חדש בפורום

מילקמן

New member
חדש בפורום

שלום לכולם, אתמול גילו לאח שיל הקטן סוכרת נעורים לאחר חודש של שתייה מרובה, והליכה מרובה לשירותים רציתי לקבל ממכם טיפים ו\או דברים שצריך לדעת על המחלה בנוסף להסבר של הרופאים. בתודה מראש.

mickey15

New member
היי :) ברוך הבא. ../images/Emo140.gif

אוקי אז לפני שבוע בערך באה לפה אורחת חדשה ורשמתי לה כמה דברים בסיסים שצריך לדעת...אתה יכול למצוא את זה כאן! טיפים אין שם אז מה שאני יכולה להציע לך זה שפשוט אח שלך ואתה תקחו את הדברים בקלות, שאח שלך לא יחפף בבדיקות ובזריקות ובדיאטה זה חשוב להקפיד... שהוא יהיה מודע לעצמו ולמצבים שהוא נתון בו... אם זה היפוגליקמיה או היפרגליקמיה (אם אתה לא יודע מה זה אז תראה בקישור), שבעצם כל המשפחה כולל אתה תדע מה עושים שהוא באחד המצבים האלה... ולדעתי הכי הכי הכי חשוב זה שאח שלך יקבל את עצמו כמו שהוא... שלא ינסה להסתיר יותר מידי את הסכרת או להתעלם ממנה... כי אז המצב הבריאותי שלו יחמיר... וכמובן ללכת לרופא מומחה... (לא רופא משפחה חלילה!!) תעקבו אחרי ההוראות שלו וכמובן תמלאו אותן! וזהו כעיקרון :) שיהיה לך ולו המון המון בהצלחה. אתה מוזמן לכתוב פה מתי שבא לך ועל מה שבא לך...

mickey15

New member
דרך אגב...

לא רשמת בן כמה אח שלך אז הסקתי שהוא מספיק גדול כדי להבין מה עובר עליו...אם לא אז זה לעתיד :)

מילקמן

New member
תודה

אח שלי בן 14 והתכוונתי יותר לטיפים שלא מקבלים מרופא, את אלו אני יודע אלא דברים שלומדים עם הזמן כמו האם לספר או לא לספר לסביבה על המחלה, וכו...

שלום לך

האם לספר או לא, זה החלטה מאוד אישית, ותלויה באופי של אח שלך והסתכלות שלו על החיים. אני עם למעלה מ-22 שנה סוכרת סיפרתי למעט מאוד אנשים: אוהבת את הפרטיות שלי, ושונאת שמרחמים עלי. אבל יש גם כאלה שמעדפים שהסביבה תדע כמה שיותר וחושבים שזה הרבה יותר פשוט ונכון. אני מצרפת לך קישור לשרשור שהיה לפני כמה ימים בנושא זה. אבל יש כמה אנשים שחובה לספר להם: כמו לדוגמא אחות ביה"ס או מישהו אחר שידע לטפל בו במצבי קצה (היפוגליקמיה, היפרגליקמיה). ועליך בתור אח בוגר לזכור דבר אחד- אח שלך כבר גדול ויש לו דעות מוחלטות על חייו את יכול ליעץ, לתמוך, לעזור. אבל החלטה צריכה להיות שלו בין אם הוא מחליט לספר או לא אתה צריך לכבד זאת!

הכי טוב...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

כנס לקישורי האתר והתחל לקרוא חומר מאתר "שניידר" ומאמר "מתוק"...לומדים שם המון. עצה פרטית: מיידי! לערוך הדרכה בכיתה שלו בביה"ס ע"י אחד ההורים. הילדים בכיתה חייבים להבין למה הוא מזריק (שלא יתחילו להפיץ עליו שמועות) והמורים האחרים חייבים להבין תופעות שעוברות עליו. הוא יכול לקבל אישור לצאת מבי"ס מתי שהוא מחליט (מרגיש שמגיע היפו וכו') וכמו כן אישור לאכול פתאום, באמצע שיעור וכדומה.

למעלה