חדש בפורום

yanivamit

New member
חדש בפורום

חברי הפורום שלום, שמי עמית ואני חדש בפורום, התאמנתי במספר אומנויות לחימה וכיום אני מתאמן בקראטה דו. בקרוב אני מתחיל בהכנת עבודת מחקר בנושא "אומנויות לחימה כתרבות" הייתי רוצה שתספרו לי על אומנות הלחימה שאתם מתאמנים בה בקצרה... והאם אתם רואים אותה כתרבות. כלומר, האם אומנות לחימה שינתה אותכם שבני אדם?, את דרך החיים שלכם, התמודדויות אם מצבי לחץ וכדומה. תודה מראש לכל העונים עמית

האם זה מה שעושה תרבות? התמודדות

עם מצבי לחץ? תוכל אולי לספר בקצרה מה אתה מחשיב כתרבות, בלי קשר לאמנויות לחימה?

yanivamit

New member
לדלית

הגדרה מילונית של תרבות עפ"י מילון ההווה :"כלל ההישגים הרוחניים והטכניים של אדם או של חברה". "דפוס התנהגות של חברה מסויימת". התמודדות עם מצבי לחץ אומנם לא קשורה לתרבות, אך היא קשורה לאופי הלוחם ודרך חייו.כאמור דרך חייו של לוחם קשורה לתרבות אליה הוא משתייך ולכן הכנסתי את השאלה הזו. עוד לא התחלתי להכין את העבודה ולא ניסחתי שאלונים, רציתי לשמוע בכלליות על האומנויות לחימה פה בפורום והאם אנשים חושבים שזוהי תרבות (קודי אתיקה וכדומה). אני בטוח שאוכל להעזר בפורום זה בהמשך. עמית

chataka

New member
גם אני

בטוחה שתוכל להעזר בפורום, ועוד יותר מזה- בפונקציות החיפוש, ארכיב, נוסטלגיות וכל שאר התיעודים למינהם. יש לי הרושם שהמידע שאתה מחפש יימצא יותר בקלות בין השורות מאשר בהצהרות מפוצצות- "אמנות הלחימה שלי מתבטאת כתרבות ______ " נסה להתחיל פה, ושיהיה בהצלחה.

בושידו.

קוד התנהגות הלוחם ביפן הקדומה. לדעתי דוגמא טובה לתרבות בעולם של לוחמים. כדאי לחפש עוד חומר בנושא. בהצלחה.

yanivamit

New member
תודה

בעז, אתה עוסק בבושידו?? האם יש לך מידע על קודי ההתנהוגות ביפן הקדומה?? או קודי התנהגות הנהוגים כיום?? האם יש לך דוגמאות נוספות לתרבות בעולם הלוחמים?? עמית

fusion boy

New member
גם אני חדש בפורום

עמית שלןם! שמי רוי סבט ואני מתאמן כרגע בגו גיטסו ברזילאי ובאיגרוף תאילנדי במקביל מחפש כרגע גם מקום להתאמן בארניס/אסקרימה באזור מגוריי על מנת להשלים את כישורי ההגנה העצמית שלי (ואת אהבתי הלא מובנת לתחום הלחימה...) אני עומנם חדש בפורום ומאוד צעיר בגילי (23) אבל אני מתאמן די הרבה זמן לגילי (18 שנה) תרבותית, אני מאוד מתוסכל מכיוון שאף אחד מחברי ומהסובבים אותי בארץ אינם לוקחים חלק באומנויות הלחימה ולכן אין לי הוויה תרבותית מתאימה כשאר האנשים פה... אבל אישית, אני יכול לספר לך שהעיסוק באומנויות לחימה תרם הרבה לבטחון העצמי שלי! מצבי לחץ? כן, אבל גם השירות הצבאי שלי לימד אותי להתמודד עם זה... אבל בעיקר, העיסוק בלחימה לימד אותי להתמודד עם קשיים לבד... זה הדבר שהכי הכין לעלייה לארץ... יום טוב, רוי

crane

New member
אם אתה מחפש ארניס

יובל נחמקין וגיא רפאלי מלמדים ארניס בת"א, בשיטת CSSD. מומלץ ביותר. לפרטים פנה ליובל נחמקין או לגוטמן האפור.

yanivamit

New member
לרוי...

רוי שלום, תודה על תגובתך. אני רוצה להצתרף אליך בכך שתרבותית גם רבים מחברי והסובבים אותי לא מתחברים לעולם אומנויות הלחימה. אבל לא הייתי אומר שאני מתוסכל וזאת מכמה סיבות: 1.ישנה הקבוצה שלי והמועדון כולו שמשמשים לי הוויה תרבותית. 2.על אף שרבים מחברי אינם עוסקים באומנויות לחימה עדיין ישנה התעניינות רבה במה שאני עושה, אני יכול להגיד לך שאם כל הסיפורים על כמה אומנות הלחימה פיתחה אותי ושינתה את תפיסותי, הצלחתי להכניס אנשים רבים לעולם זה (וזאת הרגשת סיפוק ממש טובה). לגבי בטחון עצמי ומצבי לחץ אתה חושב שהשרות הצבאי ואומנות הלחימה בה אתה עוסק תרמו לך באותה מידה ובמצבים דומים??? לבסוף כתבת ש"העיסוק בלחימה לימד אותי להתמודד עם קשיים לבד... זה הדבר שהכי הכין לעלייה לארץ... " כמו שבטח ראית בהודעות הקודמות אני מכין עבודת מחקר ומאוד מעניין אותי אם תוכל לפרט כיצד אומנות הלחימה עזרה לך בעלייה ובאיזה תחומים??? תוכל תכתוב לי או במסר אישי או בהודעה פה בפורום... תודה עמית

Tonjin

New member
גם לי יש שאלה אליך - דווקא רצינית

אם כי בקריאה ראשונה היא עלולה להתפרש כשאינה כזו... איך אתה מגדיר שינוי ואיך אתה מבודד את השינוי ככזה שחל כתוצאה מאימון באמנות לחימה דווקא? לדעתי חלק גדול מה'שינוי' שאתה מחפש לאו דווקא נובע מלימוד טכניקות ספציפיות של לחימה ואפילו לא מלימוד של הפילוסופיה ותפיסת העולם (אם יש כזו to begin with) של השיטה שלך אלא מהעובדה שאם אתה במשך שנים נוסע יום יום חצי-שעה או יותר לכל כיוון כדי להתאמן, גם אם היה לך יום רע בעבודה, גם אם נפרדת מהחברה וגם אם אתה מרגיש קצת חולה ואם את השנים האלה אתה מקדיש לשיפור יום-יומי ושאיפה לשלמות בתחום בו אתה עוסק - בהכרח יחול שינוי באישיות שלך (ויהיו שיגידו שלוּ רק בגלל שהתבגרת במספר שנים בדרך, בלי לשים לב...) הקטע הוא שהשינוי הזה יקרה לדעתי גם אם בחרת לעסוק בנגינה בכינור או בהתנדבות לבית-הזקנים המקומי...

yanivamit

New member
בהחלט שאלה טובה...

Tonjin, אכן זוהי שאלה טובה... כיצד ניתן לבודד את השינוי שחל בך כתוצאה מאימון באומנות הלחימה... אני יכול לענות לך רק בשמי ודעתי על הנושא. דע לך העבודה ההתחלתית שלי היתה בנושא "אומנויות לחימה לעומת מקצואות הספורט השונים. אני יכול להגיד לך שלדעתי האישית ישנו שינוי עצום בין לעסוק באומנויות לחימה לבין תחביבים אחרים או מקצואות ספורט אחרים. לדוגמא אישית לפני כ-3 שנים עסקתי בטניס והתחלתי להתמקצע כך שתאמנתי כמעט כל השבוע. ואכן הדבר דרש את רוב תשומת הלב שלי הייתה השקעה רבה ומסירות להגיע לאימונים,לאכול נכון ובכלל לשמור על אורח חיים ספורטיבי. אבל אני יכול להגיד לך שעולם אומנויות הלחימה שינה את כל תפיסותי והצליח לשנות את אישיותי במשהו שאני לא ממש יכול לשים אליו את האצבע...כמובן בעיסוקי בעבר בטניס שיפר את הכושר שלי ועוד דברים רבים וטובים. אבל אומנות הלחימה הצליחה לעשות זאת באופן שונה שעדיין אין לי אליו תשובה...(ברורה בכל אופן) עמית

טונג'ין, בנוגע לשינוי

לטענתך, השינוי נובע מעצם ההתמדה בדבר, ולאו דוקא בדבר עצמו. עצם ההליכה בצורה קבועה במשך שנים לדוג'ו, למרות כל הקשיים שבדרך, הם אלה שגורמים לשינוי באישיות. אם כך, מה בנוגע לכל אותם אנשים שהולכים יום יום לעבודה (גם אם אינם כ"כ מרוצים וטוב להם...) - גם אצלם חל שינוי.

nage

New member
ודאי שחל אצלם שינוי

הם נהיים עצבניים יותר, סבלנים פחות, ממורמרים, ולבסוף מתים (השינוי האולטימטיבי)

avshalomat

New member
טוב לא חכמה זה קורה אצל כולם המוות)

אולי מותרה האומנות מן הבהמה בשל כיוון כלשהו שאליו שואפים?

blacknight410

New member
אומנויות לחימה ותרבות

עמית שלום בזמן למידתי אומנויות לחימה שונות למדתי והבנתי שאומנויות לחימה במקורם כל אחד בא במקורו כלומר יש אומנויות לחימה ויש לחימה ויש הבדלים כלומר האומנויות לחימה עוסקות בהוצאת האומנות שבאדם ועוסקת בכל תחומי החיים שבאים לביטוי דרך אומנויות הלחימה כל אומנות לחימה התפתחה בדרך שלה ובאה מהצורך ומהתרבות שלה וניתן להגיד גם שפעם מס' לא מבוטל של אומנויות לחימה נשמרו בסוד והועברו אך ורק לתלמידים מובחרים והיוו דרך חיים עבור אלה שבחרו בדרך זו הלחימה היא תרבות נוספת שקיימת עדיין והיא היותר פופולרית כלומר אלו נחשבים לאומנויות לחימה אך שעיקרן סובב את הלחימה עצמה שמטרתן להביא את הלוחם למצב בו הלוחם יוכל להפגין ובעיקר להשתמש ביכולותיו כדי להביס את יריבו\יריביו ואלו הפכו לתרבות במשך שנים בהרבה מדינות...כמעט בכל מדינה קיים סוג או סוגים רבים של לחימות שהפכו לתרבות בחברות שונות ורבות... אך כיום קשה מאוד להקדיש את עצמך לתורות הלחימה ולכן מעטים מהסוגים נשארו פופולריים מאוד בקרב החברה... דבר נוסף שרציתי להגיד הוא...כיום האנשים שאומרים שהם התחילו בגיל שנתיים ושלוש ללמוד...האם זה הגיוני?...כאילו כמה יכול למתוח ילד בן שנתיים את גבולותיו וכמה הוא יכול ללמוד? בקונג פו הגיל המינימלי הוא 6 במנזרים בסין וביפן

Tonjin

New member
סלבו - אבדת את המרכז....

מרכז ההודעה that is - "את השנים האלה אתה מקדיש לשיפור יום-יומי ושאיפה לשלמות בתחום בו אתה עוסק - בהכרח יחול שינוי באישיות שלך (ויהיו שיגידו שלוּ רק בגלל שהתבגרת במספר שנים בדרך, בלי לשים לב...)" מצדי אתה יכול ולעבוד מעל הדוג'ו ולהגיע אליו בצורה קבועה במעלית - זה לא העניין, העניין הוא שהתרגול האינסופי ושאיפה לשיפור או שלמות במשך שנים לדעתי הם גורמים שמשפיעים על עיצוב האופי יותר מהאיכות הטכנית המאוושי-גרי.... וכמובן שישנה התשובה של nage שהסיבה היחידה שאני לא מזכיר אותה כאן היא שהוא עשה את זה כ"כ טוב לפני...

למעלה