!!!!!חדשות טובות!!!!!!

vipor

New member
!!!!!חדשות טובות!!!!!!

היום החלטנו לאמץ גור חתולים..... אבל הבעיה שאנחנו לא ממש יודעים איך מטפלים בחתול(יש לנו כלבה בת חמישה חודשים שהתרגלה ליהות עם חתולים). אם תוכלו לספר לי מאיפה אפשר לאמץ חתול ,מה המחיר של האוכל ,איזה אוכל ממומלץ. או כל דבר שאני צריך לדעת על גידול חתול. תודה מראש.

bimbo.

New member
החלטה נהדרת! חתולים ניתן לאמץ

ב- אס. או. אס. חיות. מדי שבת קיים באזור הרצליה שבתאימוץ. שם נותנים גם הנחיות בדבר כל הקשור בטיפול בבעל החיים (כלב או חתול). הוטרינר נמצא שם כל היום. מתחם האימוץ הוא ליד בית הספר לטיסה בהרצליה בשעות 10 - 14. בהצלחה!!

vipor

New member
בימבו

תודה אבל לפני שאני הולך רציתי לדעת דברים חשובים שיש לשקול לפני שאני תחיייב לטיפול. למשל מחיר של אוכל....(זה הכי חשוב לי ) ועם כל השאר אני כבר הסתדרתי...דרך אגב ,כמה עולה לאמץ חתול מאגודות אני יודע שכלב עולה בסביבות ה300 שקל ,חתול גם ככה?

bimbo.

New member
VIPOR, איני יודעת בדבר מחיר

של אימוץ חתולים, (כלבים זה באמת 300 ש"ח), אבל בדף זה תמצא את אפרת שתוכל לעדכן אותך, וכן תוכל לבקר במתחם האימוץ של אס. או. אס. חיות ולשאול אותם את כל השאלות ולהתרשם באופן כללי. הכניסה חופשית ואתה יכול לשוטט שם כאוות נפשך וגם לשאול את הוטרינר כל מה שמעניין אותך.

bimbo.

New member
אני מדברת על הדף הזה ששנינו

כרגע כותבים בו. תרד יותר למטה ותמצא הודעה של אפרת בדבר אימוץ.

vipor

New member
מצאתי ואני עכשיו שולח לה הודעה במיי

במייל

דובי123

New member
לשלם על חתול?????

יש כלכך הרבה חתולים ברחוב חלק גדול מהם היו לפני בבתים בכל פורום תמצא רבים המציעים את חתוליהם לי יש מספר גורים/ גורים בוגרים אם הנך מעונין אוכל: ברמה סבירה עד טובה שק של 9 ק"ג עולה בערך 10 ש"ח לקילו+/- [הירישן וכד,] לנוטרה נגט יש שק סופר פרימיום שעולה 105-115 ויסקס 8 ק"ג עולה 110 ויש גם כאלו שעולים 20ש"ח ואף 30 ש"ח לקילו ANF [לא ניסיתי עדיין] 7.5 ק"ג עולה 150ש"ח קופסת שימורים עולה בין 2-7 ש"ח ומספיקה לחתול ליום למרות טענה מקובלת אצל וטרינרים שיש לתת רק אוכל תעשיתי מיוחד לחתולים [מענין איך חיו עד היום] יש גם וטרינרים שדוגלים בשיטה הטבעית חתולים אוכלים עצמות - כנף עוף הנה עבורם מאכל מזין מאד ויש מקומות תקנה ב5 ש"ח לקילו , כך גם אם יש באזורך היכן לקנות שאריות בשר זה יוצא זול יחסית בהצלחה

vipor

New member
דובי.......

קודם כל תודה רבה חתול יכול לחיות רק על שאריות בשר?.....שאת זה אני יכול להביא בכמויות ענקיות. בקשר ללקיחת חתול מהרחוב: לא נראה לי שזה ממש רעיון טוב ,יש לי כלבה גורה ואני צריך שהם יסתדרו ביחד ולא נראה לי שחתול רחוב יוכל להסתדר עם כלב ,יכול ליהות שעברו עליו כמה טראומות שקשורת לכלבים. וגם אני לא יילך ברחוב לחפש חתולים. ואיך אני יידע עם החתול שאני לוקח מהרחוב היה פעם בבית או שהוא לא חולה? אני רוצה גור בצבע לבן מכיוון שהכלבה שלנו שחורה אז זה יהיה יפה ביחד.

טל קר

New member
לא! חתו לא יכול לחיות רק על שאריות

בשר. חתול צריך מזון שיספק לו את כל אבות המזון שהוא צריך, ולשם כך קיים האוכל התעשייתי (בטבע החתול לא חי רק על שאריות בשר של חיה את מפוטמת בהורומונים). בקשר לאוכל - יש מחירים שונים ויש רמות שונות. בהרצאה ששמעתי פעם מפי וטרינרית ההבדל ברמות הוא בשנים האחרונות של החתול, מזונות לא איכותיים יכולים לגרום בגיל מבוגר כשל של הכליות. כשמדובר בחתולי רחוב, לא משנה איזה אוכל אתה נותן, כי בלאו הכי הם לא מגיעים לגיל זקנה ושיבה. אבל אם מדובר בחתול הפרטי שלך שאתה רוצה שיחיה כמה יותר, כדאי לדאוג לו כמה שיותר. אני משתמשת ברויאל קנין זה עולה לי 55 שח לקילו שבע מאות, ושני חתולים מחסלים את זה בערך בשבוע וחצי. ממש לא כדאי לתפוס חתול בוגר מהרחוב ולדחוף אותו לבית. אבל יש גם באתר של SOS חיות לאימוץ, גם בשונרא יש תמונות של חתולים לאימוץ, יש גם בעמותה למען החתול, גם בתנו לחיות לחיות, גם בצער בעלי חיים וגם בלוחות המקומיים מציעים חתולים לאימוץ, ותוכל לבחור איזה חתול שתרצה. אישית הייתי בוחרת מצער בעלי חיים כי שם הורגים חתולים שלא נמצאו להם מאמצים, אם כי כל עמותה טובה, כי כל חתול שאתה לוקח מעמותה -> מקום פנוי לחתול אחר שאחרת היה מגיע לצב"ח

musmus

New member
הנה בחורה שרוצה למסור חתול

פעם בשבועעים היא מוצאת גור מסכן ומחפשת לו בית. אז אם תרצו לאמץ אותו זה יהיה נהדר

דובי123

New member
מאד פשוט

יש חתולים שפשוט יבואו אליך..... אז אינני יודע אם היו בבית לפני כן אבל בטוח שהקומניקציה קלה יותר אתה לא צריך לחפש, בא אלי ואראה לך כמות אדירה של חתולים ברחוב מן הסתם יש רבים בפורומים שיכולים להראות לך לגבי האוכל - לא יודע אם אפשר רק שאריות בשר אני דוקא מניח שכן אבל רצוי לבדוק עם וטרינר לא "משוחד" . כלומר השאלה היא ממה חיים חתולים אם איננו נותנים להם אוכל תעשיתי נתקלתי באתר של וטרינרית שמצודדת בשיטה ה"טבעית" ויש אצלה קישורים לאתרים מתאימים: http://www.veterinarit.co.il לגבי האוכל התעשיתי : לנו זה יותר נוח אבל זה פשוט שיא הדמגוגיה חתולים חיו בלי שנמציא להם אוכל הרבה מאד זמן וכמו כל חיה בטח יודעים יותר טוב מכולם מה טוב להם ומה לא וכי אנחלנו באמת כלכך חכמים שיודעים כל מה שהם צריכים? על בני אדם איננו יודעים את כל שאנחנו צריכים אז על חתולים אנחנו יודעים הכל? - לדעתי שטות מוחלטת

טל קר

New member
זמן שחתולים ידעו מה טוב להם ומה

לא שזה היה לפני די הרבה זמן לפני שהאדם השתלט על הענינים, זה דבר אחד. נניח שהם ידעו שטוב להם לאכול גם עכברים וגם ציפורים וגם איזה חגב או שניים ואיזו נבלה שחיה אחרת טרפה. אבל לחתולי רחוב ולחתולי בית אין את המגוון הזה, כי האדם השתלט על השטח. הסיבה היחידה שאוכל "טבעי" (עאלק טבעי, אתה לא תאמין איזה הורמונים מכניסים ליצורים המסכנים שמהווים את תעשית הבשר) מספיק לחתולי החצר זה שתוחלת החיים שלהם קרובה לשנתיים גג בממוצע. בכל אופן, גם בבני אדם וגם בחתולים, גם אם לא יודעים הכל, הפתרון הוא לא לוותר על כל הידע, בבחינת הכל או לא כלום, אלא להשתמש במה שיש.

דובי123

New member
הי טל

אני מגיב רק בגלל התיחסותך גם לנו בני האדם [עמדות שונות הם דבר שנקובל עלי אינני נכנס לויכוח] אנחנו מסכימים על העובדה כי איננו יודעים הכל מה אנחנו בני האדם צריכים אנחנו גם מסכימים שלא צריך לוותר על ידע גם מסכימים שלא בבחינת הכל או לא כלום - וכאן הסיבה שאני מגיב- עמדתך כי יש להאכיל רק באוכל תעשיתי הנו בדיוק הפוך מטענה זו ולמעשה את כן מתיחסת מבחינת הכל או לא כלום [כלומר קיצוניות לאחד הצדדים] הבעיה הגדולה יותר היא שהנך מתעלמת ממה שלא יודעים ומתיחסת אליו כאילו לא קיים אין אפשרות אחרת לטענה כי *רק* אוכל תעשיתי בעקרון זו הטעות הגדולה אשר הופכת את הלא ידוע ל"לא קיים" ולא כך הוא מקווה שלא תזדקקי להבנת ההבדל בכל אשר קשור לבני אדם צקוה שנחתמת לטובה וחג שמח

shanty.G

New member
לא לתת עצמות לחיות המחמד שלכם!

עצמות יכולות לגרום לקרעים בקיבה ובמעיים. מי שבכ"ז עושה כן, מסתכן בפגיעות חמורות בבריאות הכלב/ החתול שלו. אמנם יכול לעבור זמן רב והרבה עצמות עד שקורה משהו, אבל זה תמיד יכול לקרות. חבל על החיות. אם יש לי שאריות עוף- אני תמיד מפרידה אותן מהבשר. לוקח בדיוק שתי דקות. קצת מגעיל (לצמחונים...) , אבל שווה את הבריאות של החתולה שלי.

טל קר

New member
החיות שלי (כלבי ז"ל ועכשיו החתולים

יבדל"א) הן הסיבה היחידה שאני מוכנה לגעת בבשר. למען הילדים שלי אני מוכנה הכל...

במאמר הנ"ל מומלץ לתת חלב ומוצריו

לחיות וגם זה, כמו עצמות, רצוי מאד שלא. חלב מיועד עבור הגור הנולד ולא עבור הבוגר ובמיוחד חלב פרה שהוא עשיר בשומנים. גם הקיבה של האדם וגם של הכלב והחתול אינה בנויה לעיכול חלב כזה. מה שחשוב זה לתת תזונה מאוזנת היטב, הנמצאת במזון היבש, ואם רוצים צ´פר, מה שעושה את החיות שמחות מאד, אפשר להויסף ירקות מאודים/מבושלים, חתיכות פרי בלי קליפה וחתיכות קטנות של בשר לא שמן וגם דגים ללא עצמות!!! .

למעלה