חדש בפורום!

Darkslide

New member
חדש בפורום!../images/Emo163.gif

מצאתי את הפורום האמת במקרה, ואני נורא שמח שמצאתי. any way... התחלתי נורא להתחבר לתחום הפילוסופיה והיעוץ הפילוסופי לאחר שקראתי את הספר "אפלטון במקום פרוזאק" ספר ממש ממש טוב, שיכול לעזור לכולם בחיים. אגב הייתי שמח לקבל המלצות על עוד ספרים בתחום הזה. והייתי נורא שמח לדעת אם ישנם מפגשי יעוץ (או כל עיניין אחר) פילוסופי. אה וקצת על עצמי: קוראים לי דניאל אני בן 20 מרחובות ונתניה (ההורים גרושים) חייל (אוגוסט 05 כבוד!) ומקווה להשתלב פה

../images/Emo140.gif ברוך בואך.

שב איתנו , כן על אחת הספות שנראות כמו ספת פסיכולוג (אבל היא לא, היא ספת הפילוסוף
) קרא לך בנחת ובלי בהלה את ביקורת התבונה הטהורה של עימנואל קאנט (מה? רצית המלצות לספרים . אני משוחדת ) . זה ייקח לך קצת זמן... יאללה ספר קצת על עצמך , נעשה ייעוץ חינם .

ברוך הבא ../images/Emo39.gif

ה"אתיקה" של אריסטו זהו ספר חשוב בתחום, יחד עם עוד מלאנת'אלפים נוספים...
לפי מידת ה"רעב" שתגלה נשביע את "רעבונך" בהמלצות נוספות. לגבי "מפגשי יעוץ"... אם כוונתך לקבלת יעוץ פילוסופי, ניתן לפנות לעוסקים בתחום, אך מדובר במפגשים של "אחד על אחד"- לא מפגשים קבוצתיים- אם לכך היתה כוונתך. בכל אופן, תוכל לפנות לאתר של המכון לפילוסופיה ישומית כדי להתרשם: www.philosophia.co.il כל טוב ו... בהנאה...

Darkslide

New member
תודה תודה

לגבי ה"אתיקה של אריסטו" היכן ניתן להשיגו? (סטימצקי?) וכוונתי היית למפגשים קבוצתיים (דיאלוג סוקרטי? אומר משהו?) בכל אופן, אני מקווה שנעביר את הזמן יפה ונשכיל קצת על הדרך
(במיוחד בצבא)

קאמי

"המיתוס של סיזיפוס" של קאמי, למשל, הוא ספר נפלא ואכן "מנער" (כפי שהיטיב פרמינדס להגדיר את קאמי בכלל). אע"פ שלדעתי, מוטב לו, למתחיל, לרפד את מצע ידיעותיו והתנסויותיו הפילוסופיות בחומרים "רכים" יותר, בטרם יטעם ממטעמיו של קאמי. באשר למקום רכישת הספרים- הספרים המומלצים לך כאן אינם תמיד אלה הדרים תדיר על מדפי חנויות הספרים. מציעה לך להתעניין באחת מחנויות הספרים אם הספרים נמצאים ברשותם, ובמידה ולא- ערוך הזמנה. שיהיה בהנאה...

אתיקה, הוידויים

הפילוסוף -פסיכולוג הגדול לטעמי, אך גם הקשה ביותר לקריאה, הוא שפינוזה. אם יש לך עם מי ללמוד את האתיקה, זה יותר ממומלץ. אבל תלוי מה מצבך וכו'- ספר קצת. אולי בכלל עדיף לך איזה קאמי שינער אותך או משהו בסגנון? אני אגב למדתי המון המון (והשתנתי, לטובה אני מקווה) מ"הוידויים" של רוסו. ספר חשוב מאוד לטעמי.

roycot

New member
"איזה קאמי"?

משתמע מדבריך שזה כמו סם בעל פעולה מיידית. קאמי או כל פילוסוף אחר אינו אקסטזי.

המיתוס, האדם המורד

כתבתי שאולי קאמי יעורר אותו אם הוא זקוק לזה- מכאן ועד אקסטזי מצביע על עולם קונוטציות עשיר מצדך. ברור ששום דבר אינו אקסטזי בהקשר הזה, אך אין ספק שחוברת קטנה של קאמי הקולח והאקסיסטנציאליסט, יכולה לתת "ניעור" הרבה יותר מאתיקה, וידויים והמלצות אחרות שהתקבלו פה. השאלה היא מה האדם צריך וכו'.

לא מסכים.

אי אפשר לשכנע בן אדם בשום דבר שאינו רוצה להשתכנע. האדם יכול לבקש לפתור דברים רבים לכאורה, אך למעשה יבקש לעצמו לפתור דברים שבנפשו פנימה, לשחזר תהליכים שהוא נתקע עליהם וכו'. במקרה כזה, התוכן הוא רק אמתלה כשאנו מחפשים את מה שבתוכנו וכו'. הרצון הוא האדון האמיתי- לא התבונה שהיא עבד לו.

roycot

New member
שמע

ראשית- אפשר. שנית- זה יפה ונכון, אבל כדי לדעת זאת עלינו לדעת קודם כל מה הוא מבקש לפתור, אחרת לא נדע לאן להפנותו. התיחסות של "אולי עדיף לך איזה קאמי שינער אותך" אינה במקום.

RE

לא אמרתי שאי אפשר- אמרתי מה לעיתים האדם צריך וכיצד הוא פועל. אך זו מחלוקת בפני עצמה. אני לא מבין מדוע אתה מתעקש להתקטנן על העובדה שכשחבר בפורום שאל על המלצות לספרי פילוסופיה וכו', המלצתי לו על קאמי, ורמזתי שהוא יכול "לנער" אותו קצת. רחמנא לצלן... כדי שהבחור יקבל איזושהו רמז לגבי טיב הסופר, תיארתי אותו כ"מנער".. הוא אכן כזה לטעמי ואינני מבין מדוע זה חורה לך וממש לא מבין מאין תחושת הפטרנליזם הלא ברורה שמאפשרת לך להחליט מה "לא במקום" וכו' (ואני הכי לא מבין מדוע אני בכלל טורח להסביר ולנמק עצמי בפניך...). שבוע טוב.

קאמי, סם מעורר?

אולי כשעון מעורר למציאות העכשווית מחלום רטוב ומתוק ... הזרם האקסיסטנציאליסטי אכן יכול לעוררך כדי שתתחיל לתהות על קנקנך וקנקן החיים בכלל. אני משערת שלא רק האקסיסטנציאליסטים. הזרם האקס' לטעמי, הוא כמעט ה"פינלה" של התלבטויות נפש האדם והתחבטויות בהגיגים אישיים. כל פילוסוף באשר הוא , זיעזע מחשבת אדם. גרם לתהיות, ספקות , טריפת הקלפים ובירור אמונות. זה לא תהליך קל. לא בכדי סארטר קרא לזה : בחילה קיומית.

roycot

New member
והוא גם יכול להכניס אותך לדיכאון

" זיעזע מחשבת אדם. גרם לתהיות, ספקות , טריפת הקלפים ובירור אמונות. זה לא תהליך קל. לא בכדי סארטר קרא לזה : בחילה קיומית. " לא כל פילוסוף השפיע יותר מדי על חיי אנשים אחרים, ולו במעט. בחילה קיומית לא קשורה לזה בכלל. בחילה קיומית הוא תיאור לתחושת האפסות של המחפש האקזיסטנציאליסטי. זה תהליך קל מאוד.

האדם הוא עוף מוזר

הוא בהחלט יכול לקחת את המידע שנפרש לפניו ולהפכו לידע חיובי או ידע שלילי. לטעמי , כל פילוסוף (לא מי שמתעסק בפילוסופיה יש הבדל ) באשר הוא, השפיע ועוד איך על חיי אנשים אחרים (איך" כמה? למה? לאלוהים פתרונים ) . למה בחילה קיומית לא קשורה לזה בכלל? אדם שחש תחושת אפסות מול העולם האימפירי והאפיסטמולוגי ומודע לתחושת האפסות , זה אינו מה בכך (ואיני מתכוונת לאותם נכאים ומדוכאים היושבים על הגדר ושרים את שיריו של אבי ביטר - כבודו במקומו מונח, של אבי ביטר כמובן ) . כנראה שאינך ממש יודע מהו המושג האקסיסטנציאליסטי : בחילה קיומית.

למעלה