חדש בפורום

תראי, רוב האנשים הם יצור

חברתי הנאמנן לתרבות ממנה בה, הדת ממנו הוא בין אם זה בצורה חילונית או דתית, נאמנן לציביון של המדינה המייצגת אותו, למוצא אתני יש השפעה, האדם הוא יצור שבטי ולכן יש קבוצות, פעם אלה היו שבטים, היום עמים - לאומים, יש אינטרסים שונים, רעיונות שונים, ערכים שונים, אידאולוגיות שונות לכן כל קבוצה שואפת להגדרה עצמית, רוב האנשים הם לא שילובים של כל הדתות בעולם, אז אם טוב לך להיות יהודיה נוצריה, סבבה, אני עושה הפרדה בין להתייחס לכל אדם בכבוד ואני מתייחס לבין להבין את העיניין של עם, של קבוצה אליה משתייך האדם, לרעיונות אליו הוא שואף בתוך הקבוצה, במקרה כאן אני לא שולל את ההגדרה העצמית של פלשתינאי ישראל כי אני לא יכול גם אם יש להם אזרחות כזו או אחרת, זה לא מבטל את זה, בטח לא כאן, בארצות הברית למשל אין לאומים ואין שאיפות לאומיות מלבד זו של ארצות הברית, יש מיעוטים שכולם אמריקאים על פי זהותם, לא אזרחותם, אזרחות היא ניירת, ברע שאחד המיעוטים יריש שהוא רוצה לשנות את ארצות הברית להפוך אותה למשהו שיתאים לו, אני בטוח שהממשל יכנס בו בצורה הכי לא דמוקרטית בעולם.

roadrunner84

New member
תשובות והסברים

ראשית כל,אני גר בצפון הארץ ולומד באוניברסיטה הצפונית כך שאני לא מנותק מהמציאות אלא להפך. אני טוען שיש בעיה שצריכה לבוא על פיתרונה.השלב הראשון הוא שכל המעורבים צריכים להכיר בבעיה (נאמנות כפולה) על מנת שנוכל להגיע לעמק השווה. אני מכיר בזכותם של ערביי ישראל להגדרה עצמית,ומכאן הצעתי רעיון של הפרדה מכיוון שיש התנגשות בין אסימילציה של ערביי ישראל לאינטגרציה. היטמעות פרושה ויתור של ערביי ישראל על חלק מזהותם העצמית (מדינה יהודית) דבר שהוא בלתי רציונלי בעליל.במידה ונוכל ליצור הפרדה מרצוןשתהיה לשביעות רצונם של שני המגזרים,שנינו נוכל לשמור על זהותנו ולחיות בדו קיום אמיתי. תנסו לתת לרעיון הזדמנות ולא לפסול על הסף גל

../images/Emo13.gif

אני יודעת שחלק קטן הוא כמוני, שמוכן לשלב בין דתות. אני אישית מכירה אישה יחסית מבוגרת שהיא שומרת ומאמינה דתית גדולה גם של האיסלם גם נצרות וגם ביהדות. קוראת ומאמינה בתנ"ך, הברית החדשה וכנ"ל לקוראן. אני רוצה להאמין שכולנו נוכל לחיות בשלום אחד עם השני עם סבלנות וכבוד. אני לא חושבת שהרוב הוא כמוני המאמין בשתי דתות. אבל אני חושבת שאפשר להגיע לגבול הבנה מסויימת. לגבי כבוד, יחס טוב- אי אפשר להאמין בכמה אפשר לשנות בן אדם. או את החשיבה שלו... ואני מתכוונת לכלל, לא לקבוצות מסוימות.

כמו שכתבת, "חלק קטן הוא כמוני"

הרוב רוצה לשמור על מה שהוא ואיך שהוא, לא לרקוד על כל הדתות בהרמוניה דתית מזוייפת, אני לי בעיה לקרוא גם את הברית החדשה והקוראן, אני אפילו הולך לראות ולשמוע מיסות בחג המולד, זה עדיין לא הופך אותי לא לחצי נוצרי או רבע נוצרי, אני לא בא משם כדי להשתתף בטקס דתי, אני פשוט נהנה לשמוע וראות תרבויות שונות, לשמוע את השירים, בתור מתבונן מהצד. נכון להיום יש התנגשות בין תרבויות, בין רעיונות ושאיפות בין מה קרוי המערב לאיסלאם, שלום אינו בפתח, צד אחד לא מסוגל לראות את חוסר השיוויון בתוך החברה המוסלמית, את חוסר זכויות האדם, ושאר המינהגים והצד השני לא סובל את הנהנתנות הריקנית, את הצרכנות, את חוסר הצניעות כפי שהוא קורא לה, חוסר מסגרת משפחתית וחוסר כבוד, החילוניות, שיהיה ברור אני לא מאשים אף צד, בסך הכל מציין עובדות בשטח, ברור שעשעתי את זה בצורה מאד מאד כללית וגסה, כי כדי להעמיק מגיעים לספר שלם.

המממ...

כל אלה דברים פחות או יותר מולדים. כל אחד מחפש את מה שהוא אוהב. בלי קשר ל"דתות", "אמונות" ושאר ירקות. יש בני אדם המחפשים בזולת את ה...בן-אדם! באשר הוא, בלי הבדל אם הוא סיני או אסקימואי, בודהיסטי או זרטוסטריסטי. לדעתי, אנשים אלה הם הרוב. אם כי, כמובן, אין בידי שום נתונים סטטיסטיים. לאנשים נורמליים אלה, כמוך למשל, אופייניים פתיחות, הומניזם, ערכים כלל-אנושיים, כבוד למורשת התרבות של סביבתו, של שורשיו הוא, לצד עניין וכבוד למורשת התרבות של אחרים. ובגדול, איך אדם מגדיר את עצמו זה שולי לחלוטין. העיקר שהוא מגדיר את עצמו כאדם, וכך הוא מגדיר גם הזולת. זה לא משהו שאפשר "להסביר" למישהו, או "להוכיח" למישהו, או "לשכנע" את מישהו. זה או ישנו או איננו. או מולד, או לא מולד. לעומת אנשים נורמליים אלה, ישנם אנשים המחפשים את המבדיל ואת המפריד. לרוב, אלה בני-אדם הלוקים בחסר כלשהו, בתסביך נחיתות, ומנסים להשלים את החסר בשייכותם לקולקטיב "עליון" כלשהו. כלומר, הם רואים בשייכותם המקרית לקולקטיב המקרי "ערך" כשלעצמו. אחד כשרוני למוזיקה, אחר כשרוני לציור, שלישי כשרוני לפיזיקה, רביעי מהנדס מצטיין, חמישי ספורטאי מצוין, אחר שיפוצניק מעולה, מישהו יפה מאוד, מישהו חזק מאוד, מישהו שנון מאוד, למישהו הולך בגדול עם בני/בנות המין השני, ומישהו... אין לו שום דבר מכל אלה! מה נשאר לו לעשות? להיות "יהודי גאה"! או סיני גאה, או מוסלמי גאה או עוד משהו גאה
אם נהיה יותר כנים, נאלץ להודות שיש לאנשים אינסטינקט ההיבדלות והניכור. אינסטינקט זה ניכר היטב אצל ילדים קטנים בעיקר. תארו לעצמכם - ילד חדש בכיתה! המממ... לעתים קרובות נתקל ילד כזה בניכור ספונטני מצד בני כיתתו ה"ותיקים". לעתים שוררת איבה ממש בין ילדי שכונות שונות, רחובות שונים. לפחות כך זה היה כשלא היו מחשבים, ושהבילוי העיקרי של הילדים היה להסתובב ברחוב. עם השנים הילדים גדלים, מתבגרים, ומגלים שהעולם "קצת" יותר גדול מהרחוב שלהם, מהשכונה שלהם ואפילו מהארץ שלהם. הם מגלים שהעולם רב-גווני, רב-תרבותי, רב-לאומי, רב-לשוני, רב-אקלימי. הם גאים במה ששלהם וששים להתחלק בו עם האחרים, כמו שהם ששים לשאוב ממה שיש לאחרים ולשונים מהם. הם אפילו מגלים, שהדמיון גדול מהשוני! שלאחרים יש בדיוק שתי אוזניים ושתי עיניים, שלכל אחד יש בית, הורים, אחים, ילדים. שכולם אוהבים להתלבש ולבלות. אבל... אבל לא כולם מתבגרים מבחינה אנושית. ישנם רבים המעדיפים את השנאה על האהבה. הפוחדים מהאחר ולכן שונאים אותי. החיים בקליפתם הילדותית, גם כאשר הם לכאורה משחקים "אזרחי עולם" פתוחים ונאורים, כל זאת מסיכה בלבד לתסביך ההיבדלות והניכור הילדותי, ממנו לא הצליחו להיפטר. וכאן נכנסת לתמונה הפוליטיקה. אינטרסנטים שונים מלבים בכוונה את הפחדים ההיוליים הללו ובונים על אספסוף פרימיטיבי ומוסת, הרוקד לפי חלילם. עם כל התחפושות העלובות שעוטים נציגים שונים של אספסוף זה. מה בעצם רוצה להוכיח לך כותב התגובה מעלי ("מרכז")? האם אכפת לו כאדם דתי על "טהרת האמונה"? האם מטריד אותו "חילול הדת" מצידך? סביר יותר להניח, שלאמיתו של דבר מנחים אותו השנאה הנובעת מהפחד ההיולי מהאחר. הפחד והשנאה הדוחים אותו, ובו-זמנית מושכים אותו כמגנט לפורום דו-קיום דווקא. מן הסתם, במטרה לתרום לדו-קיום במדינה

איזה פרשן...פששש...כל הכבוד...../images/Emo6.gif

איך ידעת מה אני חושב?...הומרנות בשיאה, יש ללכת לבנאליה של השנאה והפחד, אלה כיוונים שאני בכלל לא מתייחס עליהם, לא שנאה ולא פחד, אין קשר, זה אפילו לא הכיוון שלי. דתי אני לא, ככה שאני לא מתאגש מידי מחילול הדת שלה, זכותה, היא לא היחידה, אין שום סיבה שזה מה שירגיז אותי דווקא...
דווקא אצלי יש פתיחות, אותי מאד מרתקות תרבויות אחרות, שפות אחרות אבל מה אני יודע, אני רק שחקן...
, העיקר שטלמון קובע מי ומה אני.

אז אתה "חלק קטן", או "חלק גדול"?

מי אמר שאין לך פתיחות? בעיקר בכביש 65
אגב, אינני מחשיב אותך לשחקן, כפי שכבר הסברתי לך. אגב, ישנם מספר שרשורים בהם לא ענית. זכותך, כמובן.

Azazel

New member
../images/Emo6.gif הלוואי....

"כל אחד עם תתן לו את הכבוד המגיע לבן אדם הוא יחזיר לך ואפילו יותר... "
הלוואי....

למעלה