חדש בעסק

רפיצ

New member
חדש בעסק

שלום שמי רפי ואני התחלתי להתעניין בצורה מסויימת בבונסאי, לפני כחודש לקחתי שתיל (ממש בשלביו הראשונים) של עץ תות. כרגע הוא נמצא בגביע פלסטיק, ורציתי לדעת מה בדיוק אני עושה מפה.... תודה מראש

סן תאי

New member
שלום רפי

ראשית דבר, בהצלחה בדרך הבונסאי. ועכשיו כשאתה אומר 'לקחתי שתיל' למה כוונתך? רכשת במשתלה? עקרת מהאדמה והעברת לגביע הפלסטיק? השרשת ענף ? בהנחה שרכשת שתיל מוכן, אני מציע להעביר אותו לכלי גדול יותר ולהיכנס לעמדת המתנה של לפחות שתי עונות גדילה לפני שנתחיל לדבר על עיצוב. בינתיים, כדי בכל זאת להנות מבונסאי , רכוש לך עץ בוגר יותר, מעוצב או מעוצב חלקית, פה כבר תהיה לך תעסוקה !

רפיצ

New member
מסביר פנים

אני אסביר את עצמי יותר טוב, מקווה. עקרתי שתיל ממש צעיר של תות מהאדמה. השלב ממש מוקדם הגזע, שהוא למעשה גבעול, דק וירוק גובהו כ10 ס"מ, ויש לו 4 עלים אני יודע שזה שלב מאוד מוקדם השאלה מתי אני צריך להעבירו למגש ועד אז איזה טיפול עליי לנקוט?! גזימת שורשים, עלים, גזע, משהו?! תודה

סן תאי

New member
אז כמו שאמרתי

אתה בשלב מוקדם מאוד עדיין, ראשית תן לו לשתיל להיקלט. תדע שהוא נקלט היטב על פי צימוח חדש, לאחר מכן העבר אותו כפי שהוא עם גוש האדמה לכלי גדול וכאמור תן לו לפחות שתי עונות גדילה להתפתח. אין כרגע מה לעסוק בהעברה לכלי בונסאי,טיפולי שורש עיצוב וכיוצ"ב. בהצלחה.

למעלה