חדש בפורום

ירוןלנ

New member
חדש בפורום../images/Emo70.gif

שלום לכולם אני חדש בפורום ושייך לדור השני דור ההמשך של קהילת רישא ומנצל את הפורום להודיע לכם כי ביום א' הקרוב 23.4.06 בשעה 1600 יתקיים בית העלמין בנחלת יצחק טכס אזכרה לקהילת רישא( ז'שוב) והסביבה ליד האנדרטה שהוקמה שם לזכר הנספים. הטכס המתקיים מדי שנה ואליו מגיעים עדיין חלק מיוצאי העיר בפולין . לרבים מהם זכרון וידע נרחב על הקהילה והספיקו לבקר מספר פעמים בעיר בתקופה האחרונה ואליהם אנו דור ההמשך מצטרפים. המעונינים בקשר ולא יוכלו להגיע מוזמנים לפנות אלי.

ברוך הבא../images/Emo70.gif אשמח מאוד אם תואיל לספר

לנו היכן נמצאת קהילת רישא, מה הקשר שלה לז'שוב, ואיך כותבים את כל אלו בתעתיק לועזי... ארנון

talia olav

New member
רישא - השם האידי של ז'שוב -

ובפולנית - Rzeszow. היתה קהילה יהודית חשובה. נמצאת בדרום פולין, גליציה המערבית.

נשמח אם תעלה את הארוע גם

ל"לוח הארועים" בפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד", בהצלחה, תודה וכל טוב.

ruthla

New member
אזכרות

שלום רב גם אני חדשה בפורום ומבקשת ליידע על מועדי אזכרות מזה שנים אני משתתפת באזכרות ביום הזכרון לשואה ולגבורה של העיירות מהן הגיעו הורי ז"ל האזכרה לקדושי לחווא תתקיים ביום שלישי הקרוב בשעה 16.30 ע"י מצבת הזכרון בחולון האזכרה לקדושי ויסוקה מזובייצק תתקיים ביום שני הקרוב ליד האנדרטה בחולון לגבי השעה המדויקת אעדכן

ruthla

New member
אזכרה - עידכון

האזכרה לקדושי ויסוקה מזויבייצק תתקיים מחר יום שני ליד האנדרטה בבית העלמין בחולון בשעה 16.30

eleli1

New member
אני מתכנן לבקר בז'שוב

בחודש יולי הקרוב במסגרת מסע שורשים עם ילדי. אשמח לקבל רעיונות והצעות מאנשים שמכירים את העיר. תודה

ירוןלנ

New member
ביקור מעניין ומרגש

ל-ELELI1 כבן למשפחה יוצאת העיר גם אני ביקרתי בעיר יחד עם בתי והגעתי עד לבית שאימי נולדה. הרחוב עצמו הוא אחד הרחובות הראשיים (השלישי במאי) באזור סמוך לעיר העתיקה. חלק מבתי העיר העתיקה לא קיימים ומספרי הבתים נגמרים באמצע הרחוב. שני בתי הכנסת העתיקים עומדים אך הפכו למשרדים ממשלתיים. רצוי שתבקרו גם ביער גלוגוב שם הוקמה מצבה על קבר אחים על ידי אנשי הארגון בארץ ובחול. בית הקברות הישן חלקו קיים ועל חלקו נסלל כביש בסמוך למלון ז'שוב. אני ממליץ לראות את הקלטת של בית התפוצות "עוד חוזר הניגון" וכן לקרוא את הספר "רישא" שנערך על ידי ד"ר יערי. איני יודע האם אתה בן העיר או דור המשך . אנא כתוב לי והוסיף לך פרטים רבים נוספים.

eleli1

New member
ביקור ברישא\ז'שוב

לירון שלום, משפחתה של אמי באה מז'שוב. אביה, אברהם רובין, שנולד בגלוגוב הסמוכה בשנת 1884, היה בעל חנות תכשיטים ושעונים בז'שוב. אכן, ברשותי הספר "קהילת רישא" שערך ד"ר יערי וגם רכשתי בבית התפוצות את הקלטת "עוד חוזר הניגון". בת כמה היתה בתך בעת שביקרתם בז'שוב ואיך הכנת אותה לביקור? האם נסעתם בטיול מאורגן או נסיעה פרטית? אשמח לשמוע פרטים. תודה, אלי

ירוןלנ

New member
מסע תלמידי תיכון

אלי שלום ובכן בתי היתה בת 17 כאשר נסעה עם בית ספרה לפולין וביקרה בכל המחנות . ההכנה שנעשתה לה בבית הספר היתה מעולה והיא ליוותה אותם גם במשך השהייה בפולין. ההכנה היתה מאד מעולה ומועילה(הרצאות, שיחות, סרטים וכו'), לצערי מי שחוזר מביקור שם די מושפע מהביקור . אני למרות שעברתי מספיק בחיי כולל שירות קבע בצהל כקצין היה לי קשה.

eleli1

New member
לצערי לא אוכל להגיע

אני גר באזור הצפון, אבל כדור שני ליוצאי ז'שוב אשמח לשמור על קשר עם האירגון. בזמנו הכרתי את גב' מעין, שעמדה בראש האירגון, ואף השתתפתי בכנס שנערך לפני כחמש שנים בארץ. האם נפגשנו? אלי

כוכה

New member
מדריך בז'שוב

ז'שוב נמצאת על אם הדרך בין טרנוב ללנצוט. בקבוצה בה הייתי ירד שם זוג אחד שתיאם מראש עם יהודי מקומי בו פגשו והוא הדריך אותם בכל האתרים במקום. שבו בערב מאד מרוצים. מאחר והם גרים בחו"ל, כדאי לך להפנות שאלה לג'ואישגן או אכן לארגון יוצאי. בהצלחה!

ירוןלנ

New member
גב' קלרה מעיין

יתכן שנפגשנו בכנס היות ובשנים האחרונות הייתי בין מארגני הכנס כסיוע לאשה המדהימה הזו ולכוחותיה עד היום. הגב' מעיין תבדל"א עדיין בראש ארגונינו ונקווה שתמשיך שנים רבות . מסביבה אנו דור ההמשך צמודים אליה ולמספר חבריה שנותרו. האם אתה עירוני או קיבוצניק ? זהו רמז קטן לזכרוני.

למעלה