חדש בדיסקיה

melancholy man

New member
חדש בדיסקיה

אמש יצא להיות שעתיים בת"א עם קצת כסף ובלי שום דבר לעשות, אז הגיע הזמן לחדש בדסקיה של השבוע: זה אומנם לא קשור במישרין לפורום, אבל גילתי חנות מגניבה לג'אז ובלוז ברחוב באזל בת"א בשם Jazz Land החנות קיימת שם כבר שנים, אבל עברה לאחרונה מתיחת פנים נאה בהחלט, ויצאתי משם עם שלל מרשים: Robert Johnson- Deal With the Devil, Vol.1+2 המיטב של הדלתה, השיא של הבלוז החשמלי, אחרי ג'ונסון כולם היו בעצם מפתחים וחקינים, כי רוברט ג'ונסון הוא הוא הדבר האמיתי,שני הדיסקים האלה מביאים את המיטב של ענק הבלוז של שנות השלושים, הראשון שהלך לצומת ונפגע. גם היום בעידן הרימאסטרים וההוצאות המיוחדות עדיין קשה להרכיב אוסף מלא של ג'ונסון, אבל האוסך המצויין די ממצה בעיני. Miles Davis- kind of blue טוב אני לא חושב שצריך להגיד משהו על אחת מיצירות המופת הגדולות באמת בתולדות המוסיקה, אז אני רק אסביר שזה נקנה במסגרת שחזור תקליטים שאבדו עם השנים, בתקווה שיום אחד אוכל לפרק את אנדרטת האלבום האלמוני שנמצאת ליד המערכת שלי... אחרי כל הג'אז הזה הלכתי וקניתי גם משהו קצת יותר רלוונטי לנו: Eric Clapton's Rainbow Concert 20 ש"ח בחור בשחור עבור עותק באיכות טובה של אחד מאלבומי ההופעה הכי מפורסמים (והכי טובים אגב) בתולדות הרוק, זה לא עיסקה רעה איך שלא מסתכלים על זה. The Kinks- You Really Got Me אלבום הבכורה(?) של האחים דיוויס ושות' הוא אחד הדברים הכי מתוקים שתשמעו בחיים שלכם, מומלץ בטרוף!, כמקובל באותם שנים יש כאן חומר מקורי לצד קאברים, אבל המקוריות של הקינקס ניכרת גם כשהם שרים שירים שכתבו אחרים. אז מה חדש אצלכם?

קיר קמט

New member
מצאתי את עצמי איכשהו עם 110 שקלים

ויותר מדי דברים להתחמק מהם, אז קניתי בשבוע האחרון שני דיסקים של הדדז... וזה שלושה דיסקים ברציפות שאני קונה תוך זמן קצר בהחלט, משהו כמו שבועיים... השבוע קניתי את לייב/דד, ג'אם אחד ארוך כאורך הגלות
, ואת יופי אמריקאי. באמת יופי.
איך אומרים בשכונה, כל פזמון, בונבון.

HelterSkelter1

New member
Jazz Land

לפי מה שאני הבנתי, מדובר בחנות דווקא שנפתחה ממש לא מזמן, לפני חודש אולי. ראית במקרה אם ניתן למצוא שם אלבומי פיוז'ן, ג'אז רוק ופרי ג'אז במקרה, או שיש שם רק ג'אז "טהור" יותר?

הלטר יקירי

החנות נפתחה זה מכבר על ידי ניצן וערן, אנשים שמבינים עניין. תוכל למצוא שם הכל. נסה ותהנה.

gilgamesh

New member
נו מה חשבתם?

הייתי בתל אביב בראשון ובירושלים בשני,ואלה התוצאות לאחותי היה יומולדת השבוע ובגלל שאני כזה אח טוב ומתחשב(אירוניה ,אירוניה) נתתי לה את כל הדיסקים של הדורס שהיו לי וקניתי לעצמי את הקופסא שמכילה את כל אלבומי האולפן ברימסטר דיג' +אלבום שירים שלא שוחררו בנוסף רכשתי את הקופסא של ג'ון לנון ארבעה דיסקים עם הרבה הרבה דברים טובים בפנים,וחוברת עסיסית עמוסה באיורים חינניים באינפנטיליותם,אותם צייר לנון ;וגם את 'shazam' של הmove ;וkip of the serenes של dr. srangely strange פולק אנגלי ,ורק על השם שהם מצאו לעצמם מגיע להם צל"ש ;וbelow the salt של steeleye span אחד מאלבומי הפולק היותר טובים שלהם ;וa candle for judith של the way we live פסיכדליה בתיבול פולקי ;וan asylum for the musically insane של tea&symphony אחד מאלבומי ;הפסיכדליה הטובים ששמעתי בזמן האחרון משלבים כמעט כל סגנון אפשרי ;ו baby james harvest/once again של barclay james harvest ;וt2 של(תנחשו)T2 אלבום פסיכדליה מצוין עומד באותה שורה עם "תה וסימפוניה" ;ודני בן ישראל "הקלטות קטמנדו|" הבן אדם היה שרוט בצורה רצינית ;ו all things must pass של הריסון,במהדורת ה30 ,כמה רצועות בונוס,ג'מים,ועשיית צדק היסטורית,כאשר פיל קולינס מוזכר כמתופף על תופי קונגס ;והאלבום הראשון+arena של marsupilami עוד שני אלבומי פסיכדליה מ-ש-ו-ב-ח-ת ;וladies of the canyon של ג'וני
לליידי ;והאלבום הראשון של gentle soul פולק אנגלי מעודן ויפהפה עם נגיעות ;בארוקיות,העטיפה פסיכדלית ואחת מהמוצלחות שעיניי שזפו ;ו saucerful of secrets ו relics של הפלוידים,damn it כל האלבומים של פינק פלויד ב49 ש"ח(התו השמיני,י-ם), ברור שאני אשלים את החורים ;וlive at leeds של המי,מסדרת הdeluxe edition(תענוג צרוף הסדרה הזו) שמוסיפה גם את כל tommy בהופעה חיה ;ישן וגם חדש של אריק איינשטין מסדרת בראשית המבורכת גם היא ,של הד ארצי,יש כאן כמה בונוסים מפתיעים,כמו גירסה עברית ל"בית השמש העולה" ;ו"עץ הלימון" שהתפרסם בפיהם של פיטר פול ומרי ;פסטיבל הקצב הישראלי גם הוא בסדרת בראשית,היו פה הרבה להקות מצוינות חוץ מהצ'רצ'ילים בתקופה ההיא וזהו,שאר הדיסקים שקניתי לא כל כך קשורים לפורום.

robert johnson is the blues

לא אני אמרתי, ג'ימי פייג' אמר. רוברט גונסון הוא משנות ה30????? ומה הסיפור של הצומת הזו עם השטן........?

giloni

New member
עלילות גילגמש בעיר הגדולה

אם קנית את כל הדברים האלה, אתה יכול להכנס בשקט להיכל התהילה של בעלי סדר העדיפויות הנכון!! Steeleye span זה תמיד טוב לקנות, וכמעט כל דבר עד 1980 שווה את המחירים הלא זולים של האלבומים שלהם. אגב, בעניין all things must pass לא רק קולינס מייצג את הפרוג שזה אתה נולד. שים לב שגם אלאן וויט, לימים מקישן ה Yes מתופף שם, אצל אחד המוסיקאים הגדולים של המאה ה 20. אלבום נפלא!!! יקי

gilgamesh

New member
יקי

תהיתי אם האולפן של קול הכנרת ממוקם במקרה במכללת עמק הירדן,אם כן אז אקפוץ לבקר, ועוד תהיה,אתה מכיר את gentle soul ?,אם לא, אני חייב להשמיע לך את זה. ומשהו שלא שמתי לב אליו קודם,פטר ברדנס זצ"ל ממייסדי קאמל,היה שותף בהפקת האלבום השני של marsupilami ואף נטל חלק בתפעול כלי ההקשה,לפי הקרדיטים,ועל זה נאמר,כבוד!

giloni

New member
לא מכיר

ואתה מוזמן ביום ראשון הקרוב בשעה 18 לתכנית הראשונה אחרי חופשה של ארבעה שבועות. תביא גם את האלבום הזה - נשמע מעניין. יש לי אלבום של פיטר ברדנס שיצא לפני ייסוד Camel והוא די מאכזב. מעניין לשמוע אם כן את האלבום שהזכרת. מצפה לפגוש אותך יקי

נוש - צריך לצנזר הודעות כאלה!

יש חיילים שמקבלים 352 (טוב, נו... 356, אני כבר רב"ט...) לחודש!!! שלושה דיסקים (אחרית הימים, ג'וני קאש וכספי-גרוניך), במבצע של מאה שקל לכולם. בזה מסתכמת התגבורת לדיסקייה שלי, מאז שהתגייסתי (שנה, למי ששואל!!!...). לא נורא, לראות שיש אנשים בעולם שכן יכולים לעשות את זה, *לקנות* את המוזיקה שהם אוהבים, מפיח בי תקוות! המשיכו כך! ואגב, מבחר וטעם מרשימים לכל הדעות.

noosh

New member
בא לכם להסביר לי

איך זה הגיוני שהייתי שעה שלמ בטאוור רקורדס בעזריאלי, עם דיסק להחלפה, ויצאתי משם בלי כלום? כי זה באמת לא מובן לי... יכול להיות ש-9 שעות של מבחנים מייגעים פשוט ייבשו לי את המוח ולכן לא הצלחתי למצוא שומדבר.. אבל באמת, פשוט לא היה לי חשק לכלום.. עברתי לי על אמנים ודיסקים ולא התחשק לי לקחת שומדבר.... די מדכא לכשלעצמו אז זהו, אני מקווה שייצא לי להיות שוב בת"א בקרוב, ואז אוכל לשתף אתכם בקניות שלי

shany5

New member
ואם כבר מדברים על ג'אז ובלוז...

אז יש פאב בראש"לצ שבימי שישי יש שם הופעות ג'אז בצהרי היום ויש שם אחד מחברי להקת הדג נחש (אם אני לא טועה אז זה הסקסופוניסט-נראה לי שזה סקסופון...) אני בדרך כלל שם כמעט כל יום שישי אז אם בא לכם פרטים על המקום תכתבו לי... שני.

Chocoholic

New member
היי גם אני רוצה...

CCR - Cosmo's Factory: כן, אחד מאותם אלבומים שגורמים לדפוק את הראש בקיר ולא להבין: א) איך לאזעזל הם עושים את הקסם הזה?? ב) איך לא היה לי את האלבום הזה עוד קודם?? Bob Dylan - Bob Dylan : אלבום הבכורה של האח צימרמן. בזמן האחרון יש לי משיכה חזקה לאלבומים הראשונים, האקוסטיים שלו. בתמונה הוא נראה ממש ילד... מאיר אריאל - שירי חג ומועד ונופל: אלבום הבכורה של מאיר. לפני כשנה בערך נכתבה ביקורת כאן ומאז הוא בזיכרון אך לא שמעתי אותו בשלמותו עד שלשום בחנות. הודות ל 88FM שמטפטפים את אריאל בשעות אחה"צ נחשפתי , לאט אבל בטוח, לדילן הישראלי.

למעלה