חדש בפורום ותיק בסדרה

jontra

New member
חדש בפורום ותיק בסדרה

שלום לכולם. איזה מגניב שיש פורום של רומח הדרקון... אח הסדרה האהובה כל כך. אני מאמין שאני קצת יותר מבוגר מהגיל הממוצע בפורום (קראתי את הרשומות בערך לפני 16 שנה) בכל מקרה אני עדיין אוהב מאוד את הסדרה ורוצה להמשיך לקרוא את הספרים החדשים. קראתי רק את הרשומות והאגדות. רציתי לשאול מה ההמשך הטבעי לקרוא עכשיו? האם הספרים האחרים טובים או שרק יהרסו לי את הקסם שבספרים המקוריים. אני רוצה לנצל את חודש הספר לקנות ספר חדש מהסדרה. תודה.

Landei

New member
ברוך הבא! :)

אני לא אענה על השאלה שלך, אחרת החבר'ה כאן כבר יהפכו אותי לחרגול, או יזרקו אותי לברכת אווזים, או... (אני מתנגדת חריפה של המשכים...) נ.ב. אתה לא כל כך מבוגר... אני לראשונה קראתי את הספרים לפניי כמעט 13 שנה (גיל 9).

Gutterball

New member
ברוך הבא!

אתה בטוח לא יותר זקן מחבר הפורום פייתון, אין לך מה לדאוג
בכל מקרה, ההמשך הטבעי יהיה כזה: ההמשך מבחינת עלילה ראשית הוא "דרקוני להבת הקיץ", ספר עב כרס המספר על מלחמת הכאוס שמתרחשת כמה עשרות שנים אחרי האירועים באגדות. אני אישית לא כ"כ אהבתי את הספר הזה אבל הוא קריטי להמשך - טרילוגיית "מלחמת הנשמות", טרילוגייה מעולה המספרת על מלחמת הנשמות [מן הסתם]. זה ממש מומלץ [1-דרקונים של שמש גוועת, 2-דרקונים של כוכב אבוד, 3-דרקונים של ירח נעלם]. בכל מקרה כדי לקרוא את הטרילוגייה הזאת אתה צריך [ז"א ממש מומלץ, זה לא חקוק בסלע] לקרוא את דרקוני להבת הקיץ. מבחינת עלילה משנית, אחרי אגדות אתה יכול לקרוא את "כבשן הנשמה" ואחים לנשק" המספרים על נעוריהם של רייסטלין וקרמון, גם את "האחים מאז'ר" שיוצא אוטוטו. אחרי להבת הקיץ אתה יכול לקרוא את "צבא האבדון" ו"דלאמאר האפל" [יש מצב שאותו אפשר ישר אחרי אגדות]. אגב, אנ'לא חושב שהם יהרסו לך את הקסם מהסדרה. לי זה בהחלט לא הרס. מן הסתם יש ספרים טובים יותר ופחות אבל זה בטח לא הורס, רק שיפר אצלי. *יש לציין שהספרים כאן הם אלו שתורגמו לעברית. באנגלית יש מעלה למאה וחמישית נוספים והיד עוד נטויה. בכל מקרה, הספרים הכי מתקדמים מבחינת העלילה הראשית שתורגמו לעברית הם מלחמת הנשמות. זהו, מקווה שיהיה לך כוח לקרוא את כל זה ושמצאת הסבר זה מעניין.

למה כולם שונאים את דשל"ק?../images/Emo54.gif

(דשל"ק=דרקוני להבת הקיץ. אין לי מושג מאיפה הגיעה ה-ש'.) חוץ מהתרגום המזעזע, אני דווקא מאוד נהניתי מדשל"ק. נכון שהוא לא מגיע לרמה של מלחמת הנשמות, או של רשומות, אבל הוא עדיין אחלה ספר לדעתי.

Guybrush Marley

New member
זה אמור להיות דשל"ק.../images/Emo118.gif

בועז "שדים" וייס תרגם את זה ל"דרקוני" במקום "דרקונים של". ההבדל לא קריטי, אבל לפחות לשמור על האחידות. ואגב, גם אני חושב שזה אחלה ספר, בקטעים שלא צריך להתאמץ לקרוא אלף במקום שד, ואיפה שאתה יודע שדרקונים הם באמת דרקונים ולא דרגונים. אגב, אני מוצא את זה די קומי ש"elf" הוא תרגם ל"שד" ו"demon" הוא תרגם ל"דמון".

Landei

New member
בקצרה על מה שצרם לי בו:

בספרים הקודמים מרגרט וטרייסי בנו ותיארו עולם, ואת ההיסטוריה שלו. בדשל"ק אין יותר את הבנייה הזו. הם משתמשים במה שכבר הוכן. יותר מכך - אף אחת מהדמויות החדשות לא מפותחת לרמה אליה הם הגיעו עם הדמויות הישנות (למרות שהייתה שם איזו הבטחונת עם פאלין... אבל לבסוף גם זה לא יצא לפועל). הדמויות הישנות מחליפות את פניהן באופן מזעזע, בלי הכנה מספקת של הקורא לכך, ושוב פעם: בלי לפתח אותן כראוי ולהסביר את פשר השינוי: תניס שהופך לאריסטוקרט מזדקן, קרמון וטיקה - הזוג האמריקאי המושלם, ורייסטלין... טוב, מה שנשאר ממנו... הקטע עם העץ היה מצחיק, אבל כבר ציפינו לזה. דאלאמאר הופך ל... איך קראו לספרן ההוא בפלאנטאס, בספריה הגדולה? המשרת של אסטינוס? זה שמתואר בפרק הראשון באגדות? אליו. נ.ב. הפוליטיקה של הכוחות השונים בעולם הופכת לברורה הרבה פחות - כל העסק עם האבירים האפורים פשוט לא מסתדר אצלי. גם לא האל החדש שמגיח משום-מקום ללא מטרה או הסבר... זה אולי הדבר שמפריע לי באופן החזק ביותר: בספרים הראשונים כל ה"מאבקים", הכוחות, האלוהויות, וכו' אכן היו לא מקוריים במיוחד, אולי. מבוססים על הרבה אגדות וסיפורים שהתקיימו מאז ומעולם. החוקים הבסיסיים שהגדירו את עולם הרומח "טוב מוליד טוב, רוע מוליד רוע, ורוע פונה כנגד עצמו", אפילו אם מאוד שחוקים, הרי שהיה בהם היגיון כלשהו בעולם עם אלוהויות, או לפחות רצף וסדר. הם מוחקים את כל זה בדשל"ק ולא מציאים דבר מה חלופי. רק בלאגן. וגדילן עושה טריק אחד יותר מידיי. הסוף ממש מאכזב וצפוי... הספר ארוך מאוד, ובכלל לא מצדיק את האורך שלו. מקודם (ע"י דילוגים בעלילה, ותיאורים קצרים מאוד אבל מוכשרים להפליא) מרגרט הצליחה בספרים הקודמים להחיות רגעים וקווי עלילה, ולכתוב דמויות שלמות תוך עמוד או שניים. כאן ספר שלם לא מוליד אף אחד מהם. אף לא דמות אחת.

Guybrush Marley

New member
זה לא מדויק.../images/Emo118.gif

פשוט, דשל"ק הוא חלק מסדרה של שני ספרים, ומשום-מה אופוס החליטו לתרגם רק את השני. הראשון מספר על פאלין וההתבגרות של כל הדמויות, עם אני לא טועה, ואני חושב שקוראים לו The Second Generation, אבל אני לא בטוח.

Landei

New member
אחרי דשל"ק אין לי כבר חשק לקרוא את secondg

אבל סטרהד כתב כאן משהו מקודם על כך שהספר הזה היה במקור טרילוגיה... ייתכן והטרילוגיה נראתה בזמנו טוב יותר. בכל מקרה - זה עדיין מותיר אותי סקרנית.

RoCKeR121

New member
זה לא היה סטראד...זה הייתי אני

וכן דשל"ק היה פעם טרילוגייה אבל בגלל אילוצי תקציב הוא יצא כספר אחד...

Gutterball

New member
לא יודע, הוא לא שווה את האורך שלו

וגם לא את התרגום
ספר סבבה, אבל לא יותר.

אלאנקה

New member
ברוך הבא../images/Emo152.gif

אני ממש אהבתי את דרקוני להבת קיץ
ואני חושבת טרילוגית מלחמת הנשמות ממש טובהP: אז תקרא
!

הזקן שלך מקסים.../images/Emo54.gif

אבל אני ממליצה לך להפסיק לעשן, אחרת אתה עלול לפתח מחלות לא נעימות. ושיניים צהובות.

NJS

New member
חח מצחיק

בדיוק שלשום ראיתי מישהו בגיל שלושים ככה בסטימצקי והתחלנו לדבר על ספרי פנטזיה ^^ אפילו המלצתי לו על כמה [ששא''וק
]

lokilook

New member
הספרים הראשונים

לפי דעתי הסדר הנכון הוא לקרוא את רשומות ולאחר מכן לפי ההגיון הקר הוא להמשיך אל אגדות רומח הדרקון.. אבל מאחר וברשומות רומח הדרקון אנחנו מכירים כל הדמויות אז לפני שממשיכים ישר אל אגדות רומח הדרקון אז יש סידרה של שישה ספרים ( שכחתי מה שם הסידרה ) שכל ספר של הסידרה מוקדש אל 2-3 דמויות שמכורות לנו ומספר את הסיפור שלהן ומתאר לנו את מהלך האירועים אשר מוביל אל יצירת החבורה ( וכמובן כפי שאני יודעים מוביל בסוף הסדרה אל ההבטחה להיפגש 5 שנים מאוחר יותר כמובן במקרה אל האירועים שיובילו אל מלחמות הרומח ). אני לא הפרט יותר כי יש הרבה המשכים לסידרה. אך ככה אני קראתי את הסדרה וממש אהבתי את קו העלילה .

שאלמור

New member
../images/Emo28.gifברוך הבא../images/Emo28.gif

אני קראתי דווקא את מלחמת הנשמות ראשון וזו טרילוגיה ממש טובה! אני ממש אהבתי אותה

למעלה