חדשות רעות

כריכרכה

New member
חדשות רעות

בכנס האחרון שהשתתף בו לפני כחודשיים, מרטין אמר שהוא נסוג מהרעיון שמשתה לעורבים יכסה תקופה של 5 שנים, והספר יכסה תקופה של 4 חודשים בלבד. כמו-כן, הוא אמר שריקוד עם דרקונים היה אמור להיות הספר ה-2, אח"כ ה-3, אח"כ ה-4 וכעת ה-5, אך נראה שככל שהוא כותב יותר כן הספר הזה הולך מתרחק ממנו. אמירה שרומזת שגם הספר אחרי משתה המלכים לא יהיה ריקוד עם דרקונים. אפשר להבין את זה, בהנחה שנותרו עוד 4 שנים ו-8 חודשים בין סוף משתה למלכים לתחילת ריקוד עם דרקונים.. כלומר, אם נסכם: בהנחה הבלתי-סבירה שהספר יצא השנה, יוצא שמרטין עובד על הסדרה הזו כבר 11 שנים ועוד לא הגיע לאמצעיתה. הוא בן 57. בניגוד למסורת הגרועה גם ככה שבכל ספר התוספה דמות-נקודת-מבט נוספת, בספר החדש תתוספנה 9 דמויות חדשות ודומני שהוא יכסה את פרק הזמן הקצר ביותר מבין הספרים הקודמים. נראה שמרטין אינו מסוגל להתאפק ולהתעלות מעבר לסיפור מהלת-העניינים היום-יומי של כל דמות שהוא הזכיר בספרים הקודמים. נדמה לי שזה נקרא ג'ורדניזציה.

מנמוסין

New member
כמובן

מרטין. אויה. בכל אופן כבר השלמתי מזמן עם העובדה, שבמקרה הטוב אני אסיים את הספר בגיל 30 (בהנחה שיצאו 8 ספרים סהכ). :(

הלדין

New member
באמת חדשות מצערות...

מה שעשה את ג'ורדן לתופעת טבע הוא האופן שהוא מתח סצנות לספרים שלמים. ודי איבד את הצפון עם כל קווי העלילה. כל עוד מרטין מסוגל להימנע מזה, אף אחד לא ישווה אותו לג'ורדן. הרי הקוראים לא בדיוק רוצים שהסדרה תסתיים, נכון? "סופת החרבות" נמשכה עוד פחות מזה. נראה לי שמדובר בתקופה עמוסה מאד של חודשיים או שלוש. אם להסתמך על זה, הרי "משתה לעורבים" יהיה אינטנסיבי עוד יותר מקודמו. והכנסת חמש שנים לסד של ספר אחד תעבה אותו מעבר לכל פרופרוציות. גם כך הוא פיצל את הפרולוג המקורי והארוך.

הלדין

New member
התנצלות קלה

אם הנוסח נראה מלגלג קמעה. מה שרציתי לומר, בפשטות, הוא שאני מאמין שיש כמה אנשים שלא היו רוצים לראות את הסדרה נגמרת.

ג'ורדן התכוון...

בהתחלה למי שלא יודע ג'ורדן רצה שזו תיהייה בכלל טרלוגיה או רבעייה לא יותר ואני מניח שמרטין נפל למצב דומא-יש לו עלילה לספר אבל לא מפיק מקום בספר אחד או שניים

כריכרכה

New member
אבל אין צורך להיות מתמטיקאי בשביל

להבין שאם נדרש ספר בן 1000 עמודים בשביל לכסות 4 חודשים, אז אין שום סיכוי שבעולם שמרטין יצליח לסיים בימי חייו ספרים שיתארו את ההתרחשויות באותה המידה, במשך 56 החודשים הנוספים לפני שאמור להתחיל "ריקוד עם דרקונים".. לעניות דעתי, גם הגודל של 3 הספרים הראשונים, של למעלה מ-3000 עמודים, פי 3 משר הטבעות, צריך היה להספיק ליצירה ספרותית רחבת-יריעה ככל שתהיה. יחד עם זאת, אם היו עכשיו מונחים לפני 20 הכרכים של האפוס המפורסם "שיר של אש ושל קרח", אני מניח שהייתי מקדיש כמה חודשים מחיי ומסיים אותם בשקיקה. אבל יש להיות ריאליסטים - בקצב הזה הוא לא יצליח לסיים את הסדרה. מעבר לכך, יש בכך התעללות בציבור - לטולקין לקח 11 שנים לכתוב את שר הטבעות אבל הוא לא פירסם אחרי שנתיים את חבורת הטבעת והחזיק במשך 9 שנים מיליוני קוראים בציפייה. הייתה בו ההגינות לפרסם את היצירה רק עם סיומה.

הלדין

New member
הממ...

ההבדל הוא שטולקין כתב את "שר הטבעות" כספר אחד. מרטין כותב את זה כסדרת ספרים. הסיבה לכך שמרטין התעכב עם "משתה לעורבים" היא בגלל שהוא שינה את התוכניות שלו. וגם יש לו חיים. מעבר לכך, אפשר תמיד לקוות כי הוא ימצא דרך להאט את מהלך האירועים כך שהוא יוכל לכסות כמה שנים בכרך/ים הבאים. מקסימום, הוא יקדים את "מחול לדרקונים" בשנה או שנתיים. "משחקי הכס" כיסו בשבע מאות עמודים תקופה של שנה ומשהו. אולי הוא יוכל לשחזר את ההישג של "משחקי הכס" בכרך הבא.

כריכרכה

New member
אינני חושב שהוא כותב זאת כסידרה

ואני חושב שהוא אפילו אמר שמבחינתו הדבר דומה לחלוקה של שר הטבעות. אבל גם אם כן, הסידרה של מרטין מבחינה עלילתית כוללת שלושה כרכים בלבד ואנו עדיין בכרך הראשון, עד הפלישה של דאני. כלומר, ברגע שנוכח לדעת שהוא אינו מצליח לסיים במשחקי הכס את הספר הראשון, ההגינות הייתה צריכה לחייב אותו שלא לפרסמו לפני סיום השליש הראשון של הסיפור. אבל כנראה שהוא ראה הרבה $$ לנגד עיניו ולא יכול היה להתאפק. אבל בסופו של דבר הוא טעה מבחינה פיננסית והוא מודה בכך היום, משום שבכל יום שעובר הסדרה מאבדת מהמומנטום שלה מבחינת השוק. לגבי מחול עם דרקונים, הוא התייחס גם לכך בכנס האחרון ואמר שאין לצפות שהספר הבא בסדרה יצא במהרה, מה שמאשש את החששות שהוא לא כתב בזמנו אלא את הפלאשבקים המיותרים.

Envinyatar

New member
אכן חדשות רעות

זה רק מחזק אותי בדעתי (נא לא לסקול באבנים) שמרטין התחיל להסתבך עם קוי עלילה רבים מדי. הכוונה כמובן לא לסופת החרבות, אלא לתוכניות הגרנדיוזיות לפתוח שני קווי עלילה חדשים (איי הברזל ודורן) במקביל לישנים. כמו כן, נראה לי שבנפשו הוא היה רוצה לכתוב דווקא את מחול הדרקונים, והוא מכריח את עצמו משיקולים של סדר בכתיבה וכ"ו לכתוב פרקים ותקופות שהוא פחות אוהב, וגם זה אחראי לקצב האיטי. ובשביל ג'ורדניזציה, הוא צריך ללמוד איך להרדים את הקוראים באופן אומנותי (למשל: לספר במשך 15 עמודים כיצד שני אנשים בורחים בין גבעות, כשחבורת עורבים רודפת אחריהם, בארכנות שמצליחה להתחרות אפילו בנאום הגסיסה המפורסם מן המהאבארתה).

ned sturk

New member
לחלוטין לא צריך להיות גאון גדול

כדי להבין שיש לפחות עוד שלושה ספרים חוץ ממשתה לעורבים ובערך 7-10 שנים עד שהסדרה תסתיים, הרי הסוף של סופת החרבות פתח רק עוד כיוונים לטרילוגיה חדשה לאחר משתה לעורבים שלדעתי הוא יהיה רק פרולוג ארוך במיוחד לטרילוגיה של ספר נוסף+ריקוד עם דרקונים+רוחות החורף. אני חושב שמשתה לעורבים יהיה פרולוג ארוך במיוחד כיוון שהוא מכסה תקופה של 4 חודשים בלבד.

ykblackjack

New member
איזה כיף

אני נהנה כל-כך מכל העניין,כקורא קומיקס כפייתי אני לוקח בכיפיות את הציפייה,היא דווקא עושה לי טוב ומוסיפה לעניין. אני גם סומך על ג'ורג'י שידע בסוף לא להסתבך ממש עם כל העניין של קווי העלילה,חוץ מזה נראה לי שהספר האחרון יהיה בעל קו מרכזי של המלחמה באחרים. עוד משהו (תתפסו אותי במילה אם אני טועה,אני אוהב את זה),נראה לי שמשתה היה חתיכת נפילה רצינית בשביל ג'ורג',נראה לי שאחרי משתה הוא יחזור לקצב הרגיל שלו שזה ספר בשנתיים- לא לשכוח חברה -תתפסו אותי במילה.

כריכרכה

New member
אני מסכים איתך שמשתה היה נפילה

אבל התחזית שלי הפוכה - זו הייתה רק תחילתה של הנפילה. לנפילה הזו יש סיבה, והיא שהוא מתעקש להרחיב ולהחריב את היריעה, להוסיף עוד דמויות ממקומות שונים, כל עוד הוא לא יתחיל להצטצמצם קצב הכתיבה שלו רק יל ויפחת.

אל תהיה כזה פאסימי...

נכון, מארטין הסתבך קצת עם "משתה לעורבים", אבל הוא עדיין יכול לחזור לעצמו...

הספרים שיבואו

האם משהו מוכן לפרט לי מה יהיו הספרים הבאים ומת הם יצאו? כמו כן קצת פירוט עליהם

למעלה