לא כל שחקן שמודיע
לקבוצתו שהוא מעונין בטרייד משוחרר, אבל במקרה הזה כנראה שמדובר ברצון הדדי של שני הצדדים. קיד מתקרב לסוף הקריירה שלו והוא עדיין בלי אף תכשיט על האצבעות והנטס כנראה הבינו העונה שמהסגל הנוכחי הם לא יוציאו יותר מדי ומכיוון שיש להם כמה שחקנים צעירים שניתן לבנות עליהם לטווח רחוק (ג'וש בון, שון וויליאמס ומרקוס וויליאמס שהובא על תקן יורש פוטנציאלי של קיד בעמדת הרכז אבל בינתיים לא מתפתח) + וינס קרטר וריצ'ארד ג'פרסון שיושבים על חוזים גדולים ל 4 שנים וכנראה לא ילכו לשום מקום, אז קיד הוא הטרייד-בייט הכי טוב שיש לקבוצה להציע. הבעיה בלהעביר את קיד היא השכר שלו - הבחור משתכר 19.5 מיליון דולר העונה (ובשנה הבאה זה קופץ ל 21.5) ויהיה קשה להתאים משכורות. הקבוצות שמעוניינות בו יתקשו להציע חבילות שוות משכורת שיתנו לנטס את הקלת השכר הרצויה בעונה הבאה וגם יכילו אטרקציות פוטנציאליות. קליבלנד יכולה להציע את סנואו + מרשל (חתומים על קצת יותר מ 12 מיליון דולר במצטבר לעונה הנוכחית עם שנה וחצי שנותרו על החוזה. אולי יסגרו איתם על ביי-אאוט מראש) ונגיד מישהו כמו פבלוביץ' הצעיר (4.2 מיליון) + בחירת דראפט כדי לאזן את המשכורות ולהצעיר את הנטס. יש גם את ניובל שמרוויח 3.5 מיליון לעונה עם חוזה מסתיים בסוף השנה שיכול להיות מעורב. קשה לי לראות את מי דנבר יכולה להציע - אני מניח שאייברסון, קמבי ואנתוני מחוץ לתמונה וגם קניון מרטין כנראה לא יוחזר לנטס. היחיד שמתאים כקלף מרכזי הוא ננה שיושב על חוזה של קרוב ל 9 מליון לעונה, השאלה היא איך המחלה שלו משפיעה על הערך שלו בשוק ההעברות. חוץ מזה לדנבר יש חוזים יחסית נמוכים והם יתקשו לארגן "חבילה" מעניינת בתמורה לקיד. דאלאס הביעה עניין בשנתיים האחרונות בקיד - אבל אני לא בטוח אם אפשר איכשהו לשלב לתוך טריידים את עלות השכר של שחקנים כמו פינלי ובראדלי שעדיין נחשבים בתקרת השכר של המאבריקס. דאלאס כנראה לא תוותר על נוביצקי או האוורד, ולא נראה לי שהנטס יהיו מעונינים בטרי או דמפיר והחוזים הארוכים והיקרים שלהם, המאבריקס יכולים להציע את ג'רי סטקהאוז (6.75 מיליון עם חוזה שמסתיים בסוף העונה), דווין ג'ורג' (2.3 מסתיים בסוף העונה) ועוד כמה חוזים שישלימו את הפרשי השכר וכנראה גם להציע את דווין האריס (4 מיליון) ובראנדון באס (0.75) כ"גזר" הצעיר. בקיץ היו דיונים עם הלייקרס לגבי טרייד שיביא את קיד ללוס אנג'לס, אבל ל.א סירבה לשלוח בחזרה חבילה שתכלול את אנדרו ביינום (ועל פי היכולת של הבחור עד הפציעה זו החלטה מאוד נכונה). קוואמי בראון שהוא גם צעיר וגם יושב על חוזה של 9 מיליון שמסתיים בסוף העונה כנראה יהיה קלף מרכזי בהצעה. אם הנטס יהיו מעונינים והלייקרס יהיו מוכנים לוותר אז לאמאר אודום (13.5 עם עונה וחצי לסיום החוזה) גם יכול להיות מעורב, אם לא ללייקרס יש כמה גארדים צעירים עם חוזים נמוכים שהם יכולים להציע כתוספת בטרייד (וויצ'יץ', קרינטון, פארמר) ויצטרכו לרפד את הפרש המשכורות כנראה עם לוק וולטון (4 מיליון) ומיהם (2.2). אלו ארבעת הקבוצות שמוזכרות כרגע כיעד אופציונלי לקיד, ועושה רושם שלפחות מבחינת תמורה, הקבוצות שיכולות להציע לנטס את העסקות המשתלמות ביותר נמצאות בחוף המערבי - המאבריקס והלייקרס.