חדש בפורום

נירנברג

New member
חדש בפורום

שלום לכולם אני חדש בפורום, אני מתגורר בגרמניה ורציתי לדעת האם יש מקומות שמלמדים אייקידו בסגנון של קובייאשי בארץ?

כן, בהחלט. המורה שלי, יוסי מגל, הוא

תלמיד של אישיטאמי שיקאנאי סנסיי, שהוא תלמיד של קובאיאשי סנסיי, ונציגו הבכיר בדרום אמריקה (המורה שלי עלה לארץ מברזיל). יוסי מלמד כיום במודיעין. יוסי חצור המלמד בבאר שבע הוא תלמיד של שיבאטה סנסיי שלמד גם אצל קובאיאשי.

נירנברג

New member
קאטות ג´ו

אני תלמיד די מתחיל באייקידו (שנה) בדוג´ו שלנו אנחנו עובדים המון עם הג´ו - ההתמחות של המורה שלי פה היא ג´ו. הוא מעביר סמינרים רבים בנושא באירופה. בכל מקרה רציתי לדעת האם יש איזה שהוא מקום שכל החומר הזה מרוכז? עד היום למדנו לפחות 5 קאטות שונות בג´ו, והרבה פעמים (אולי בגלל שאני חדש) אני שוכח חלקים בקאטות הישנות. תודה מראש

קציצון

New member
לא הבנתי ממש את השאלה אבל בקשר

לקאטות פשוט תתרגל כל אחת עד שזה יבוא לך לא כאינסטניקט כי זה ייקח אלפי תירגולים אבל עד שפשוט תראה שאחרי כל תנועה התנועה הבאה תבוא לך פשוט תתאמן ולאט לאט זה יבוא ואז תעבור קאטה קאטה

נירנברג

New member
השאלה...

מאד פשוט. האם יש איזה שהוא מקום (ספר, אתר אינטרנט וכו´) שיש רישום של כל הקאטות האלו (סדר צעדים, טכניקות וכו´)? כך אני יכול לתרגל יותר לבד. הרי ג´ו זה אחד הדברים היחידים באייקידו שממש ניתן לתרגל לבד...

נירנברג

New member
בהחלט! ניסיתי

אחרת לא הייתי פונה לחברי הפורום. הוא לא מחזיק רישומים כלשהם -הכל אצלו בראש. מה שמאד סביר. חברים אני אולי חדש אבל תנו קצת קרדיט... כל מה שאני מחפש זה פשוט רישום של הדברים בצורה מסודרת. כך יהיה לי יותר קל לעקוב ולזכור. בתודה מראש...

למיטב ידיעתי אין קאטות ג´ו המיוחדות

לסגנון קובאיאשי. קובאיאשי לימד תמיד את הקאטות הרגילות של אייקיקאי, ואת אלה אפשר למצוא בקלטות של סאייטו סנסיי. ייתכן שהמורה שלך מלמד קאטות מיוחדות שהוא למד באומנות אחרת (למשל ג´ו-דו) או שהוא המציא לבד, ואז רק הוא יכול להגיד לך איפה יש חומר, אם בכלל.

נירנברג

New member
המון תודה

אצלנו קוראים להם בשמות כמו "קאטת ה31 של קובייאשי" או "הקאטה הקצרה של קובייאישי" וכו´ אני באמת לא מתיימר להיות מבין גדול. רק מחפש מידע. המון תודה על העזרה

קאטת ה-31 היא בוודאות קאטה

סטאנדרטית שהומצאה ע"י או-סנסיי. בנוסף קיימת קאטת ה-13 שהיא אולי "הקאטה הקצרה" שאתה מדבר עליה? גם היא "סטנדרט אייקיקאי". בנוסף קיימות "קאטות" בזוגות: קצרות - ג´ו אוואזה, וארוכות (יחסית) - קומי ג´ו, שאני מניחה שאפשר ללמד רק צד אחד שלהן כקאטה לכל דבר. אגב, לפני כמה זמן (בערך 3 שבועות) היה בארץ מיילס סנסיי, ולימד את הקאטה ה-31 בזוגות (ז"א הוא לימד את "התשובות" לקאטה ה-31). זה היה כדי לכבד את סאיטו סנסיי שבדיוק נפטר, ואשר פיתח תרגיל זה לפי הקאטה של או-סנסיי.

למעלה