חדשות טובות

חדשות טובות

אז זהו. עם ביקורות העיניים סיימנו (עד גיל שנה) וכרגע, תודה לאל, הכל בסדר. לא ROP, לא פזילה ולא משקפיים. לפחות עם משהו נחמד סיימנו את השנה הקודמת. אבל שאלה מעצבנת- למה לגיטימי לחכות בתור אצל הרופאים? למה תופסים אותם כאלוהים ומותר להם לדחוס כל כך הרבה אנשים לזמן שהם יודעים שהם לא יספיקו ובגלל זה אנחנו צריכים לחכות שעה וחצי(!!) או אפילו חצי שעה? תזמינו פחות אנשים, תעשו פחות כסף, ותתיחסו אלינו כאל בני אדם!! אנחנו לא שטרות של דולאר מהלכים!!!!!

binon

New member
תחליף רופא

בראשל"צ במרפאה שאנחנו מטפלים בילדים כמעט תמיד נכנסים בשעה שנקבעה למעט מקרים חריגים... ושתהיה לכולם שנה הרבה יותר טובה...

binon

New member
אני בטוח שאם תחפש תמצא מרפאה כזו

קרוב לחיפה ולא תצטרך לנסוע עד ראשון. ואם בכל זאת, בבניין לידינו יש כמה דירות עם שלט להשכרה / מכירה... תודיע לי אם אתה מעוניין ...

binon

New member
אולי אנחנו אזור א´

אבל אל תשכח את בז"ן וכו´ שזה הרבה יותר גרוע אז עד שיעבירו את חוות הגז לראשון אתה יכול להיות רגוע אצלנו....

shirar1

New member
אני תמיד מסבירה להם למה

הילדים שלי לא יכולים לחכות בתור (חולה ריאות כרוני נשמע נורא מרשים, ובעבר: "יש לי פה תינוק מחובר לחמצן" היה עוד יותר עוזר, אבל גם אם תגיד שאיה פגית ומסוכן לה להיות בחברת אנשים נראה לי שלוקח). היום, אם אני נאלצת לחכות בתור עם הילדים, הם פשוט דואגים לעשות כל כך הרבה רעש (לדוגמה, לדפוק לפקידת הקבלה החביבה על הדלפק בזמן שהיא מנסה לשוחח שיחות פרטיות בטלפון), עד שמרוב ייאוש נראה לי שמכניסים אותנו. ולא, זה ממש לא נראה לי בסדר שילדים צריכים לחכות בתור. זה מעצבן וגובל בשערוריה, אבל זאת המדינה שלנו.

shirar1

New member
אגב, התורים במחלקת עיניים

בתל השומר הם כל כך שערורייתיים (במקרה הטוב - רופאים מזמינים ל-8 ובאים ב- 9, האורתופטיסית מגיעה מתי שבא לה, ובמקרה הגרוע - לא מודיעים לך שביום שהזמינו אותך הרופאים בכלל בכנס ואין אף אחד, אחרי שכבר בזבזת חצי יום עבודה) - עד שפשוט נשברנו ועזבנו. במקום זה אנחנו הולכים לרופאה פרטית מדהימה בת"א. אמנם משלמים 800 ש"ח, אבל עם הכיסוי של הביטוח המשלים אנחנו מוציאים מכיסנו רק 250 ש"ח לילד בשנה, וזה ממש לא נורא. תמורת זה התורים הם בערב - אנחנו לא מפסידים עבודה והילדים לא מפסידים גן, הילדים לא מחכים בתור, היחס מדהים, את המקצועיות אין להשוות ובקיצור - מבסוטים. לפעמים שווה לשלם, אבל יש רופאים שגם כשאתה משלם להם אתה לא מקבל תמורה (מחכה בתור שעה ומקבל חמש דקות מזמנם תמורת מאות שקלים) ואז זה בכלל מעצבן. לדעתי אין בזה חוקים של "ציבורי=תור ויחס רע, פרטי=אין תור ויחס טוב", אלא זה תלוי במוסד וברופא. צריך לנסות בעצמך, לשמוע המלצות מאחרים ולפי זה ללכת. בסוף הרי הזדמנויות למעקבים יש לנו בשפע, לא?

אפשר פרטים?

אשמח לקבל את הטלפון והכתובת של הרופאה הזו בת"א. תודה מראש ציון

shirar1

New member
הרופאה שדיברתי עליה

פרופ´ ענת לבנשטיין, מתמחה ברשתית. היא המנהלת של המחלקת עיניים באיכילוב - היא לא רופאת עיניים ילדים, אבל אם הבעיה של הילד היא רשתית (זו הבעיה של פגים שהיה להם ROP כמו לילדים שלי), אז היא כתובת מצויינת. אם לא, ואתם צריכים מעקב עיניים ראשוני כמו שצריכים כל הפגים, הייתי הולכת או בכל זאת לבית החולים או לרופא עיניים ילדים. לדעתי, היתרון היחיד של בית החולים על פני רופא עיניים פרטי, הוא שכל הדברים מרוכזים במקום אחד - גם בדיקת ראיה אצל אופטומטריסט, גם בדיקה אצל רופא וגם אורתופטיסטיות (נשות הפזילה). מה שכן, קופות החולים עושות די הרבה בעיות לקבל טופס 17 לאופטומטריסטים בזמן האחרון. אם אתם במכבי באזור המרכז, יש רופא עיניים ילדים נחמד מתל השומר שמקבל דרך מכבי בקרית אונו - ד"ר ויסנביק. מקווה שלא בלבלתי במקום לעזור, אני קצת חולה אז יצא לי עקום.

skamah

New member
תגובה

אני מרגישה במס´ תגובות כאן בזמן האחרון יחס עוין מעט למגזר הרפואי ומרגישה קצת צורך לצאת להגנה. קודם כל , גם אנחנו הרופאים בני אדם ומגיע לנו יחס שכזה , בעיקר כבוד ומעט פירגון. אורך התורים והזמן בין תור לתור לרופאים שעובדים בקופ"ח נקבע ע"י הקופה ולא הרופאים (אלה שלא עובדים פרטי) ובקופ"ח כללית רב הרופאים לא מרוויחים עוד כסף עקב כך שהם רואים 4 או 8 אנשים בשעה - המצב מכביד ומתסכל גם אותנו. גם אנחנו מתמודדים עם פקידות לא יעילות ,תנאי עבודה קשים וגם מטופלים כועסים וחסרי סבלנות.לעיתים לא רחוקות גם עם יחס מזלזל וקצר רוח. אני אומנם רופאה צעירה, אך אני משתדלת לתת יחס הוגן, אדיב ומנומס במקביל לרפואה נכונה וטובה ואני מציעה לכל אחד לדאוג לזה שהרופא המטפל שלו תהיה אותה גישה (ולכולנו הזכות לבחור מי הרופא שיטפל בנו). אני מתקוממת כאשר מתייחסים לכל הרופאים כאחד ומגנים אותנו בסיסמאות והכללות שלא תמיד מתאימות . כל זאת אני מעירה בעדינות , אני מודעת לקשיים בקבלת שירותי רפואה טובים וזמינים , גם אני נמצאת גם בצד השני של המתרס.

תסלחי לי על העוקצנות

אבל את לא בדיוק נמצאת בצד השני של המיתרס. אבא שלי רופא, מנהל מחלקה לשעבר, ואין היחס שאני מקבל (אם אני מפעיל את השם משפחה) ליחס שאני מקבל כאדם רגיל (אפשר לחשוב..הא?). אישתי רוקחת בבית חולים ואפילו על זה היא מקבלת יחס עדיף. אז על אחת כמה וכמה כשאת רופאה...אין היחס שאת מקבלת דומה ליחס שמקבל עמך.... בשנה האחרונה נתקלתי באין ספור רופאים באין ספור סיטואציות. מלבד רופאה מקסימה אחת- תסלחי לי- אין בני אדם. אין הבנה למחלה ולרגשות- יש טכניקה, להריץ את הענינים. בן משפחה שלי, חולה סרטן אחרי ניתוח, ממתין בקצה מסדרון אולי יצרכו לצלם אותו שוב. ממתין וקוראים לו ברמקול להגיע. הוא מדדה את כל המסדרון ושהוא מגיע בקושי, אומרים לו שהוא יכול ללכת הביתה. זה נורמלי? הבעיה היא שכן!!! זה נורמלי!!!! במדינה מטורפת כמו שלנו זה נורמלי!!!! אז מה, הוא לא יחזור לבית החולים?? לא יטפל בסרטן??? איזו ברירה יש לו?? אבל כשאבא שלי איתו, הכל עובר חלק עם ליקוקי תחת רציניים!!! תסלחי לי, אבל את המבחן הכי חשוב שכחו להכניס ללימודי הרפואה- רגישות!!! אז אולי את שונה (ואם את מקבלת באזור חיפה אז תגידי, נשמח לנסות), אבל צר לי, לרוב המכריע מגיע יחס בדיוק כמו שהם נותנים!!!!

skamah

New member
אורן

אורן, תאמין לי שאני יודעת מאיפה אתה בא. אני כן חושבת אני נמצאת בצד השני של המיתרס כי אני כשאני צורכת שירותי רפואה אני משתדלת לא להסגיר את היותי פרסונל - יש ביננו המאמינים שזה יכול רק לסבך דברים (נכון שתמיד קיימת האופציה להשתמש בכך). מה שבעצם רציתי להעיר זה שני דברים : 1. בתור מי שצופה קבוע ולעיתים משתתפת בפורום הזה , לעיתים אני מרגישה עלבון אישי מהערות כאלה - ולא רק הרופאים צריכים לגלות רגישות (דרך אגב בבית הספר שבו למדתי וגם במהלך כל מסלול ההתמחות כי מלמדים רגישות , לא כולם לומדים). 2. למדתי ממזמן שבחיים בארץ צריך לדרוש את מה שמגיע לך - מגיע לנו יחס טוב יותר - צריך לתת אותו ולדרוש אותו חזרה. חוץ מזה - כן גם באזור חיפה (של גדלתי ולמדתי) וגם מעט צפונה - שם אני חיה היום ניתן למצוא גם מעט אנושיות.

מסכים- מתנצל- אבל?

אבל נמאס לי מרופאים שרלטנים ואגואיסטים. הרי כולנו מ ל א י ם בסיפורים כאלה. אני אספר לך סיפורים שהאזניים שלך יצתמררו. אל תפגעי אישית. החיצים שלי בדרך כלל מופנים לכתובת ספציפית- ואני לא מתביש לכתוב שמות. מי שזכאי לזכות גם מקבל אותה, אבל מכיוון שהמקצוע שלכם הוא כל כך חשוב, אין מקום לפשלות, או יותר נכון, אין מקום לתקן פאשלות. ובכלל, מדובר על התנהגות אנושית ותו לא- וזו בעיה אם חלק גדול מהאוכלוסיה בימים אלו... איפה את גרה? לא בשביל לבוא ולהציק לרופאים אלא ממש ממש בראש שלי לצאת מהעיר ואם את ממליצה, אז נקשיב... וגם, רופאה למה את? את מקבלת פרטי? בחיפה? אין לי ספק שמבחינה אנושית את שמה בכיס הרבה הרבה רופאים שהכרתי, אז צריך לבדוק מקצועית... שוב, אל תפגעי מהיחס שלי לרופאים, אבל אני חושש שהוא מבוסס טוב טוב...על חלקם לפחות.

skamah

New member
המשך

אורן, עלתה בדעתי המחשבה שלקחתי את עצמי מעט יותר מדי ברצינות בתגובות האחרונות, בכל מקרה לא נפגעתי, הכל עם חיוך. אני עובדת בקרית ביאליק במרפאה שנקראת קרית שמריהו - קופ"ח כללית . לא עובדת פרטי - מעדיפה לבלות את מעט הזמן הפנוי שלי עם בנותי.אני רופאת משפחה מומחית(טריה מאוד).כנראה עדיין חדורת אידאלים. בכל מקרה, אני לא משווקת את עצמי, שמחה לענות או לעזור. ואת הנושא המקורי שבו התחלנו לדעתי ניתן לסגור לעת עתה עד ההערה הבאה שתקפיץ אותי (בצחוק). (דרך אגב - לאשתך קוראין רוית - נכון? - הכרתי פעם רוית של אורן בחיפה- האם עבדה פעם באמנון?)

מה זה אמנון? איפה זה?

ובנוגע להקפצות- אני מוקפץ המון. ביחוד מהממסד ומקומות שלוקחים לי את הכסף בלי לתת תמורה. זה התחיל עם כביש שהיה אמור לעבור בואדי ברמות ספיר בגלל שזאבי רצה- והצלחתי למנוע אותו. המשיך בRSV ואני פשוט לא יכול לשתוק. אני מתכתב עם דוברת צה"ל ומשרד הביטחון בנוגע להפסקת כל(!!!) שידורי חברות הכבלים בזמן חרום. מסתבר שהם לא ערוכים לכך למרות שליצאה הודעה מדוברת צה"ל. בקיצור- אני לא יכול לשתוק!!!! בתור רופאה- את חושבת שיתכן מצב שהמערכת הרפואית, בשביל להצדיק את קיומה הרחב תשלח אנשים לבדיקות שאי אפשר לפסול במחי יד אך למעשה לא צריך אותן? או לשלוח לכמה בדיקות שאפשר לגמור הכל באחת? אל תכעסי, אורן

skamah

New member
תשובה

מוכר, מוכר - תשאל במנהל מקרקעי ישראל על שרון קמה - אני הסיוט הכי גדול שלהם.אמנון זו יחידה של סלטורים בנמל חיפה מעברי כסטודנטית.

למעלה