חדש בפורום

KLYVM

New member
חדש בפורום

אני בן 16 ועוקב אחרי הפורום כבר שנתים בערך ועכשיו סוף סוף החלטתי שהגיע הזמן לרשום. סוג הגמגום שלי הוא לא "הסטיגמה" של האנשים של חזרה על אותיות/מילים, אלא הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להגיד את המילה הראשונה במשפט. כאילו המילה הזאת תקועה אצלי בגרון ואני לא יכול להגיד אותה. אם אני אומר אם המילה הראשונה במשפט אז כל המשפט זורם לי 80%-90% חלק. אם אני לא מצליח להגיד את המילה הראשונה אז גם כל המשפט נתקע לי. כשאני מגמגם אם אנשים זרים אני נתקע 20%-30%. לעומת זאת כשאני מדבר עם המשפחה אני נתקע עד 10%. הגמגום שלי התחיל בערך בגיל 11-12 אני חושב. כשההיתי ביסודי אמרו לי שלפעמים אני מגמגם ואני אמרתי להם שאני לא שומע או שם לב שאני מגמגם ובאמת לא ידעתי שאני מגמגם. כשההיתי בן 12-13 אני אולי ידעתי שאני מגמגם אבל לא פחדתי מזה או משהו כזה. אני זוכר את עצמי שההיתי מזמין פיצה הביתה והיה צריך להגיד את הטלפון, כתובת, איזה פיצה אני רוצה, תוספות וכו' ואני זוכר שאמרתי את כל הדברים האלה בלי שום בעיה. עכשיו אני לא יודע איך היה לי האומץ להתקשר ולהזמין פיצה, אני כבר לא הזמנתי פיצה בערך 3 שנים. כעת כשאני מודע לגמגום שלי, אני גם מפחד לדבר. אני חושב שפעם כשההיתי קטן, לא כל כך היה אכפת לי מזה אבל ככל שהתבגרתי אני נהייתי יותר מודע לגמגום וכתוצאה מכך אני גם חושש לדבר היום. קיום הדבר הכי קשה שאני מתמודד איתו זה שיעורי אנגלית בבית הספר. כל שיעור אנגלית זה פשוט סיוט בשבילי. אני בשיעורים לא משתתף ואני מפחד מהרגע שהמורה תגיד לי לקרוא שיעורים ואני לא יצליח לקרוא ולהגיד מילה אחת ושכל התלמידים בכיתה יסתכלו עלי ברחמים. מתחילת השנה עוד לא יצא לי לקרוא או להתתף בשיעור אנגלית. פעמיים המורה אמרה לי לקרוא שיעורים ופעמיים אמרתי לה שלא עשיתי למרות שעשיתי אותם. אני לא רוצה יותר להגיד שאני לא עשיתי שיעורים משום שהיא תחשוב שאני ילד לא חרוץ או לא יודע מה ותוריד אותי ל- 4 יחידות. אני יודע אנגלית מצויין ותמיד עושה שיעורים באנגלית ותמיד מבין הכל הכל אבל כשאני קורא באנגלית בפני מישהו אני מגמגם בכל מילה, בכל מילה! לפעמים אני סתם קורא איזשהו טקסט בבית באנגלית ואני לא מגמגם בכלל וזה נשמע כל כך יפה! רק אם יכולתי לקרוא ככה גם בפני אנשים אחרים.... יש לכם רעיונות מה לעשות בשיעורי אנגלית כדי לא לקרוא או איזשהי שיטה לא להשתתף בשיעורים? אני לא אדם דתי אבל כל יום אני שואל את אלוהים לא דווקא אני. אם לא ההיתי מגמגם אני ההיתי יכול לעשות כל כך הרבה דברים בעולם. לדבר עם אנשים, לספר בדיחות, חוויות וכל מני דברים. אם לא ההיתי מגמגם אני ההיתי הבנאדם הכי מאושר בעולם... מצטער על המגילה אבל זאת הפעם הראשונה שאני נפתח ומדבר על הגמגום שלי. אפילו עם ההורים שלי אני לא מדבר על הגמגום שלי משום שהם חושבים שאין לי שום בעיה כי אני כמעט ולא נתקע כשאני מדבר איתם. אם יש לכם שאלות, תשאלו חופשי. תודה על ההקשבה.

Impious

New member
סחתיין על החשיפה ../images/Emo9.gif

כן יש סטריאוטיפ כזה שברגע שאתה אומר למישהו על אדם מגמגם הדבר הראשון שעולה לו בראש זה אדם שחוזר על אותה הברה מספר פעמים. גם אצלי הגמגום מתבטא בתקיעות ממושכות. לעומת זאת, עם ההורים אני קצת לחוץ יותר מעם חברים\זרים. אני נורא מזדהה איתך, גם אני, עד שלא פיתחתי מודעות לזה לא שמתי לב לבעיה בכלל ופעולות שהיום מרתיעות אותי נראו לי באותה תקופה כדבר כל כך פשוט וכל כך קל. שיעורי אנגלית- האימה
אני מוצא הרבה ילדים בכיתה שלי שנתקעים בתדירות גבוהה ואפילו כמעט כל מילה כשזה מגיע להקראת שיעורים באנגלית או בכלל להשתתף בשיעור. מה אתה יכול לעשות? אני בעיקר מאמץ ת'שיטה שאני יכול לשנות את המבטא שלי באנגלית ולא לנסות לדבר באנגלית כאילו שזה עברית, זה בעצם כמו משחק (acting) וזה יכול להקל מאוד. אתה יכול גם לדחוף כל כמה מילים huh...ehh..ahh.. וזה נראה נורמלי לגמרי, אחרי הכל אף אחד שם לא גאון באנגלית (מלבד המורה כן?
) אל! אל תמנע מלהשתתף, כמה שזה מרתיע זה רק יקשה עליך בהמשך, תחשוב שיש לך אחרי זה להכין פרוייקט ומצגות שאתה צריך להציג לכל הכיתה. תראה את זה כהכנה לזה
תראה, זה הכל עניין של תרגול, כשאתה נמנע לעשות משהו וכל פעם זה נופל עליך מחדש שאתה נדרש לעשות את זה אתה מגיב בצורה מוגזמת ונלחץ וכמובן בוחר שלא לעשות את הדבר הזה. ברגע שהאירוע הזה של להשתתף בשיעור אנגלית יהפוך לשגרתי מבחינתך ונורמלי לגמרי ולא מרתיע כמעט אחוזי השטף שלך יעלו, אל תצפה מעצמך ל100% שטף (על אף שזה אפשרי מדי פעם) ואם נתקעת קצת פה או שם לא קרה כלום, זה בסדר גמור וכזה אתה. עכשיו יש פה עוד בעיה, אתה לא משתף אף אחד בגמגום הזה שאתה בנוסף לכל כל הזמן מתאמץ להסתיר אותו, אני צודק? אני אספר לך משהו, החרדה הכי גדולה שלי זה לקרוא בפומבי, המטפלת שלי נתנה לי משימה שתעזור לי להפחית את רמת החרדה שלי מקריאה בפומבי. אני מדי ערב קורא במשך עשר דקות לאמא טקסט אקראי. ותאמין לי, אני נתקע ואני נתקע הרבה, מדי פעם הפסקות ממושכות של 5 שניות. אבל מה, אחוזי השטף שלי בקריאה לפניה עלו, לאט לאט, כמו שאמרתי זה עניין של תרגול. יש מישהו שאתה יכול להקריא בפניו באנגלית? (או לסירוגין בעברית) לקרוא לעצמי בכל שפה אני לא אתקע אבל זה לא ממש עוזר לי, אתה חייב שיהיה מישהו לידך כדי להרגיש ת'פחד הזה ולהתמודד איתו. והקטע של האלוהים, גם אני לא מאמין וכמה אמרתי לו שאני מוכן לעשות הכל בשביל להפטר מהגמגום הזה וכמה שנאתי את עצמי ואותו ואת כולם, זה לא ממש עוזר. פשוט, תחיה עם זה, כמה שזה נשמע "קל לדבר קשה לעשות", אז נכון זה לעבוד הרבה על עצמך אבל זה אפשרי. טיפול שקלת? אני מאמין שתקבל פרופורציות אם תטפל. תגיד לאמא שאתה רוצה לעבור איבחון ולקבל טיפול. זה לא באמת משנה מה אחוזי השטף שלך, זה משנה מה היחס שלך לזה. אם היא חושבת שאתה לא צריך כי "הדיבור שלך בסדר גמור" אז תסביר לה שלא פה הבעיה, הבעיה היא באיך שאתה מתמודד עם זה. גם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור אבל אני (מניסיון) לא ממש ראיתי התקדמות אחרי מספר פגישות עם פסיכולוגית. וואו כתבתי הרבה, הרבה מאוד
ברוך הבא לא מתאים פה נכון?

שמחה99

New member
סחתיין על המגילה ../images/Emo6.gif

אתה גדול, שי!
קבל ממתקים
אהבתי כל מילה! מרשה לי לומר לך?....

vicz

New member
היי

אני בעד להתמודד עם הגמגום ולא לברוח אבל בבית ספר זה מאוד קשה כי רוב האנשים אינם בוגרים מדי בשביל להבין ולא לצחוק אם זה משהו שממש מציק לך לדעתי אין צורך להתענות תיגש למורה ותגיד לה שאתה מגמגם ומתקשה לקרוא בפני הכיתה חבל שזה ישפיע על ההישגים שלך כשיהיה לך אומץ או צורך תמיד תוכל להצביע ולנסות ובינתיים זה יוריד ממך את הלחץ והרי כולנו יודעים שהלחץ מגביר את הגמגום, ולא רק בדבר ממנו חוששים אלא בכלל באשר לפיצה - כדאי לך לנסות... תחשוב : זה לא יכול להזיק סביר להניח שלא תתקל באדם בצד השני של הקו אי פעם בחייך לכן גם אם תגמגם בכל מילה, גם אם הוא יסתבר להיות מפגר ויצחק עליך מאוחר יותר - לך אין מה להפסיד ועם הזמן זה ילך יותר ויותר חלק רק אל תגזים
שלא תעבור מהפורום הזה לפורום של השמנת יתר אתה יכול להיות הבן אדם הכי מאושר בעולם גמגום הוא פגם פיזי ואין בן אדם מושלם אז מה אף אחד לא מאושר????? יש אנשים מאושרים שלא רואים טוב, לא שומעים טוב, נמוכים מדי, גבוהים מדי, שמנים מדי, רזים מדי ועוד כל מיני שאינם קרובים אפילו לשלמות... זה לא מה שימנע ממך להיות מאושר אתה יכול למנוע מעצמך להיות מאושר אם תתרכז בזה תראה בזה מה שאתה - מגמגם... וזה הרי רק חלק... עם הגיל זה נהיה יותר קל, אבל עדיין יש ימים ממש קשים תחזיק מעמד ויקי

av100

New member
מצטרפת למה שכתבו שי וויקי

אני מזדהה אתך כשנזכרת בסיוטים של לענות מול הכיתה בתיכון אניכן מאמינה כש הייתי בגילך גם אני בכיתי הרבה, נמנעתי מהרבה דברים שאלתי מאלוקים למה וחשבתי שרק אם לא יהיה לי הגמגום הערור הזה אני היה אדם אחר וכו וכו באותם המילים כמו שכתבת (בקיצור כמו שהבנת אתה לא מקורי...) הייתי מוכנה לתת הכל רק כדי לא לגמגם עכשיו אני בת 28 ואני לא מאמינה שזאת באמת הייתי אני התחתנתי במהירות ובקלות עם מי שרציתי,שנתיים אחרי סיום הלימודים באוניברסיטה כבר קודמתי לתפקיד ניהולי וכו וכו אלוקים לא לקח ממני גמגום אבל הוכיח שלכל אדם הוא נותן כוחות להתמודד(צריך להאמין,לא לפחד ולא להתאצל) ותוך כדי כך להשתפר הכל בעצם לטובה רק לא תמיד ולא בכל שלב בחיים קל לנו לראות את זה תתנחם בכך שאתה נמצא בגיל בו אולי הכי קשה להתמודד עם גמגום, בעתיד יהיה יותר קל אבל עדיין זה נשאר התמודדות יומ-יומית אני גם אף פעם לא אהיה מסמר הערב החברתי ולא אהיה בדרנית ומספרת בדיחות מקפיצה,אבל נכון שלא חייבים להיות הכל? תתעניין בטיפולים מוצעים- אני עברתי קורס אינטנסיבי בהדסה בירושליים,ממומלץ בחום ,אפשר לעבור בסביבות גיל 17 תדבר על הנושא עם ההורים, בהצלחה!

מצטער שאני קצת חוזר על מה שנאמר

אבל אני אשתדל להוסיף משלי. דבר ראשון תדבר עם ההורים, תסביר להם את המצב ותגיד שאתה רוצה לטפל אצל קלינאית תקשורת. - אני התחלתי בגיל 20 לטפל בזה כי בתיכון זה לא הפריע לי ואז הגעתי לישיבה וראיתי שאני לא מצליח להוציא מילה מהפה כמו שצריך, חבל סתם לסבול במיוחד שאתה אומר שהגמגום לא קשה. דבר שני תיגש אל המורה באנגלית ותסביר לה אני בטוח שהיא לא תכריח אותך להקריא ולאט לאט תנסה להשתלב. דבר שלישי - אלוקים- נתחיל מזה שיש דברים שאנחנו לא מבינים כמו ילד שרוצה להכניס אצבע לשקע החשמלי וההורה לא מסכים אבל הילד כל כך רוצה... כך אבא שלנו "אבינו מלכנו" יודע טוב מאיתנו מה טוב לנו. אנחנו לא צריכים להתעסק עם חשבונותיו ולומר לו מה לעשות, אם הוא הפך אותנו לכאלה כנראה יש בכוחנו להתמודד עם זה. אני יכול להעביר שיעור עם הנושא אבל זה לא המקום אבל רק דוגמא שאני מסתכל לאחור אני חושב שלמרות שהגמגום הקשה על חיי הוא דחף אותי בהישגים הלימודיים כי רציתי להוכיח שאני לא שווה פחות מאף אחד. בהצלחה. תשתף אותנו - לפעמים רק לדבר על הנושא עושה הרבה טוב על הלב.

KLYVM

New member
היום שלי

היום עבר לי היום בצורה טובה. לא נתקעתי בבית ספר כמעט בשום דבר ואם ניתקעתי, הצלחתי לצאת מזה בצורה טובה. קבלו סיפור קטן שקרה לי עכשיו: מתקשרים אלי ושואלים אם אני רוצה לעשות סקר על "הרגליי שתיית שוקו". אמרתי בסדר. מה כבר יכול להיות? היא שואלת אותי האם אתה שותה שוקו בקרטונית אישית/ בקבוק/ שקית. אני אומרת לה הכל. אחרי זה היא שואלת אותי מה התדירות שאני שותה שוקו בשקית. אני רוצה להגיד 2-3 שקיות בשבוע אבל אני לא מצליח לומר את זה ובמקום אני אומר: אולי.... אולי..... אולי...... אולי....... אולי...... ועד שאני אומר את המילים "פעמיים-שלוש" אני כבר מתפוצץ. אח"כ היא שואלה עוד שאלות ואחת השאלות הייתה איזה חטיפי צ'יפס אני מכיר. אי אומר לה תפוצ'פס ואני גם רוצה להגיד לה פרינגלס אבל במקום זה אני משמיע קולות מוזרים משום שאני לא מצליח להגיד את האות פ. היא פתאום שאלת אותי "מה?" אנ אומר לה: לא כלום, אני מכיר רק תפוצ'פס". אני אשמח אם כולם יישתפו את חברי הפורום ביום שלהם ואיך הוא עבר....

למעלה