חדש בפורום

yoram232

New member
חדש בפורום

שלום לכולם! אני אח לבן 18 הסובל מהתסמונת,שהטיקים המאפיינים אותו הינם מוטוריים וקוליים,מטופל כבר שנים רבות. בקרוב יתגייס לצה"ל עם פרופיל גבוה המאפשר לו להיות לוחם. שמעתי ממקור לא מוסמך שהסובלים מהתסמונת לא יהיו קרביים וכנראה ישנה טעות. אשמח לקבל מידע מאנשי הפורום בעניין. תודה,ליאור.

שביק

New member
ליאור היקר ברוך הבא. אני מאחלת

לאחיך גיוס נעים, שרות טוב ולסיים בבריאות. כל אדם הוא 100% אדם, וכל מקרה לגופו. בדיוק שכפי שלא כל מי שאין לו טוראט הופך לחייל קרבי, כך כם לא כל מי שיש לו טוראט אינו יכול להפוך לחייל קרבי. כל מתגייס על פי כישוריו ויכולותיו האישיים. אכן ישנם לוקי טוראט שהם בהחלט קרביים וישנם שלא. להת' שביק

yakovs

New member
יורם

שלום, אני יעקב. אם ניקח אותי לדוגמא, אז יצא לנו בן אדם שיש לו (כנראה) טוראט, והןא שרת בצבא בתפקיד קרבי כלוחם וכמפקד. אבל, אני רק אחד מתוך הרבה דוגמאות אחרות. שטיק הגמד ממליץ: לא לוותר על שרות קרבי בצה"ל!!! יעקב.

mazy

New member
היי ליאור...

האם בצה"ל מודעים להיותו של אחיך לוקה בטוראט??

שלום לך ליאור ..

אני גיל גם "לוקה" (שונא את המילה הזו
) בטוראט מגיל 9 גם אני שרתתי בצבא, אומנם לא קרבי אבל בתפקיד מאוד מאוד מעניין
תמסור לאחיך בהצלחה

yoram232

New member
תודה לכל המגיבים!!! אם הבנתי -

יש צורך באיבחון אינדיבידואלי לגביו ואין "פרופיל טוראט". הוא כבר אחרי קביעת הפרופיל,דיווח על הטוראט כפי שהוא כרגע - בר התמודדות, אבל מי הצבא שיקבע כיצד יתמודד עם התסמונת במסגרת צבאית? לכן: אין לנו מושג בידי מי להפקיד את המפתחות לקביעת הפרופיל שלו - רופא צבאי ממלא פקודות? לדעתי לא כל רופא מודע לטוראט על המשתמע ובמיוחד... לגבי "הורדת הפרופיל" כדי להגן על אחי - לא בטוח שזו הדרך הנכונה: ברגע שהוא מוגדר כ"בעייתי" מבחינת הצבא ולא חשוב מאיזו סיבה,הוא יבצע (לדעתי) תפקיד שוחק ומייאש (אפסנאי?) עד גמר השירות - שוב,כדי לא להסתכן עם אדם ש"אין באפשרותו להתמודד עם מסגרת לוחצת"... אפשר להגדיר זאת כך,אם כי זה מאוד מאוד גבולי אצלו - אין לנו מושג איך יגיב כשיעמוד מול מפקד זועף שיצרח עליו,ירי על המוצב או הקפצת לילה (ואני חושב שגם לצבא אין מושג),ייתכן והוא יסתדר? תודה מראש,ליאור.

הלנה

New member
שלום ליאור

מצ"ב רישומים מתוך הרצאה של נאורולוג ראשי בצה"ל, שהתקיימה במשרדי עמותת אסט"י (ארגון סינדרום טורקאט ישראל) בקיץ. הנאורולוג מתייחס גם לנושא הפורופיל.

yoram232

New member
כל המשפחה קראה את הקובץ

המון תודה,המידע מועיל להתקדמות התהליך. הצעה: אני אורח קבוע בפורום האופניים ושם יש לנו המון קבצי מאמרים. לדעתי גם הפורום הזה ראוי לכך. שוב תודה.

הלנה

New member
ליאור - קבל עוד קובץ

הפעם על פאנל מומחים שהתיקיים בשניידר בחודש ינואר השנה.

הלנה

New member
ועוד אחד...

הרצאה על הפרעות תנועה מנאורולוגית בוולפסון, שהתקיימה במשרדי א.ס.ט.י. במפגש השנתי

למעלה