חדשות מבודפשט

boriska1

Well-known member
חדשות מבודפשט

אז חברים יש חדשות לתיירים בבודפשט.
א.אפשר לתפוס מוניות ברחוב,יש מחיר אחיד לכל המוניות,לפי מונה.אבל.....לא יודע איך...הם מצליחים לעבוד על התיירים...עלי לפחות...ולא ע"י סיבובים
מיותרים ברחבי העיר.אבל בכל זאת המצב הרבה יותר טוב משהיה
ב.חדשה טובה,ביקורת כרטיסים בכניסה לרכבת התחתית ולא ביציאה.לא יודע איך זה באוטובוסים ורכבות עירוניות
ג. העיר כולה חפורה לשיפוצים ושיפורים.למטיילים ברגל,זה אומר קילומטר-שניים מיותרים.
ד.שיפוצים ושיפורים ברכבת התחתית.חלק מהקוים נסגרים בסופי שבוע,תוך הודעה מוקדמת.חלק מהתחנות נסגרות ללא הודעה מוקדמת.
לזכותם יאמר שהם נותנים אלטרנטיבות מצויינות .הבעיה לתייר - להבין.
ה. אירוע שקרה לי.נא לשים לב.עד עכשיו רק קראתי על כך,עכשיו נתקלתי בזה.
כאמור,בודפשט בשיפוצים ובמסגרת זו אפשר ללכת רק בצד אחד בגשר ארז"בט.אנחנו באנו מהצד הסגור והיינו צריכים לעבור דרך מנהרה קצרה לצד הנגדי של הגשר.
מתחת לגשר,בצד של בודה, פנה אלינו אדם,לבוש היטב,מטופח,כבן 50. שאל אם אנחנו דוברי הונגרית,שלף תעודה ואמר "פספורט קונטרול".הבנו מייד במה מדובר,אמרנו לא NO NO והמשכנו
ללכת.צחקנו צחוק שהידהד במנהרה. גם הפגנתי ידע מסויים בהונגרית בכל הקשור לאיבריה של אמו ומקצועה, המשוער,למרות שאין לי היכרות אתה :)
הוא עזב אותנו...נראה נבוך...לא מאיים... אז "יצאנו גיבורים" ... אבל אנחנו לא גיבורים כאלה גדולים :)
מה המסקנה?לא יודע.אבל אני משער (לא קרה לי) שאם שוטר רוצה לבדוק תעודות,הם באים בשלשות או זוגות ולבושים מדים.
הפעם גרנו במלון "גלרט".מול המלון יש תחנת חשמלית.בשעות הבוקר המוקדמות יצאתי למרפסת,לביצוע אחד החטאים המתוקים - לעשן סיגריה.
שלשה שוטרים הקיפו איזו גברת צעירה,בדקו לה תעודות,תחקרו אותה ארוכות לבסוף שחררו אותה לחשמלית.הליך זה נמשך כחצי שעה.
שימו לב !!!!!!

עב

New member
לא נשמע מזמין במיוחד

מזמן מזמן לא הייתי בבודפשט וההרגשה שלי היא שהעיר השתנתה ולא לטובה.

ngyuri

New member
חדשות וישנות מבודפשט

כאחד שמבקר קצת יותר מ-4 ימים בבודפשט תרשו לי להעיר ולהאיר:

א. לי לפחות המחיר האחיד למוניות לא כל כך שיפור, כי קודם היתה תחרות (גם בין החברות הגדולות והמסודרות שרק איתן נסעתי) ומחיר נסיעה בעיר או משדה התעופה התיקר לכפליים.
אני לא יודע איך עבדו עליך. מפעילים מונה בתחילת הנסיעה ובסוף בודקים עם החשבון לפי המונה.
ב. ביקורות הכרטיסים הן אקראיות, פעם בכניסה, פעם ביציאה, ופעם בשניהם. יש ביקורת גם באוטובוסים וגם בחשמלית.
ג. זה נכון שיש מספר עבודות בעיר אבל אלה עבודות לשיפור ותוצאותכן הברוכות רואים בכל העיר.לאורך השנים.
ד. בודפשט היא אחת הערים המסודרות ביותר מבחינת תחבורה ציבורית באירופה. אין דבר כזה שמבטלים תחנות בלי הודעה מוקדמת. על כל שינוי (אפילו על הזזת תחנה לשעתיים) יש מודעה מודפסת בתחנות הרלוונטיות בהונגרית ובאנגלית. בכל מקרה של ביטול קו מטרו יש קו אוטובוסים תחליפי הנוסע באתו הקו.
ה. האירוע הזה לא שכיח אבל יכול לקרא לכל תייר. הפעלת תושיה ושכל ישר לענין. אני כעיקרון לא עונה ברחוב לאדם זר, אפילו אם הוא מברך אותי ב-Jó napot kivánok.

boriska1

Well-known member
תגובה לע ב ולאורי.

לבע. העיר ,מבחינת תיירות,השתפרה.נוח לטייל בה,קונדיטוריות הכי טובות בעולם(לפחות העולם שאני ראיתי ),מסעדות טובות והמחירים סבירים.וגם תערוכות
ומופעי תרבות לרוב.
לאורי.אני גם לא יודע איך עבדו עלי נהגי מוניות,אבל עובדה,בנסיעות דומות שילמתי מחירים שונים באופן משמעותי.כולל נסיע לשדה התעופה וממנו.ההפרשים
מעבר להסבר של פקקים.אבל לי ,כתייר,עדיין שיפר את המצב.לפני זה עבדו עלי(לא הרבה פעמים) בפי 5-6.כוונתי בלתפוס מונית ברחוב,לבין הזמנת מונית מהמלון.
אכן אני מסכים אתך שבכל הגוש הקומוניסטי לשעבר,יש תחבורה ציבורית מצויינת,גם בבודפשט.ביטול קוי רכבת תחתית,יש מודעות גם באנגלית ויש אלטרנטיבות
מצויינות,כוונתי הייתה לקוי אוטובוס מיוחדים או הפניה לקוי אוטובוס סדירים.לעתים קו האוטבוס מרחק מסויים של מאות מטרים מהתחנה.לתייר קשה להבין לאן ללכת.
ואני עומד על כך,שסוגרים תחנה(אני לא יודע לכמה זמן,יכול להיות לזמן קצר) ללא הודעה מראש.
בכל עיר גדולה יש פשע נגד תיירים,גם על זה אין לנו מחלוקת.לך בבודפשט קל להתמודד מלאחרים.שיתפתי כדי להזהיר אחרים.
לא באתי בביקורת על שיפצים בעיר,אני בטוח שהם מבורכים ולתועלת התושבים וגם תיירים.היה מעניין לחזור על אותם מקומות לאחר העדרות
של 10 ימים ולראות התקדמות העבודות.פשוט הזהרתי אחרים שהטיולים מתוכננים יכולים להיות ארוכים יותר מהמתוכנן.
ביקורת ברכבת תחתית.בביקור זה,נסעתי 6-5 פעמים בתחתית,היה 100% ביקורת בכניסה ו 0% ביציאה.אמנם לא מדגם מספיק... אבל....
בברכה
נ.ב. אני מניח,שאתה משלם למונית משדה התעופה למרכז העיר כ22-25 יורו.אני שלמתי 31 ו37 יורו.
אני גם מניח שתייר מנתב"ג לירושלים משלם כ280 ש"ח אני אזמין מונית במוניות "רוממה" בירושלים וזה יעלה לי 200 ש"ח.ככה זה.יש פרמיה לידע :)

ngyuri

New member
הערה אחרונה בנושא ושאלת טריויה.

את לא צריכה לחזור בעוד 10 שנים אלא בעוד שנה. כל הפרוייקטים האלה יהיו גמורים (אולי יהיו במקומם חדשים). בניגוד לישראל שם עובדים יותר מהר. אם ראית את גשר מרגיט שחודש לאחרונה. במסגרת השיפוץ כמעט פרקו את הגשר לגמרה ובנו מחדש.

פה אני שואל שאלת טריויה גם את כלל חברי הפורום: כמה זמן לקח שיפוץ הגשר?

boriska1

Well-known member
כתבתי 10 ימים

עזבנו את בודפשט וחזרנו אחרי 10 ימים.ראינו התקדמות ב10 ימים.זה היה יפה.
לשאלת הטריוויה....ניחוש.... אם זה היה קיץ 6 חודשים,אם אם חורף 8

ngyuri

New member
10 ימים.

כמובן שכתבת 10 ימים. אני חשבתי שטעות, כי מה יש לראות אחרי 10 ימים. על הגשר עבדו 24 שעות, 7 ימים בשבוע.. התחבורה הציבורית כולל חשמלית, פעלה כל זמן השפוץ, רק הזיזו כל הזמן את הנתיבים. אני במו עיני ראיתי שפועלים עבדו שם במינוס 10 מעלות. השיפץ נמשך שנה ורבע. הגשר באורך של כ-1000 מטר וברוחב כ-30 מטר.

נילוס11

New member
יש בחירות באפריל בהונגריה

לרוב לפני בחירות משקיעים משפצים
ומשתדלים להראות שעושים...לכן עושים וחופרים יותר
עובדה שזה בולט ומשפיעה לפעמים .

188 ברק

New member
מזכיר לי את הביקור שלי הראשון בבודפשט ...

בפעם הראשונה בסוף שנות ה 80 שירדתי לרכבת התחתית
לא ידעתי הבנתי שקונים כרטיסים למעלה
ירדתי במדרגות והופ...פקח חמור סבר
במדים עם משהו סרט על היד למעלה
(בדיוק איפה שצלב הקרס היה למזכיר שלו במלחמת העולם השנייה)
צרח בהונגרית שלא הבנתי עד שהסבירו לי שיש לי קנס באלפים במטבע מקומי
שתורגם לכמה שקלים קלים ישראלים ...חוויה שכולה אויה

מסקנה בבודפשט לנו כיום אין מה לחפש !

boriska1

Well-known member
כן,לנו כבנים לניצולי שואה,יש אסוציאציות....גם

לי לפעמים...במיוחד הדנובה...
לגבי ביקורת ברכבת התחתית,אני לא בטוח שהם נותנים קנסות.הביקורת לפני שאתה נכנס,אתה רואה אותם,אין לך סיבה להתקרב אליהם אם אין לך כרטיס.
בהזדמנות זאת רוצה להודות לך.אתה העלית קליפ על בית כנסת בסגד,זמן קצר לפני נסיעתנו.החלטנו לנסוע לשם,לראותו.בילינו יום בסגד.אכן בית הכנסת
מרשים.עדיין זקוק לשיפוץ בחלקו המערבי. הייתה לנו חוויה מיוחדת בסגד,פגשנו איש,ניצול שואה החי בבודפשט,שבא להראות לבנותיו את מקום הולדתו,
בית הכנסת ואתרים יהודים אחרים..
מדוע לדעתך אין לנו מה לחפש בבודפשט?

agibagi

New member
לפי הבנתי

אני ילידת בודפשט ועד גיל 20 גרתי ליד האי מרגרט
יש לי זכרונות נעימים ,אבל הכל שייך לעבר
מאוד יפה לטייל ולהנות מאוכל ומהתרבות ולי נשארו קצת
קרובים וחברי ילדות , אבל יחד עם זה להונגריה של היום אני
לא מתגעגעת . במיוחד לא למשטר של היום.
אם אחוז לא קטן מהאוכלוסיה הצביעו עבור JOBBIK
וכל הזמן יש אנטישמיות מתגברת , מה יש לי לחפש שם ?
לפני כמה ימים נתנו לגיטימציה לפסל של HORTY
השינאה כלפי יהודים בפומבי אותי מרתיע ,,,ממש
לא מתחשק לי להתקל באיזה שוטר או בריון ברחוב
מעדיפה את ישראל הקטנה עם כל ה"צרות" שיש כאן

boriska1

Well-known member
אז לא לנסוע לאירופה?אולי.

אף אחד לא נתן לגיטימציה לפסל הורטי.יוביק הציב אותו ואני מניח שכבר הורד.אינני בא להגן על ההונגרים,אבל היו שם גם שהפגינו נגד ולא רק יהודים.
בהונגריה הצביעו כ17 אחוז ליוביק.זה המון!יחד עם זאת אי אפשר להגיד שהמשטר אנטישמי ,לפחות לא באופן רשמי.
לעומת זאת אם נקח לדוגמא את אירלנד ,שם לפחות לפי האווירה הציבורית,יש קונצנזוס להשמדת מדינת ישראל,שזו האנטישמיות המודרנית בצורתה המרושעת
ביותר.מה יותר גרוע?בוודאי המצב באירלנד.בהונגריה ,לפחות האנטישמיות מאותרת מכומתת במידה מסויימת. אפשר להלחם בה.

למעלה