הגעתי לתפוז בעקבות כתבה בהארץ ופתאום ראיתי את הפורום הזה. אני משתתף מזדמן בכל מיני פורומים של התמכרויות, הבעיה היא שרוב המשתתפים שם הם מכורים/נקיים לסמים שמתיחסים אל התמכרות לאינטרנט בביטול כאילו שאם לא מכרת את אמא שלך ואת הדירה בגלל ההתמכרות אתה לא מספיק "מכור". זה הביקור הראשון שלי בפורום, ואני לא כל כך מרגיש נוח בסיטואציות שנראה לי שכולם מכירים את כולם מהגן ורק אני לא מכיר אף אחד, אבל אני מקווה לבוא שוב ושוב עד שהמצב ישתנה קצת. פעם ראשונה שבחרתי לי ניק בעברית, קצת מוזר לי
יש פה גם ותיקים וגם לא כל הזמן נכנסים חדשים ויש פה גם תחלופה לא קטנה של חדשים ברוך בואך בצל חיקנו וקורתנו החמה תישאר ותדבר איתנו אם בא לך אתה מוזמן עם כל הלב ודוקא היו פה שיחות על ההבדלים בין התמכרות לסמים על התמכרות לרשת ולאכילה
האווירה די משפחתית בסה"כ. אני קופצת פעם בחודש חודשיים ומשתקעת קצת עד שאני נעלמת קצת, ושוב חוזרת. הקיצר - סבבה להכיר אותך אחי. וכמובן, מכיוון שאימג´ין עוד לא אמר - אתה מוזמן לערוך את המבחן, בקישורים שיש פה...
זו הפעם הראשונה שאתה בוחר כינוי בעברית? ועוד איזה כינוי. זה קשור לזה שאתה בפורום ב"תפוז"? יאני: orange? יאני: כתום? בכל מקרה... מאדאם דוברת אמת. זה לא עניין של ותיקים וחדשים. תוכל להווכח כי "חדשים" מיד משתלבים ואחרי יום הם ותיקים. כך שמחר תהיה ותיק
אני אישית מאד אשמח להחזיר את הפורום לנושא המרכזי שלנו. כלומר: התמכרות לאינטרנט. והצטרפותך היא הזדמנות טובה לכך. באו נחזור לעצמינו. אנשים לא באים לכאן בשביל לקשקש במיידי.
זה מתחיל מזה שהשם "עכבר כבר תפוס" האמת שהכתום קשור קצת לתפוז, אבל בעיקר הוא בגלל שאני מזהה אותו עם אנרגיה ואש ובכלל זה צבע מאוד אהוב עלי. האופציה השניה היתת ורוד אבל זה נשמע לי יותר מדי קווירי ופחות מדי אני, אז הלכתי על כתום. לגבי העכבר, זה בגלל האסוציאציה המיידית שהייתה לי לעכבר (חמוד, קטן) בניגוד לאסוציאציה ה"רגילה" שיש לאנשים (איכס, אימאל´ה
אם מישהו רוצה להמשיך ולנתח את זה ניתוחים פסיכולוגיים הוא מוזמן. אצלי זה עוצר בערך כאן
על כך שתתכן התיחסות שונה לכינוי ממה שחשבנו תחילה. ובעניין הזה, אני מסתבכת ואומרת שיתכן ויש שוני מהתיחסות גברים ל´עכבר´ (קטן וחמוד) לבין התיחסות אשה ל´עכבר´. עזוב, זה רק קשקושים לשעת לילה.
האסוציאציה הראשונה שלי הוא ממש לא קטן וחמוד. מצד שני אני לא טיפוס של "אמאל´ה"! לפחות לא לגבי עכברים... על היתר אני לא מתחייבת. מה כן? אויש זה קשה. בכל מקרה ראש שונה לשלך.
אני ישר חשבתי על זה שהחלפתי את העכבר לאופטי ואני מבסוט ממנו וגם שאלתי את עצמי למה רוב יצרני העכברים הולכים על האפור המשעמם הזה ואם כבר עושים משהו צבעוני, הוא מוגדר בדרך כלל כאכבר לילדים דווקא, מה, אם היה לי עכבר כתום או טורקיז נגיד או אדום זה היה עושה אותי ילד????
מה זה עכבר אופטי? על מה אתה לוחץ עכשיו עם יד ימין??? אני בשוק - מהר תסביר אגב ראיתי עכברים יותר משוכללים משלי שנראים כמו איבר מין של אשה אבל הצבעים נשארו אפורים זה מוזר, לפחות היו עושים אותם ורוד או משו כזה
אבל במקום הכדור המעצבן שתמיגד אוסף ליכלוך פנימה ומזיז בפנים גלגלים קטנים אחד לציר ה X ואחד לציר ה Y, יש בחלק שנוגע בשולחן עין עם אינפרה אדום, שמתרגמת את התנועה לאותות. המחירים היום כבר סבירים. אם יש לך מחשב ישן עם מערכת הפעלה ישנה, לא בטוח שזה יעבוד אצלך, אם את קונה דבר כזה תוודעי שכתוב על הקופסה שלו שהוא תואם למערכת ההפעלה שלך (חוסך שאלה מראש, מערכת ההפעלה זה windows תלוי איזו מהדורה)
השאלות בשאלון עזרו לי למקד איפה אני "דופק" את זה יותר ואיפה אני "דופק" את זה פחות. התשובה בסוף לעומת זאת הייתה מאוד אמורפית. מה שכן, השאלון נתן לי אפשרות להסתכל על המקומות שבהם האינטרנט "לוקח" לי את הזמן/אנרגיה/משאבים. לפני כמה חודשים כשהגעתי למסקנה שאני מכור וכבר אי אפשר לעטוף את זה במסכות ותרוצים חשבתי על הרעיון של קבוצת תמיכה למכורים לאינטרנט *באינטרנט*. יש כאן איזו סתירה פנימית, לא?
אבל מכיוון שאתה כבר מכור, זה תיעול של ההתמכרות כדי לנסות לפתור אותה. האינטרנט הוא לא הבעיה כאן, ההתמכרות היא הבעיה. כשנפתרת ההתמכרות (אם דבר כזה קיים) האינטרנט נותר כלי מדהים.