חדש בפורום

mandos

New member
חדש בפורום ../images/Emo13.gif

שלום! אני חדש לפורום הזה... אם כבר ניכנסתי אציב שאלה שמטרידה אותי זמן רב... יש מורי זן בארץ ? בנוסף, מישהו פה מתרגל מדיטציית זזן באופן קבוע וקורא פסוקי "קוואן" ? מה אתם חושבים על תורת הדאו ? סתאם יפה או פרקטית לחיים וימנו אנו ? המממ ומה עם "מדיטציה אלקטרונית" ? (כלומר שימוש בטכנולוגיה כגון "המי-סינק"ת ביו-פידבק ומכשירי אור-קול כדי להגיע לרמות תודע גבוהות יותר) האם זה מקדם אותנו מהר להארה\מציאת המרכז ?

ברוך בואך מנדוס../images/Emo24.gif

היי על פי הבנתי המועטה... מדיטציאת זאן מביאה את האדם להתבוננות עמוקה יותר וחיבור אל עצמו בעזרת ניתוח פילוסופי של משפטים שמשוחררים לאויר או על ידי איזו סוגיה שעולה לאויר על ידי המאסטר. אם אני טועה תקנו אותי. בכל אופן כפי שהבנתי הרעיון של הזאן יוצא קודם כול מתוך המחשבה והמחשבה הפילוסופית הגבוהה ואז מחברים אותה למציאות, העכשוית. לא כול כך מצאתי קשר בינה ובין הרגשות שבאדם. ומכאן שדעתי על המדיטציה האלקטרונית היא די חד משמעית... השמוש בכלים האלקטרונים הם טכניים בלבד. אלו הם אביזרים עבור אנשים שרחוקים ביותר מהכרה ואמונה בקיומו של עולם הרוח... ביופידבק הינו שמוש במחשב המחובר לגוף האדם בדרך כלל אל קצות האצבעות ובודק את השינוי של הטמפרטורה היוצאת מתוך האצבעות. יתכן שהמכשירים התפתחו גם למצב בדיקה של השדות האלקטרו מגנטיים כמו הצילומים האקריליים או צילום ההילות כפי ששלומי סנדק ודרור מצלמים. עדיין אני טוענת שהענין טכני . מול מסך הביופידבק האדם מתבקש לחשוב על איזה שהוא רגש בו. המכשיר מודד את עוצמת הרגש הנמדד בגרף... עתה מתבקש האדם בעזרת כוח החשיבה שלו להוריד את גובה הגל שתואר על המסך עד מצב קו שטוח. חברה זה ענין טכני, זה נסיון להוכיח את עוצמת כוח המחשבה לאנשים סקפטיים. מכוון שכאן מצויים גולשים שעברו את שלב האמונה נראה לי באופן אישי שזה לא המקום ליחצנות עבור תורת הביו פידבק שאני מכירה אותה משנת 1980. אין קיצורי דרך בדרך אל ההארה... ובעצם כולנו כבר נמצאים במצב תודעה זה. עלינו רק להאמין שהמצב קיים ואז כולנו מוארים. בהצלחה

mandos

New member
ואי אפשר לתפוס זוית ראיה קצת שונה ?

אני אישית לא עשיתי ביו פידבק מימי, אני מתרגל טאי צ'י צ'ן קבוע וגם צ'י גונג, בנוסף אני משתדל מאוד להתמיד במדיטצית הזן שעד ימינו אנו היא היחידה שאיכשהו דיברה אלי. אני חושב שאת די צודקת לגבי פידבק לסקפטים, אני לא ממש רואה את עצמי כסקפטי, אבל הדרך אל ההארה היא ארוכה, חלקה מהנה וחלקה מיגע, ככל שנרצה יותר, כך נתרחק, ההצלחה בוגדנית (לאו דזה)
מידי פעם עולות הספקות, השאלות הנוקבות לגבי הדרך, המורה, ההארה עצמה... אני לא חושב שממש אפשר להתחמק מיזה ,כי הרי כולנו בני אדם. פה לרוב יבוא המבחן האמיתי של מי שדבק באמונתו וממשיך הלאה, ומי שמוותר ומחפש משהו אחר בחייו. האם לא יהיה נחמד שיהיה לי פידבק, כאשר אין מורה מיסביב\ שיגיד לי עד כמה אני רגוע, ולאן הגעתי, שירגי, לפחות זמנית את הספקות. זה ממש לא פתרון , זה שלט בדרך הארוכה, אבל אני חושב שהוא שלט שיכול להיות חשוב ולהבדיל בין ההולכים בדרך לתועים עליהה. הייתכן ?

למעלה