חדשות סגול כהה

• פותח הנושא flits
  • פורסם בתאריך

flits

New member
deep purple

מי שלא שמע את ההרכב של הסגולים עם סטיב מורס לא שמע שמחה מימיו

מאדמאן

New member
שמחה בית השואבה..

ומי שראה יודע... up the wall שהפך בינתיים ל haunted... מה שהאיש עם הגיטארה הכחולה יודע לעשות ...

חדשות סגול כהה

אז החבר'ה אולי ישישם בגיל אבל המספרים לא ממש מרגשים אותם מסתבר. ה-להקה מוציאה אלבום חדש בקרוב- ספטמבר שייקרא bananas והם מפרשים את זה כ"שיגעון!" פרטים נוספים בקישור, שהוא בעצם האתר הרישמי אני אישית מצפה, מחכה, ממתינה, וקוססת ציפורניים

Jam Head

New member
לא אוהב את ההרכב העכשיו שלהם

אני בטח סתם יתרגז מהדיסק החדש.

שאלה!

כל אילו שכל כך מתנגדים למורס היו מעדיפים שהלהקה תיתפרק וזהו??? אני אישית שמחה שהם עדיין ביחד ולמרות שבלאקמור חסר לי מאוד ואני מודה שזה לא אותו דבר בלעדיו, אני מעריצה גדולה שלהם ואפילו אם הסאונד החדש שונה זה עדיין להקה אגדית שמתעלה על כל דבר אחר שיש היום בשוק.

Rubycon

New member
נראה אם זה יתעלה

על הדיסק הבא שיצא לאנגלאגארד או לפלאוור קינגס. סטיב מורס שייך לדיקסי דרגס נקודה. הסאונד שלו לא מתאים לדיפ פרפל.

אההם, זה בטח יפתח קופת שרצים

אבל כן. בעיני מסתובבות המון להקות בעולם שמה שנשאר מהם זה השם, חסר להם הרוח והיכולות להתעלות כמו פעם, יכולת נגינה זה משהו שכנראה לא הולך לאיבוד (בד"כ) אבל את הכימיה ודינימקה הפנימית מאבדים הרבה פעמים, כך הגריטפול דד, מופעים בלי ג'רי גרסיה, קרלוס סנטנה אהובי מכר נשמתו לשטן ואפילו הדורס חזרו בלי מוריסון. סגול כהה, הייתה להקה של וירטואוזים, הם ללא ספק נשארו וירטואוזים ואני מוכן לקבל אפילו שגם מר מורס הוא וירטואוז לא קטן, אבל ההתנלות הנוחכית שלהם היא של להקת קאברים וכאלה יש 1000 בדולר, העובדה שהם מוצאים אלבומים חדשים, לא מגדילה את הקסם אלא מכתימה אותו בכתמים מסחריים שלא יורדים בכביסה. לא קורה כלום אם מחליטים יום אחד להפסיק, הרי החברה כבר סחטו את מיץ הכישרון שלהם עד הסוף, הם גם הצליחו (מסחרית ואומנתית) יותר מכל אחד אחר, לא יקרה כלום אם הם יתנו לנו להנות מפרות העבר בלי להניח לתפחנו את הברות העבשים של ההווה.

WhiteSnake 85

New member
לכל מתווכחי מורס למיניהם

ברגע ששמעתי את האלבום הראשון עם מורס (אני חושב שהוא הראשון)-אבנדון- ידעתי שהסגולים מועדים לאבדון...זה פשוט לא זה: המוזיקה איבדה את הטעם והפכה לכמו סלט יבש מאוד ללא שום תבלין. אפילו אפשר לראות את זה בשיר BLOODSUCKER שבוצע מחדש באותו האלבום אבל מורס החליף את בלאקמור, אין מה להשוות בכלל, אין שני לבלאקמור בסגולים: הוא כמו העיגול השחור ברקע הלבן של היין ויאנג, בלעדיו זה סתם רקע לבן ללא משמעות. חבל באמת אבל שבלאקמור זנח את הגיטרה החשמלית הרגילה שלו ושינה אותה לזאת שהוא מנגן איתה מוזיקת ימי ביניים כזאת שאפשר לשמוע בשלגייה ושבעת הגמדים או משהו כזה: כמובן שהזמרת הבלונדה הסקסית משפרת את ההופעה באופן כללי,אבל עדיין מתגעגע לקטעי הפסיכו שהוא מתחיל להתחרפן על הבמה ונותן את הלב...אחחחחחחחח.....

flits

New member
אתם שופטים מהר מדי

כמו כל תקליט רוק טוב במוזיקה הזאת לא מתאהבים מהאזנה ראשונה. קח למשל את ההופעה של סגול כהה באולימפיה.תקשיב לביצועים המרעננים לשירים הישנים ותשים לב איך גילאן נהנה להרקיע שחקים באוקטבות,איך ג'ון לורד נהנה ליטול פיקוד ולטייל בנגינה שלו לשדות הקלסיקה האהובים עליו,איך מורס וגלובר נהנים לבצע אתwhen a blind man cry.נכון ,זה לא בלקמור.זה הרבה יותר וירטואזי,זה נשמע פחות רגשי אבל זה גדול.הם מציאים מעצמם דברים שהיו חבויים בהם בזמן שריצ'י משל בהם.הוא היה המנהיג הלא מעורער שלהם במשך שנים אבל הוא היה גם דקטטור לא קטן שגרם לא פעם לסקנדלים ולפירוקיםועכשיו הם מוכיחים שהם מסוגלים גם בלעדיו .מורס לא מנסה להכנס לנעליו.יש לו את הסגנון היחודי שלו וזה מספיק. צריך רק להתרגל ואז ניתן יהיה גם להנות.

חולוני

New member
נחמד.

למרות שלא משנה מה הם יציאו, שומדבר לא ישתווה לאלבומים כמו "Machine Head" ו-"In Rock". ואני דווקא לא ממתנגדי מורס... ולכל המתנגדים - אל תפסלו עד שתשמעו.

מאדמאן

New member
שטויות של ממש - דכאון ..

הדיעה הקדומה שולטת כאן. ראשית לכל האלבום הראשון עם מורס הוא פרפלדיקיולאר ולא אבנד און... נכתב בכוונה כך a band on - פרפלדיקיולאר מכר יותר מאלבום הזבל עם בלקמור וגו'ן לין טרנר מאסטר אנד סלייבס.. וגם יותר מהאלבום דה בטאל רייג'ס און. מה שיותר חשוב הוא שפרפלדיקיולאר שבארץ בכלל לא הוזכר עשה מהלקה להיט מחדש בארה"ב אירופה ואוסטרליה.. מורס הוא דם חדש הלהקה אוהבת אותו והקהל עוד יותר - בלקמור שאיבד את עצמו בסיבוב היה ענק ומה שעשה אין לו דוגמא והוא מופת - אני גם חושב שהוא הגיטאריסט הגדול ביותר שעוד חי - אבל בלקמור לא בנאדם. מי שראה אותו מאכזב את הקהל עוזב במה באמצע ולא חוזר או יורק על גילאן מעצבים, או שופך את כוס המים על הצלם של הטלויזי כמו ששבר בקליפורניה ג'ם את המצלמה של הבי ביב סי - יודע כמה שהקהל בכה ממנו. אז עכשו יש את מורס שמפיח רוח חדשה בלהקה הזו - מביא קהל וממש מחרפן אותו - מורס גם מבצע יותר טוב מבלקמור כמה שירים שבלקמור עצמו כתב כמו וו'ין א בליינד מן קרייז... מורס גם הללחין עם פרפל יצירות ענק: קחו את סמטיימס איי פיל לייק סקירימינג - או את טד דה מקניק - או את וו'טשינג דה סקיי - או את אפ דה וו'ל, מי שלא מכיר שלא יעביר בקורת כי יש לי הרגשה שהדיעה הקדומה שולטת - מורס הוא ענק - אין לו מחליפים היום בתחום והלהקה ממריאה איתו מחדש לגבהים שלא גילתה בעבר - לכו לשמוע את פרפלדיקיולאר - זה יהיה די קשה בהתחלה אבל אחר כך מבינים איזו יצירה פנטאסטית זו...

חולוני

New member
לא איכפת לי מהקהל..

איכפת לי מהמוזיקה. מצידי שישתין על הקהל, האם זה הופך למוזיקאי פחות טוב? תראה, הייתי בהופעה של דיפ פרפל באוגוסט האחרון בלוס אנג'לס עם מורס. ואמנם ממש נהניתי מההופעה, ואני גם חושב שסטיב מורס הוא גיטריסט ענק, ואחד הטובים שראיתי, אבל עדיין אני לא חושב שהוא מתקרב לרמתו של ריצ'י בלקמור האגדי. לעומת זאת, אבא שלי, ששומע את הסגולים עוד משנות ה-70, ושהיה איתי בהופעה, אמר לי שזה כבר לא זה, ושהם כבר זקנים, ושאין להם כבר את יכולת שהייתה להם בשנות השיא, ואפילו שכבר הקול של גילאן לא משהו. ואת זה אמר אחד שדיפ פרפל הייתה אחת הלהקות שהוא גדל עליהן, שזכה לראות אותה לראשונה בלייב. אפילו אני, שלא גדלתי עליהם, התלהבתי יותר ממנו.. ונגיד שגם עכשיו הם יוציאו אלבום טוב, אני בטוח שזה עדיין לא יתקרב לרמה שלהם בתחילת דרכם. ועם כל הכבוד שלי וההערכה ללהקה הגדולה הזאת, רוקנ'רול זה לא לזקנים.

מאדמאן

New member
אני ראיתי אותם כבר שמונה פעמים

ארבע פעמים עם בלקמור וארבע פעמים עם מורס ואני חושב - שגילאן לא איבד כלום. בהופעה אחת הוא היה צרוד מאוד ובאמת ההופעה שלמחרת בוטלה. בקשר למורס אז זה קשה לעבור לסאונד שלו וקשה לעבור לסגנון שלו שהוא שונה משום שמורס לא בונה את המלודיה שלו כמו בלקמור על מוזיקה קלאסית, אלא על מלודיה משלו, שונה לגמרי. כשמורס הצטרף ללהקה כמעט עשו לו מה שעשו לטומי בולין, וכמעט שרצו לקרוע ממנו את הגיטארה והרביץ לו כי הנעליים של ריצי' גדולות - אולי הנעליים הגדולות בהיסטוריה של הרוק - אבל סטיב, בלי דאוו'ין בלי עוו'נטה, בלי פאקא פאקא של ריצי' - לימד את הקהל שהוא גדולללל !!! גדולללללל!!! - עזוב היסטוריה - כבר כתבתי פה פע שהיסטוריה זה לא מציאות - המציאות סטיב הוא ה - גיטאריסט - ה- וירטואוז - הטכני - היחדי על במות הרוק - הוא אוכל את ריצ'י בטכניקה הוא אוכל אותו בדיוק - הוא אוכל אותו באמינות, אז נכון, ריצ'י הוא גאוםן מוזיקאלי ומלחין גדול יותר, יש עליו פוזה שאין לסטיב ויש לו רקורד של יצירות גאוניות - אבל שמע, גם אני שריצי' הוא האב המוזיר=קאלי שלי, נשבר לי מהפוזות שלו מהאכזבות שהוא אכזב אותי ולא צריך לשכוח שאת האנשים שכמותו אני ואתה ואבא שלך מפרנסים עד היום ובכבוד גדול - כשבא אחד כזה ויורק על גילאן בהופעה, דוחף אותו, יורד מהבמה בגלל שלא פרגנו לו או לא נתנו לו לאלתר, אז חבל -אני מעדיף את מורס, מורס מחזיר לך כבוד, הוא עצמו מכבד את המוזיקה של ריצי' יותר ממה שבלקמור בעצמו עושה. אני זוכר שראיתי קונצרט של ריינבו כשהזמר היה דיו - איזו הופעה נתן דיו - איזו אהבה החזיר הקהל לזוג משמיים הזה - ברגע שבלקמור ראה שהקהל באקסטזה עם דיו, הוא פשוט יצא מהבמה, לא חזר... אני מדבר על קהל של 25,000 איש.. המומים נבוכים ואני, אני קטנצי'ק לא מבין צועק לו ריצ'י ריצ'י חושב שזה איזה משהו גדול ורק קוזי פוו'ל ודיו מבקשים מהקהל להרגע הולכים חוזרים הולכים חוזרים והולכים - אז אני מעדיף את מורס - ענקקקק - ענקקק - שמע לי - גם אם גילאן לא היה שביאו הרי שלא צריך לשכוח שבחמש השנים האחרונות גילאן ומרס והסגולים - הופיעו יותר מאלף !!!! הופעות, גם קול כמו של גילאן נשחק לפעמים... אז תגיד לאבא שלך שהבקורות על המסע הנוכחי הן כאלה שאומרות שגילאן היום ממש : נמצא בשיאו !!! שווה לקפוץ לאיטליה - היום הופעה ....

מאדמאן

New member
הנה קישור לבקורת על ההופעה ברומא

שמלמד שהצוות עושה חגיגות מדהימות - סטיב מורס עשה החאיה לגאונים האלה וטוב מאוחר מאשר בכלל לא... ובקשר לבלקמור: הוא כנראה עושה החאיה לאישתו המד איווליט - קנדיס נייט - עובר על החזה שלה כל ערב ומרגיש צעיר ואנחנו... אנחנו בוכים שהמוח שלו נדפק ובמקום שנשמע אותו מרביץ על הגיטארה שלו אנחנו שומעים צלילים של בלאדות אירופאיות משמעממות עד מוות... Stadio Centrale del Tennis, Roma, Italy June 3, 2003 It was my 8th DP concert and it was great even if too short. Deep Purple began with a superb version of Highway Star with fans singing every word. Then they played two songs which excited a lot hardcore fans: Mary Long and I'm alone. T hey also played two new songs: Haunted (a ballad) and I've Got Your Number (a great rock song). The show continued with sensational versions of Lazy, Perfect Strangers and Space Truckin'. Smoke on the water (without guitar parade which many guys appreciate), Pictures of home and Speed King were pure hard-rock but there weren't too much improvisations. Don Airey did very well: his solo was intergalatic. The encores were heavy versions of Hush and Black Night.After the show we've got autographes from Steve, Roger and Gillan! I also touched Morse's hand: a great emotion! A wonderful purple night in rome. Deep Purple forever.

דדלי

New member
בליינד מן קרייז - מורס הופך עולם !!

אני חושב שמורס הוא ענק שנכנס לנעליו של ריצי' ועושה בהם שמות!!! ההבדל הוא בתדמית של ריצי' שהופך לאגדה מהלכת על כל היצירות שחיבר ומורס פשוט לא קשור לסוג הזה של תדמית. מורס הוא נגן שעומד על הרגליים, לא מיסטיקה ולא אגדות קשורות לשם שלו, לא מגייה ולא the man in black מורס לא מתחרה אצל המעריצים עם אף אחד אלא פשוט מנגן - וירטואוז, אשף גיטארה ואיש פשוט - שילוב קטלני אבל לא עם הילה מסביב לראש...

yon2k

New member
מישהו בא לצאט צאט צאט?

צאט צאט עם גויסטיק אינטגרלי?

noamrap

New member
סטיב מורס

לא סובל את סטיב מורס במסגרת דיפ פרפל. אולי החבורה שם שמחה עכשיו ואין מריבות, אבל הסאונד היחודי שלהם הלך פייפן. הספיק לי לקנות את הדי וי די שלהם עם התזמורת כדי להתעצבן טוטאל עליו. בלאקמור היה התותח שלהם ואין לו תחליף ראוי שם. הוא עשה בשכל כשהוא עבר לנגן מוזיקה מימי הביניים. ככה הוא הרוויח שינוי סגנון מרענן וגם התחתן עם זמרת חתיכה בלונדינית . זה אליל !!! נראה לי שסטיב מורס הוא הבן של סטיב ואי. אותה נגינה וירטואוזית חסרת נשמה. די כבר !!!!

מאדמאן

New member
לא פייר ולא נכון!

מורס הוא ענק !! צריך להיות בהופעה כדי להבין במה מדובר -

Jam Head

New member
איך אתה משווה בינהם בכלל ?

בלקמור נתן את הצליל המיוחד של הסגולים בתחילת שנות ה-70 . אולי הוא לא היה נגן טכני או וירטואוז כמו מורס , אבל יחסית לאחת האבות של הרוק הכבד , והרוק המודרני בכלליות , אני לא חושב שיש מה להשוות בכלל.

למעלה