חדשות מהליגה

OrEl74

Well-known member
מנהל
ג'וש סמית סיכם בקליפרס!!!

החבר'ה האלה לקחו ממש ברצינות את ההפסד בשנה.
סטיבנסון, פירס, סמית'...אלה השחקנים שעולם שם מהספסל, מדהים!
&nbsp

Roeiii1

New member
הקליפרס בונים קבוצה מדהימה

פול-JJ-פירס-גריפין-ג'ורדן זה חמישייה מדהימה
כשגם ספסל של סטיבנסון,סמית' וקרופורד זה ספסל איכותי.אם אמרנו שהשנה הבעיה של LAC זה הספסל,עכשיו הבעיה נפתרה
לדעתי כרגע על הנייר הם הקבוצה הרביעית בטיבה בליגה אחרי קליבלנד,GS ואוקלהומה

יוסטון רק הולכים אחורה,וחבל.יש להם את ג'יימס הארדן שהוא בין השחקנים הכי טובים בליגה,אבל לבדו זה לא מספיק.הווארד מועד לפציעות והוא אחרי השיא שלו,הם עכשיו איבדו את סמית שנתן אחלה איזון לקבוצה,וכל השאר פשוט בינוניים.בברלי ואריזה זה פשוט לא זה

Cade Foster

New member
כבר 3 שנים ברצף אומרים שיהיה להם את הספסל הכי טוב בליגה

ובסוף מתברר שהוא אחד הגרועים. הבעיה בקליפרס מעולם לא היית חוסר בכישרון או בספסל, הבעיה הייתה ונשארה מנטאלית. שיהיה להם בהצלחה אם הם מנסים לפתור אותה ע״י סטיבנסון וג׳וש...

Anfield

New member
איך נפתרים מבעייה כזאת בכלל?

הביאו פול פירס שהוא ווינר, מה כבר עוד אפשר לעשות?

Cade Foster

New member
פירס היה צעד בכיוון הנכון

לאנס וג׳וש שני צעדים אחורה. צריך גם מאמן שמסוגל לשנות Culture של קבוצה, וריברס לא כזה. הוא חלק מהבעיה ולא חלק מהפיתרון.

rapgamer4ever

New member
אתה לא חושב שהייתה להם בעיה בספסל השנה?

הם שיחקו עם רוטציה של 7 וחצי שחקנים.
במשחקים 5-7 מול יוסטון התרומה מהספסל נראתה כך:
24 נקודות ב-32% מהשדה.
16 נקודות ב-27% מהשדה.
21 נקודות ב-32% מהשדה.
&nbsp
לשם המחשה הפלוס/מינוס של ג'מאל קרופורד נראה כך:
מינוס 16 בגיים 5.
מינוס 27 בגיים 6.
מינוס 22 בגיים 7.

Cade Foster

New member
ספסל זה בעיקר פונקציה של איך משתמשים בו

כמובן הדוגמה הקלאסית וזו שמוכרת לי הכי טוב זה הספסל של אינדיאנה עד לפני שנתיים לעומת העונה האחרונה, שהיה הטוב בליגה. שחקן כמו דמיאן רודז לא היה רואה שניית פרקט בעונה ״רגילה״, והיה שחקן משמעותי בעונה החולפת.
&nbsp
בוא ניזכר מה אמרו בתחילת העונה אחרי שהם הביאו את ספנסר הווז. שזהו, שעכשיו יש שם רוטציה מושלמת, יש אפילו ביג מן שעולה מהספסל וקולע מבחוץ. עונה לפני כן היה דארן קוליסון שהוא גיבוי מעולה לעמדת הפוינט. ומה שכתבת על ג׳מאל קרופורד מחזק את מה שאני חושב - מדובר במועמד כמעט קבוע לשחקן השישי, אין קבוצה שלא הייתה רוצה שיעלה מהספסל שלה - אבל כשזה היה חשוב הוא חירב הכל.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין חמישייה לבין ספסל

בשניהם אתה גם צריך חומר גלם טוב וגם צריך להשתמש בו כמו שצריך.
הספסל של הקליפרס רחוק מלהיות טוב מבחינת חומר הגלם שלו. כן- ג'מאל קרופורד זה אחלה (ואוברייטד) וגם ספנסר הווז הוא גבוה מחליף טוב. אבל מי השחקן השמיני ברוטציה- אוסטין ריברס? ביג בייבי? הם פשוט לא טובים.
אפשר לבקר את ריברס שלא השתמש בהווז כמו שצריך אבל גם אי אפשר לטעון שהספסל של הקליפרס מלא בכישרון ובטח שלא הכי טוב בליגה.
&nbsp
אגב לא הייתי אומר שהספסל של אינדיאנה הטוב בליגה אבל זה כבר דיון אחר.

Cade Foster

New member
יש מספר מאוד מצומצם של קבוצות

שמחזיקות על הספסל שלהן יותר מ3 שחקנים שאפשר היה להכניס לחמישייה של קבוצה ממוצעת. סן אנטוניו זו קבוצה אחת, גולדן סטייט היא עוד אחת. רוצה לספר לי על חומר הגלם שהיה לדאלאס על הספסל? לפורטלנד? לקליבלנד (גם לפני הפציעות)? לאטלנטה? לממפיס? לשיקגו? כל אלה (היו) קבוצות פלייאוף והרוטציה של רוב הקבוצות האלה הייתה דומה - יש שחקן אחד או שניים יעילים שנותנים ערך מוסף לקבוצה (טוני אלן, ניקו מירוטיץ׳, קרופורד, ספולושה), או לפחות שאמורים להיות כאלה (הווז היה נראה הרבה יותר אטרקטיבי בתחילת העונה מאשר בסופה) והשאר זה שחקנים שעולים כדי לתת מנוחה לשחקני חמישייה. ספסל לא אמור להכיל 5 שחקנים טובים שיגבו 5 שחקנים מעולים, זה שבסן אנטוניו לאורך השנים ובגולדן סטייט השנה זה קרה זו תוצאה של עבודה מעולה של כל המערכת וזה מקרים די נדירים.

rapgamer4ever

New member
אוקיי, בוא נעבור על הספסלים

כי אמרנו שלקליפרס אין שחקן שמיני ותשיעי. וזה אם אנחנו סופרים את הווז בתור 7 כי הוא בעיקרון סבבה.
&nbsp
שיקאגו: בהנחה שגיבסון שחקן שישי, מאחוריו יש שורת שחקנים: ברוקס (7), מירוטיץ' (8) היינריך (9), סנל (10).
ממפיס: טוני אלן (6), קופוס (7), אודריך (8), וינס (9).
יוסטון: בהרכב מלא, בהנחה שג'וש סמית' בחמישייה, יש להם את טרנס ג'ונס+מונטיונאס+ברואר+ג'ייסון טרי בתור שחקנים 6-9.
קליבלנד: ספסל חלש אבל יש להם 8 שחקני רוטציה ראויים: ג'ייאר שחקן שישי, טריסטן שביעי, ג'יימס ג'ונס שמיני.
פורטלנד: אפללו (6), מאיירס לנארד (7), מקולום (8), כריס קיימן (9).
אטלנטה: שרודר (6), ספולושה (7), מייק סקוט (8).
דאלאס: אמינו (6), דווין האריס (7), אמארה (8), בראה (9).
&nbsp
זה לא שבכל ספסל אמורים להיות 5 שחקנים טובים אבל לקבוצות פלייאוף יש יותר עומק מאשר היה לקליפרס. שחקנים 8-9 אמורים להיות מסוגלים לתת דקות פה ושם ולקליפרס לא היו שחקנים ברמה הנדרשת. יותר מזה- לא היו להם שחקנים שיכולים להתעלות פה ושם ביום רע של בארנס או קרופורד.
להגיד שלקליפרס היה את הספסל הכי טוב בליגה זה ממש מנותק.

Cade Foster

New member
זה לא אני אמרתי, זה הלך הרוח במדיה/ברשת

אגב אותו הלך הרוח בדיוק שמכתיר עכשיו את סן אנטוניו לאלופה עוד לפני שהעונה התחילה.
&nbsp
מה שכתבת על הספסלים של הקבוצות האלה די מסכם ומחזק את מה שאני טוען. אתה מציין שם שחקנים כמו מאיירס לאונרד וסיג׳יי מקקולום ובנו אודריך ומייק סקוט כשחקני רוטציה לגיטימיים... סליחה אבל מה ההבדל בינם לבין פארמר/דייויס/ריברס הבן? אלה שחקנים שלא נכנסים לחמישייה כמעט באף קבוצה בליגה, ואני אומר כמעט רק כי היה את הניקס ופילדלפיה...
&nbsp
הקבוצה היחידה חוץ מהספרס/גולדן סטייט שיש לה ספסל איכותי זו יוסטון לדעתי, אבל זה מכפר על חמישייה די אפורה.

rapgamer4ever

New member
אני חושב שלנארד וסיג'יי מקולום

הרבה יותר טובים מביג בייבי ואוסטין ריברס. הרבה יותר.
מייק סקוט הוא חוליה חלשה ועדיין יותר טוב מביג בייבי. לאטלנטה באמת אין ספסל טוב אבל two wrongs dont make it right.
&nbsp
אני חושב שיש הבדל מהותי בין רשימת השחקנים שהזכרת לבין דיוויס וריברס. מאיירס ומקולום שחקנים טובים שכדאי לשתף, סקוט ואודריך לגיטימיים בתור סותמי חורים. ביג בייבי ואוסטין ריברס הם שחקנים די גרועים ברמת NBA ולדעתי הם לא צריכים לקבל דקות בקבוצת פלייאוף.
יחד עם חוסר השימוש בהווז מאיזו סיבה שלא תהיה, הקליפרס שיתפו 6 שחקנים לגיטימיים. המצב היה כל-כך גרוע שהם נתנו דקות פה ושם לטורקוגלו!

Cade Foster

New member
זה להתעסק בקטנות

אני לא מסכים שהם הרבה יותר טובים. אולי קצת. אגב אוסטין ריברס המושמץ היה הרבה יותר טוב בפלייאוף מג׳מאל קרופורד המהולל. זוכר גם איך ירדנו על דלאבדובה? בסוף מתברר שאפשר להפיק ממנו תועלת אפילו בפיינלס בהיעדר אלטרנטיבה ראויה. בשורה התחתונה עוד שחקני ספסל לגיטימיים לפלייאוף או איך שלא תגדיר אותם, לא יהפכו את הקליפרס מקבוצת סיבוב שני לקונטנדרית. וזה עוד במקרה הטוב כשהם לא מפריעים, עכשיו תחשוב מה קורה אם סטיבנסון וסמית׳ מתחילים לסרטן להם את חדר ההלבשה שגם ככה יש שמועות שהוא לא הכי בריא בליגה...

rapgamer4ever

New member
לדעתי ספסל בהחלט עשה את השינוי השנה

בין הדחה בסיבוב השני לבין הגעה לגמר המערב. לא יודע אם זה אומר שהם כן קונטנדרית או לא קונטנדרית אבל כל נקודת התורפה הזאת ממש גררה אותם אחורה. אם הקליפרס היו מקבלים תרומה יותר טובה מהספסל אני חושב שדברים היו נראים אחרת. הם היו עושים גמר מערב וגם מהווים יריבה הרבה יותר ראויה לגולדן.
&nbsp
אני חושב שאוסטין ריברס היה יותר טוב ממה שציפינו וקרופורד היה מאכזב אבל התרומה של שניהם הייתה לא טובה בסופו של יום. הם פשוט לא הופיעו לכמה משחקים ברצף וזה הרג את הקבוצה, יחד עם הסלאמפ של מאט בארנס (מול יוסטון קלע ב-19% משלוש).
&nbsp
אין לי בעיה עם זה שהקליפרס הביאו את סטיבנסון וסמית'. יכול להיות שהם רק יזיקו אבל אי אפשר להתכחש לכך שהתקרה של הקליפרס עולה. אולי הם יקחו צעד קדימה ואולי צעד אחורה, זה הימור ששווה לקחת כשאתה נמצא במשבצת של הקלפרס, כלומר "טוב מאוד אבל כנראה לא מספיק".
אגב, לדעתי אפשר לומר שההימור של יוסטון על ג'וש סמית' עשה בשבילם את ההבדל בין סיבוב שני לגמר מערב. גם בגלל הפציעה של דימו וגם בגלל שג'וש פשוט התפוצץ בחצי השני של הסדרה מול הקליפרס.
זה טבעו של הימור. אם אני בעמדה של גולדן סטייט או סאן אנטוניו לא הייתי מהמר על ג'וש סמית' וסטיבנסון כי אני אוהב את הסיכויים שלי בלעדיהם. במקום הקליפרס? שווה לנסות להזיז דברים.

Cade Foster

New member
אתה רציני?

הספסל זה מה שהפסיד לקליפרס את הסדרה מול יוסטון? הם הובילה 20 הפרש אחרי שלושה רבעים במשחק שהיה אמור לחסל את הסדרה. הקאמבק של יוסטון נעשה בכלל ללא ג׳יימס הארדן. היה להם win-probability של 99% בערך. והספסל זה מה שהפריע לך? הסדרה הזאת היא ה-הוכחה שהבעיה שלהם היא קודם כל מנטלית. אם היו מפסידים בגמר לגולדן סטייט היה אפשר לדבר על ההבדלים בספסלים בין הקבוצות. אבל מול יוסטון?

rapgamer4ever

New member
רציני לגמרי

הייתה התמוטטות מנטלית של הקליפרס אבל גם היה אפס תרומה מהשחקנים המשלימים במשחקים 5-7 ועייפות מצטברת שהורגשה מאוד.
אני חושב שאם הקליפרס היו פחות עייפים והיו מקבלים קצת יותר מהספסל אף אחד לא היה מדבר על התמוטטות מנטלית כי היא לא הייתה מתרחשת.
הקליפרס ניצחו סיבוב אחד לפני כן את הספארס ב-7 משחקים מאוד צמודים אחרי שחזרו מפיגור 3-2. אי אפשר לסכם את כל הבעיות שלהם במנטליות- עובדה שמול הספארס הם הפגינו אופי שחבל על הזמן.
אני חושב שאם בגיים 7 מול הספארס מאט בארנס היה קולע ב1-8 משלוש כמו שקלע מול יוסטון אז שוב הקליפרס היו מפסידים ושוב כולם היו מדברים על כמה שהם לוזרים.
&nbsp

Cade Foster

New member
טוב אז לא נסכים כנראה

כבר דיברנו על הסדרה מול הספרס, שלדעתי היו שבעים והרבה הרבה פחות טובים מהרמה שהפגינו בפלייאוף הקודם. וגם אז, נדרש לקליפרס סל ניצחון של פול במשחק 7 כדי לנצח את הסדרה הזו.

בחיים לא הבנתי את הביטוי הזה "שבעים".. היו שבעים, היו פורשים

הם לא פרשו.. אז אני מניח שהם רצו את האליפות הזו בדיוק כמו גולדן סטייט.
&nbsp
עכשיו למה זה לא הלך זה כבר שאלה אחרת.. תשאל את טוני פארקר, הוא יהיה הכתובת הראשונה.

למעלה