת יותר "צעירים"? ומה לגבי החלק השני של הבקשה שלי - אקורדים לגיטרה, יש?

Rockamora

New member
רוב כבר לא איתנו..

שמע... אמנים קצת יותר צעירים? אני לא ממש מכיר.. אבל אני חושב שהאמנים שבנו את המוזיקה הזאת.. הם בהחלט ההארדקור ושווה להתחיל משם! קודם תשמע את הבסיס... אגב, סרטים מומלצים- "האחים בלוז" וגם "כל זה ג'אז" או איך שלא תירגמו את זה לעיברית. "יס" חורשים את שניהם. לגבי טאבים ואקורדים- תבדוק בקישורי הפורום או במאמרים. אם לא תפנה לורום 212 הם ידאגו לך.

xs985

New member
אחי

ג'אז זה לא מוזיקה שתלמד מטאבים ובכללי נגינה לא תלמד מזה לך למורה (ולאחד טוב!) דבר שני איזה מפוחית קנית? ודבר שלישי תגיד איזה להקות אתה שומע כרגע כדי שנוכל להמליץ לך על דברים שתאהב כי היי לייטס בג'אז לא חסר ודבר רביעי "הארדקור" זה הקיצוני לא המפורסם

Aricin

New member
מוזר תמיד חשבתי שהארדקור=ליבה

כלומר שהרדקור זה המוביל והמרכזי של תחום כלשהו. נו מילא., המפוחית שבדרך הי מפוחית דיאטונית. אני אוהב את כל סוגי המוסיקה, בעיקר כאל שיש להן טאצ' אירי. אבל בעיקרון אני מקשיב הרבה למוסיקה ישראלית ולשנסונים (צרפתית). גם מוסיקת אייטיז וסבנטיז. אבל איך זה קשור לג'אז? דווקא הייתי שמח לקבל את ההיילייטס.

Rockamora

New member
דיאנה קרול*

יש לה לא מעט.
Prelude To A Kiss All For You Let's Face the Music and Dance [דואט עם נט קינג קול]

DrunkGoat

New member
באופן אישי אני חושב שההמלצה חדגונית

אלה אמנם אמנים מאוד מפורסמים, אבל הם לא מייצגים ג'אז. או לפחות לא "הארדקור" ג'אז.. שזה מה אם לא בופ וצאצאיו - Charlie Parker Miles Davis Sonny Rollins John Coltrane(החומר המוקדם יותר) Hank Mobley Benny Golson Cannonball Adderley אלה סקספוניסטים., והתפלק גם חצוצרן אחד (מיילס).. כמעט בכל דיסק שלהם תמצא גם רית'ם סקשן (בס, תופים, פסנתר, גיטרה וכו') ואולי גם נשפנים אחרים (חצוצרה, סקסופון וכו').. לכן כשאתה שומע דיסק אל תתעלם מהנגנים האחרים, ז'תומרת, כך תכיר הרבה פסנתרנים וכו', שיכולים להיות Frontmen בדיסק, הופעה או הזדמנות אחרת. כן, רובם מתים, זה נורא מצער אבל אלה החיים. היום יש אמנים אחרים, אבל זה ג'אז ל"מתקדמים" בדרך כלל.

DrunkGoat

New member
ועוד דבר...

אני ממליץ לשמוע ג'אז בדיסקים או בהופעות ולא ב-mp3. אני מתכוון, אם תכתוב בקאזה "Miles Davis" תקבל מיליון תוצאות, רובן סביר להניח לא יהיו בכלל מפרי חצוצרתו של אותו אמן. אין לי בעיה שתוריד מהאינטרנט כמובן, אבל לפחות תעשה את זה נכון - כנס ל-AllMusic (נקודה קום), תקיש איזה שם שנכתב כאן, תבחר לך דיסק מהמומלצים שלהם (לא אוסף או משהו, משהו יפה), אפילו תשמע דוגמה ותקנה אותו (או שתוריד אותו..).

ofekkehila

New member
הנה כמה צעירים ואפילו כמה ישראלים

אהבה מהעולם השלישי - third world love מארש דונדורמה Crimson Jazz Trio אלברט בגר

ofekkehila

New member
הנה כמה צעירים ואפילו כמה ישראלים

אהבה מהעולם השלישי - third world love מארש דונדורמה Crimson Jazz Trio אלברט בגר

למעלה