חדש בעיר

mrasov91

New member
חדש בעיר

היי ירושלמים יקרים,

אני צפוני במקור, השתחררתי לפני חודש, והחלטתי לעבור לירושלים, בין היתר בגלל מקום עבודה בשכונת ארמון הנציב. לפני מס' ימים התחלתי לראות דירות שותפים באזור מרכז העיר, וכנראה שמצאתי משהו באזור קינג ג'ורג'-הלל. יש לי מס' שאלות שאשמח לעזרתכם :)

איך התחבורה הציבורית ממרכז העיר לארמון הנציב? הבנתי שקו 8 סבבה לגמרי אבל שיש הרבה פקקים. ואולי השעות שאשתמש בו יפסחו עליהם? 6:30 ממרכז העיר לשכונת ארמון הנציב, 14:30 מארמון הנציב למרכז העיר.

אני שוקל גם את האפשרות של לקנות רכב. אתם מכירים מקומות חניה חינמיים באזור? אני משער שצריך להוציא תו חניה אזורי מהעירייה לשם כך?

כמו כן, ליד הדירה שמצאתי נמצא אתר בנייה. הבנתי מבעלי הדירה שלא בונים באתר הזה כבר הרבה שנים, שהוא נטוש למעשה, ושגם בשנים הקרובות לא יבנו בו.. האתר נמצא ברח' המתמיד (אם אני לא טועה) ואני מצרף תמונה של הכניסה לאתר. האם הוא באמת לא הולך להיות פעיל מהידוע לכם? אני קצת חושש מלעבור לדירה שמול החלון שלה יהיה אתר בניה רועש ומלכלכך..

ואם יש לכם טיפים ל"חדשים טריים" זה גם יהיה נהדר.
תודה רבה על העזרה ויום נפלא!

amit1270

New member
ברוך הבא לעירנו

התחבורה הציבורית ממרכז העיר לארמון הנציב טובה למדי (קו 8 המדובר). אין מה לחשוש מפקקים משתי סיבות:
א. הנסיעה שלך היא נגד כיוון הפקקים (אני לא בטוח שיש פקקים של ממש בשעות שלך)
ב. האוטובוסים נוסעים בנתיב מיוחד ונפרד משאר התנועה לאורך רוב מסלול הנסיעה.

חנייה חינם במרכז העיר היא מצרך נדיר ביותר. אם יש לך רכב כדאי מאוד להוציא תו חנייה.

אתר הבנייה אולי לא פעיל כיום, אבל אני לא בטוח ש"נטוש" זו הגדרה נכונה. מדובר בחלק מפרויקט גדול Jerusalem of Gold (שים לב באיזו שפה משתמשים כדי לפרסם אותו) שחלקו כבר נבנה ונראה לי שגם החלק הזה ייבנה מתישהו.

giba70

New member
הוגשה בקשה להיתר והוא יאושר בחודשים הקרובים

כך שסביר להניח שהבנייה תחל בשנה-שנתיים הקרובות.
זה הולך להיות בניין של 24 קומות ("מגדל" במונחים ירושלמיים) עם 150 דירות.
אפשר לחפש פרטים מדוייקים (גם עבור בעל הדירה שחשוב לו לדעת)
באתר העירייה, מס' תיק הבקשה להיתר: 2011/309, לפי תכנית בניין עיר מאושרת שמספרה 12385 ותכנית קודמת שמספרה 9464.

למעלה