חדשות

הנריאטה

New member
חדשות

ביום חמישי היתה לנו ועדת השמה. די התרגשתי אבל כנרא לא היתה שום סיבה.היתה אווירה מאוד משוחררת וחברותית.לא היו שום קשיים ולא היצטרכתי לשכנע אותן או להוסיף משהוא מעל הדו"ח של הפסיכולוגית.קיבלנו המלצה לגן טיפולי במקום וגם רשמתי את הבן שלי באותו בוקר לגן. הבוקר גם החלתנו לתת לבני ריטאלין-על פי המלצת הנאורולוגית.אני מזכירה לכם שהוא בן 3 ו-7 חודשים.כמובן הדעות חלוקות בנושא אבל אני חייבת לבדוק איך ואם משפיעה התרופה אצלו.עד היום פחדתי מאוד מלהתחיל בטיפול אבל אני חייבת לו את זה - אולי יעזור לו מאוד להתקדם בלימוד שפתי וחברתי (ואולי לא?). היום - כמו שאמרתי-הוא יום הראשון של הטיפול. היתי רוצה לדעת תוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע, על מה אני צריכה לעקוב, תוך כמה זמן אמורים להרגיש לשינוי התנהגותי - מיום הראשון? וכו` אודה על תשובתכם

דליה.ד

New member
שלום הנריאטה וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני שמחה לשמוע שעברת את ועדת ההשמה בקלות ושהאוירה היתה טובה. זה מאוד חשוב! גם ההשמה לגן טיפולי בגיל צעיר מקדמת ומשפרת את סיכויי הילד באופן משמעותי. אני גם חושבת שמתן הריטלין זה דבר טוב, גם אם יהיו כאלה שיחשבו שגיל 3 וחצי זהו גיל צעיר מאוד. אני חושבת שכל ילד הוא מקרה לגופו ולא צרקיך להכליל. הכרתי ילדים שקיבלו ריטלין מגיל 3 וזה רק עשה טוב, כמובן שגם הם היו בגן טיפולי. ילד אחד כזה נמצא היום בכיתה א´ הסתכלות והשני בכיתה מקדמת בבית ספר רגיל. ההורים מאוד מרוצים לפי מה שהם אמרו לי והם רואים את ההתקדמות של הילדים. השפעת הריטאלין אמורה להיראות כבר מהיום הראשון, אבל מכיון שכל ילד הוא אינדיבידואל ומערכות הגוף אינן זהות יכול להיות שזה יקח כמה ימים. אצלי כאשר נתתי לילדים רטלין, לקח למורות כשבועיים לרוץ אלי ולומר שההבדל הוא דרמטי, הילד גם מסגל לעצמו התנהגות אחרת תחת השפעת הריטאלין והאפקט ניכר לאחר מספר ימים של התנהגות שקטה יותר ומקושבת יותר כאשר יכולות הילד נראות יותר בבירור והוא מתחיל לפעול בדרך שממצה את יכולותיו. אז אני ממליצה להמתין מעט, לחכות ולראות! ובהצלחה!

זהבה נ

New member
חדשות טובות הנריאטה, שלום לך,

מאוד שמחתי לקרוא את שכתבת בנוגע לועדת ההשמה, גם אם לא שאלת על הנושא הזה, אני רוצה לשאול אותך עליו, האם ישב בוועדת ההשמה "נציג הורים"?, מה את חושבת על הנושא של "נציג הוירם" בוועדה?, מה הי חלקו בוועדת ההשמה שלכם?. מנסיון, "הריטלין" משפיע לאחר כ 20 דקול לאחר שנוטלים אותו, את צריכה לעקוב על רמת העירנות של בנך כי לעתים עד שמגיעים למינון הנכון יש צורך לשים לב שהוא לא "אפטי" לסביבה, ואז חוזרים לנוירולוגית ומדווחים לה על מנת שתתין עיצה על רמת המינון המתאים לילד, לעתים מחלקים את המנה המומלצת לפעמיים עם הפסקה של שעתיים שלוש באמצע, בקיצור הנושא אינדיבידואלי מאוד כל ילד עם ההשפעה שלו, לדעתי השינויי ההתנהגותי מורגש לאחר פחות מ 30 דקות, אבל מאוד חשוב לא לשכוח שזה לא הטיפול היחיד וכדאי לברר בדיוק מה נעשה בשאר התחומים כי ידוע שטיפול תרופתי לבדו זה לא הדרך, צריך גם לרכוש כלים להתמודדות בבית , הדרכה לצוות והדרכה לילד עצמו על מנת שילמד הרגלי התמודדות עם הקושי שלו, כי השפעת הטיפול התרופתי חולפת לאחר כ4-5 שעות ואז נותר ילד שעדיין צריך להתמודד עם קושי לא קטן. ממתינה לתשובותייך לגבי ועדת ההשמה. זהבה נ זכויות הורים

הנריאטה

New member
כן

היתה נציגת הורים בועדה.לי אישית נתנה הרגשת ביטחון, עיצה לנו על ריטלין ועזרה לנו לרשום את הילד לגן במקום, מיד בסיום הדיון. בקשר לריטלין-לא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות שלו היום.המינון הוא מאוד קטן ואני לא מצפה לניסים ונפלאות ביום אחד.נמשיך לעקוב בודאי.

למעלה