חדש בפורום

jagurax

New member
חדש בפורום

שלום לכולם, אני אומנם חדש בפורום כמגיב אך לא כקורא. בן 21, חייל, וגם בעניין החלומות צלולים לא כל כך חדש כשנה אני מתעסק בזה ויצא לי לא מעט חלומות צלולים.
תמיד הרגשתי דיי חדש וחסר ניסיון מכדי להגיב, עכשיו כבר פחות כי החלומות צלולים יוצאים לי כל שבוע שבועיים כבר כמעט באופן קבוע.

בכל מקרה רציתי לשאול, היה לי הלילה חלום צלול דיי טריקי, חלמתי על כך שאני מחזיק פלאפון ורואה בו סרטונים, תוך כדי אני מחליט שאני סופר אצבעות, יד אחת 5 יד שניה 6, משום מה לא חזרתי לספור שוב וישר הבנתי שזה חלום צלול(בדרך כלל אני סופר פעמיים) לאחר שהבנתי שזהו חלום צלול, גרמתי לסרטונים להתחלף לפי מה שרציתי והצבעים והקולות מהסרטונים היו חדים מאוד אפילו, אבל הרקע והסביבה מחוץ ליד שלי שאחזה בפאלאפון הייתה מאוד מאוד מעורפלת וניסיתי לחדד אותה גם באמצעות פקודות קוליות וגם באמצעות שיפשוף היידים ולא עזר והתעוררתי:(

השאלה שלי זה אם יכול לקרות מצב שהצלילות של החלומות תשתנה בעקבות החלפה של בדיקת מציאות? כי בזמן האחרון החלפתי את הבדיקת מציאות שלי מלגעת בחפצים(ובמידה וזה היה חלום האצבע הייתה עוברת דרך אותם חפצים) לספירת אצבעות.

שבת שלום חברים

ברוך הבא למעגל הכותבים בפורום (אני מנצל את הבמה ומזכיר לכולם- לא צריך ניסיון בחלומות צלולים כדי לכתוב בפורום. צריך רק אצבעות).
להשקיע בחלומות צלולים כחייל זה לא פשוט.. במשך כל הצבא עשיתי הפסקה ארוכה מהנושא, וחזרתי אליו אחרי. איך אתה מצליח?? רספקט!

אני לא חושב שהחלפת בדיקת המציאות היא ששינתה לך את הצלילות. לפעמים קורה שחלומות נהיים מטושטשים והצלילות אובדת (כמו שאתה יודע).
מהניסיון שלי אפשר למקד את מעט הצלילות שנשארה בחלק קטן משדה הראייה. הגיוני שראית את המסך חד וצלול ב-100%, ואת השאר לא, ושאחרי זה גם המעט שהיה נעלם, והתעוררת.
לדעתי מה שעשוי היה להצליח זה דווקא לעבוד עם מה שיש- להגדיל לאט לאט את המסך אולי, כך שהחלק החד והבהיר יתפוס יותר ויותר משדה הראייה שלך.
אפשר גם להשתמש בחושים נוספים כדי לחדד את החלום- להגביר את הווליום, לחוש את המרקם של הטלפון וכדומה.
יש טכניקות שכולנו מכירים לחידוד חלום, אבל הרבה מזה זה עדיין עניין של תחושה ואילתור.

אגב, למה לצפות בסרטונים בחלום הצלול שלך? יש לך את זה גם במציאות...

jagurax

New member
צבא, עבודה, לימודים הכל עניין של רצון והתמדה.

לא תמיד יש זמן, לא תמיד יש מספיק שעות שינה בכלל כדי לנוח. אפילו בלי לדבר בכלל על חלומות אבל כל מי שהיה בצבא יודע שגם יש שפע של זמן מבוזבז, פשוט לתעל אותו נכון!(לא תמיד פשוט אבל בהחלט אפשרי)

בכל מקרה הסיבה לצפייה בסרטונים היא שזה דרך שגיליתי שלא רעה בכלל לראות דברים בדיעבד. נניח שאתה צופה בסרטונים בחלום הצלול ואתה יודע שאתה יכול לשלוט בכל מה שתראה, אז למה לא להחליט למשל לצפות ביום הראשון שלך בלימודים? איך הוא היה? איך הרגשת? היופי שהמוח זוכר את היום הזה, גם אם אתה מתקשה לחזור אליו בזכרון. מה גם שפה ניתנת לך האפשרות להיות הצופה מהצד של מאורעות בחייך שהשתתפת בהם. ניראה לי מגניב! אגב לי אישית זה הצליח בחלום היום, ואת אותו היום שרציתי לראות הצלחתי, והוא ניראה כמו סרט ממש עם זוויות צילום וכאלה.

אל על2

New member
היי !

ברוך הבא לפורום!
מזל טוב על החצלול זה נשמע כיף
ויש דרכים להפוך את זה אפילו למגניב יותר!
למשל אתה רוצה לחזור חזרה ליום הראשון של הלימודים?
1.תחזור בזמן
2.תראה את זה בקולנוע
3.תיצור לעצמך פלאשבק של איך הדברים נראו בעינייך
אני אוהב את האפשרות ה1 בגלל שככה אתה יכול לעקוב אחרי עצמך חח
וגם לחזור ליום הראשון של הלימודים בעצמך
אבל גם לראות באייפון אפשר :)
כל הכבוד על הרצון וההתמדה!

אל על2

New member
בבקשה

אם אתה רוצה עוד רעיונות אז יש לי תגובות שלמות על רעיונות מטורפים
(בקטע טוב) שכתבתי