חדשות כל שעה

olli3

New member
מנהל
אפילו ברשתות קול ישראל אי חדשות כל שעה

רשת ב' וגל"צ הן שתי התחנות היחידות שמשדרות חדשות במשך כל שעה עגולה בכל 24 שעות היממה.

חדשות ערוץ 10 ברדיו זה אחד הדברים המיותרים

אני לא מצליח להבין למה בימים שאין הרבה חדשות ואפילו בגלי צה"ל מהדורה נמשכת בין דקה לדקה וחצי במקסימום, חדשות ערוץ 10 מתעקשים להאריך, להרדים, לתת למוסיקה שברקע להתנגן 3 שניות בין אייטם לאייטם, לתת תחזית מוקלטת שחוזרת על עצמה בפירוט יתר כל שעה(!), ובסופו של דבר המאזינים מקבלים מהדורה בת 5 דקות (!!) שנשמעת יותר ארכאית ומיושנת מערוץ 1. אני עוד יותר לא מצליח להבין איך מנהלי הרדיו האיזורי לא מתאגדים נגד המוצר המיושן והגמלוני שהם מקבלים, ש'הורג' להם את רצף התכניות, שנקטע גם כך לטובת פרסומות לפני כן. בימים הטובים של bU/99Esc היינו הראשונים לשדר ימים שלמים ללא חדשות בכלל, וטוב לגלות שיש תחנות נוספות שהולכות בדרך זו לסיכום- לא משנה אם זה 'סופשבוע פרוע' או 'מהמם' , Play Weekend או Party weekend- העיקר שהמוסיקה שולטת :) צחי

olli3

New member
מנהל
אהבתי את התגובה

המהדורה של גלי ישראל נשמעת אחרת לגמרי בקול ישראל גל"צ או חדשות 10. הקריינים שלה לא משהו ממה שיצא לי לשמוע ושמעתי די הרבה פעמים. אך עדיין היא עושה את העבודה.

איפה הימים של חדשות ערוץ 2 ../images/Emo13.gif

אמנם אני משוחד, אבל לדעתי המוצר הרדיופוני שהופק מאולפני חברת החדשות בנווה אילן עבור רדיו 99, היה מהודק ומקצועי הרבה יותר. גם מבחינת העריכה, ובעיקר בשל כח האדם האיכותי שערך והגיש את המבזקים. ערוץ 10 התחיל בצורה דומה, אך בחר לאורך השנים לאבד את מבזקניו המקצועיים, כדוגמת יואב גלזנר, עומר פרנקל, צחי מור ואחרים, לטובת עורכים ומפיקים זוטרים, חלקם חסרי ניסיון, ש"מתגלחים" עד היום על אוזניהם של המאזינים.

מייקלטי

New member
מה לעשות, צחי, אתה עדיין גר בישראל

ולא באומת הדאנס... זאת מדינה שב 9:30 חוטפים שני חיילים וב 12:00 הצבא כבר בתוך לבנון ואתה במלחמה (כשבדרך, הרמטכ"ל מוכר את המניות והשר הבכיר מנשק בכח קצינות...). כמי שבילה את מלחמת לבנון השנייה בין חדר החדשות והאולפן, אני חייב להגיד לך שאחד הדברים הכי מעליבים היה לגלות שבתל אביב, עדיין היו עסוקים בלדון לאיפה יוצאים הערב או באיזה בית קפה נשב היום... ברור לך שחוץ מהנהון ראש, לא באמת מזיז להם מה יקרה לך או אלו בדרום שחוטפים קסאמים. אתה יודע, מוסיקה זה סבבה, וגם אני מתעסק בזה לא מעט ואפילו משדר את זה כמה פעמים בשבוע אבל גם לאסקפיזם יש גבול. אתה צריך לדעת איפה אתה חי, כי מהחיזבאללה מבטיחים לנו שבפעם הבאה גם בתל אביב ירוצו למקלטים... בקיצור, לא אסון אם גם המאזינים של רדיוס או 102 ושאר תחנות המוסיקה, יעצרו פעם בשעה לשלוש דקות, יתעדכנו ואז יחזרו להניע את הראש בקצב הנכון... וקצת יותר ברצינות, לגבי הביקורות - לטעמי חדשות 10 נותנים מוצר לא רע בכלל. אכן, יש מקום לשיפור והאמן לי שכשיש נפילות (לא בצפון, במבזקים...) הם שומעים על זה מאיתנו, אבל בסך הכל זאת מהדורה טובה, קצבית ומעניינת. לגבי האורך - זה כמובן עניין של טעם, אבל כמהדורה המסופקת לתחנות האזוריות יש להם מחויבות להכניס ידיעות בעלות גוון יותר מקומי, כאלו בד"כ לא היו עוברות את הסף של קולי"ש וגל"ץ. אבל אנחנו רדיו אזורי ובדיוק לשם כך נוצרנו. אני סבור שזה דווקא טוב ומגיע להוא מטבריה או להיא מב"ש לשמוע מדי פעם במהדורה ארצית שמתייחסים גם אליהם ולא רק ת"א וירושלים.

כל מה שכתבת טוב ויפה...

אבל איך אתה מסביר שגלי צה"ל, תחנה שמיצגת את אותו צה"ל שאמור להגן עלינו מהטילים (שלא נפלו ב 4 שנים האחרונות), משדרת לרוב מהדורה של דקה עד דקה וחצי, בזמן שבחדשות 10 לוקח להם 5 דקות שלמות (ולא 3) ? אני דיברתי על יום שיגרתי- ואתה בחרת להקצין משום מה לאירוע. המאזינים של רדיוס או 102 יכולים בכל שלב להעביר לתחנה אחרת שמזוהה עם חדשות ולשמוע אינספור יומנים ואקטואליה, בדיוק כמו שהמאזינים של רזי ברקאי יכולים להעביר לעופר נחשון כשנמאס להם בשישי בלילה לשמוע חדשות צחי (אשמח גם לדעת מי מגיב במקום להסתתר מאחורי כינויים)

olli3

New member
מנהל
נפלו נפלו ב4 שנים האחרונות

לא מזמן היו קטיושות בצפון ובדרום זה עניין של די תמיד קיים. לא היה מצב של חודשיים ללא איזה קאסם.

olli3 - התיחסתי למקרה הספציפי שהוא הזכיר...

מה שכתבתי על מהדורת החדשות של ערוץ 10 לא מתיחסת ליום חדשותי ומלחמתי שיש במדינה מפעם לפעם, אלא ליום רגיל בו יש גם מקור להשוואה- מהדורת גל"צ נמשכת דקה-דקה וחצי, ומולה באותו שעה מהדורה כבדה ארכאית ומנומנמת בת 5 דקות. לא אמרתי שלא ישדרו חדשות בתחנות האזוריות, אלא שיש אלטרנטיבה הרבה יותר קצבית, צעירה ומקוצרת- כמו שמוכיחים בגל"צ. צחי

olli3

New member
מנהל
לא אמרתי שהדיעה שלי שונה משלך

רק שתדע שלא כל קאסם שנופל מדווחים עליו, בעיקר כאלו שנפלו בשטחים פתוחים.

מייקלטי

New member
כאן אתה אף פעם לא יודע לאן אירוע מתפתח

ולכן חדשות בכל שעה הן לטעמי דבר חשוב אצלנו. ולעניין האורך, גל"צ משדרים בד"כ מבזקים של יותר מדקה וחצי ואל תשכח שהם משדרים גם במחצית השעה, כך שיש ידיעות שמשודרות ולא חוזרים אליהן אח"כ. תמיד אפשר לקצר, השאלה אם אתה רוצה לספק למאזין מידע או רק טיזר. זה עניין של מדיניות עריכה, ושוב, מידיעה, חדשות 10 נותנות לתחנות האזוריות את מה שרצו (בגדול). ולגבי תחנות המוסיקה, הרי המאזינים לא יעברו תחנה בכל שעה כדי לשמוע חדשות, נכון? זה הרי לא מעשי. אז עוצרים לכמה דקות, מתעדכנים וחוזרים. וכמי שמשדר בין מהדורה אחת לשניה עם חדשות 10, אני לא חושב שכל המבזקים שלהם עומדים על 5 דקות, אולי רק בפריים טיים, או בשעות מפתח (8,12,17) רובם קצרים הרבה יותר. אה, ולגבי השם... אם בפורום הזה אנשים היו מגיבים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, לא הייתה בעייה. אבל אתה מוצא עצמך מתחיל לתווכח כאן עם כל מיני משמיצים על שטויות, אז ברשותך אני אוותר... למרות שזה לא כ"כ מסובך להבין במי מדובר...

גלעד2211

New member
מייקלטי

מי שירצה לשמוע חדשות יפתח על 103 רשת ב' גל"צ או על אחד מהיומנים בתחנות הרדיו השונות. החדשות חוזרות על עצמם בכל שעה...אולי פעם ב3 שעות יש איזה עידכון משהו חדש. לכן לא צריך לשמוע את מה שכבר שמענו אנחנו לא חירשים ולא מטומטמים.

למעלה