חדשה=]

שלי של א

New member
חדשה=]

הזמינו אותי לפה בעקבות פוסט שכתבתי (מוזמנים להכנס לבלוג שלי דרך הכרטיס אם זה מעניין אתכם) אממ אני לא ממש מצליחה לישון בחודשים האחרונים<כ4 חודשים> לאחרונה עשיתי איבחון פסיכאטרי ורשמו לי ציפרילקס(ככה כותבים את זה?) ו-ואבן לשינה זה לא עבד בשיט... אפילו כשהעלו לי את המינון מואבן אחד ללילה לשני כדורים אממ בעיקרון זה היה אמור להיות רק לשבוע עד שהכדור השני יתחיל להשפיע (רק לשם הבהרה : בעיות השינה נובעות מסימפטומים של דיכאון שבו אמור לטפל הכדור השני ובתקווה לפתור את בעיות השינה שנובעות מהדיכאון) אבל כרגע זה לא ממש עובד ואני די אובדת עצות... וערנית למדי למרות שאני עייפה שזה די מוזר בכל מקרה ..מצטערת על המגילה יומטוב לכולם=]

shaiush4

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

אני מנסה לחשוב מה יכול לעזור לך להרדם. הדבר היחיד הוא פשוט לא לחשוב על כלום, אבל זה הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע. תנסי לקרוא ספר או לראות טלויזיה מה שיעזור לך להסיח את דעתך. אני לא חושבת שנדודי השינה יפתרו עד שהדיכאון יטופל. אני אמנם לא פסיכיאטרית, אבל אני לא חושבת שזה רעיון כל כך טוב להעלות את המינון של הכדורי שינה. עדיף להתרכז קודם כל בטיפול בדיכאון, ודרך זה לפתור את הפרעת השינה.

iritt2008

New member
לא יודעת מה לייעץ לך

רק יכולה לספר לך מנסיוני האישי שמהרגע שהתחלתי לקבל תרופות למיניהן לשינה, דיכאון וחרדות, מצבי נעשה הרבה יותר גרוע. כי ככל שהשתמשתי יותר בתרופות, הגוף פיתח תלות בהן וככל הזמן צריך להעלות מינונים ולהחליף לתרופות חזקות יותר. ואבן זה כדור מאוד ממכר שקשה להפסיק לקחת. לי הציפרלקס גרם לתופעות לוואי קשות (רעידות בכל הגוף) ולקח לי כמעט שנה עד שהצלחתי בכלל לגלות שהן הסיבה לרעידות, כי נטלתי גם תרופות נוספות. אני כבר שנים רבות מכורה לתרופות הרגעה שונות ולא מצליחה להפסיק וממשיכה לסבול מנדודי שינה ועייפות כרונית. ואני כבר שנים רוצה להיכנס להיריון ואסור לי עם כל התרופות האלה והשנים חולפות ואני מתקרבת לגיל 40 ולא יודעת איך לצאת מזה.

דנטל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כל אחד מושפע אחרת מכדורים, אבל אני בדעה של שי. אני מניחה שגם הפסיכיאטר יודע טוב מאוד שכדורי שינה הם לא הפתרון לבעיות שלך, אלא רק נסיון לטאטא את הסימפטומים. אם כל התנגדותי לכדורים, בנסיון להבין את המניע שלו לתת כדורי שינה, המסקנה שלי היא שהרי לוקח הרבה זמן לטפל בבעיות נפשיות, אז לפחות הוא מנסה לעזור להרגיע את הסימפטומים ואולי להוריד תחום מעיק זה מחייך שמתווסף לתחומים מעיקים אחרים. מצד שני, אני לא בטוחה שזה שווה את הסיכון שעשוי ללוות כדורי שינה. מה זה אומר אבחון פסיכיאטרי? זה אומר פגישה חד-פעמית? לא יהיו שיחות? אם זה חד-פעמי, אז זה מבטל את כל הרחמנות שהפגנתי כלפי פסיכיאטרים בפסקה הראשונה. זה מרתיח אותי. יש לך בעיה שנדודי שינה הם אחד הסימפטומים שלה. צריך לטפל בבעיה, לא בסימפטום. את צריכה שיחות רב-פעמיות.

שלי של א

New member
אממ קודם כל תודה על התגובות=]

בקשר לפסיכיאטר...או יותר נכון..פסיכיאטרית אני בטיפול קבוע אצל פסיכולוג שהפנה אותי לפסיכאטרית וכרגע אני אצל שניהם את הפסיכאטרית ראיתי פעם אחת ואני אהיה אצלה במעקב ... כרגע אני נפגשת איתה פעם בשבועיים (עם הפסיכולוג פעם/פעמיים בשבוע) היא נתנה לי את זה חד משמעית כדי לטפל בסימפטום - זמנית אני אמורה להפסיק לקחת את הכדורים ביום שני אבל כרגע הם לא עוזרים לי במילא עליתי לשני כדורים אחרי שהיא המליצה...בטלפון.. ועדיין לקח לי יותר מ6 להירדם אחרי שלקחתי אותם(ב7 וחצי) מה שכן קרה שהייתי צריכה לקום מוקדם והיה לי מאוד קשה להתעורר...מה שבד"כ לא קורה

shaiush4

New member
מה שחשוב זה להמשיך את הפגישות,

ואת הכדורים נגד דיכאון. לגבי הכדורים לשינה, באמת כדאי להפסיק, אפילו כבר עכשיו אם הם לא עוזרים, ואל תחזרי אליהם. אין מה לעשות, זה יקח קצת יותר זמן, אבל זה עדיף על להתמכר לכדורי שינה. אני יודעת שזה קשה, אבל תשדלי להעביר את היום שלך מחוץ למיטה, כמה שיותר. אם זה להוציא טלויזיה/מחשב מהחדר אפילו. אולי כדאי לנסות בהתחלה בשלבים. זה יעזור, לדעתי, גם לדיכאון וגם ולשינה.

ברוכה הבאה...:)

בקשר לבעיה שלך.. העניין של העייפות העירנית מוכר.. איך את מתפקדת ביום עצמו? כמה שעות את ישנה -/+? והאם את נמצאת במסגרת כלשהי? {לימודים, עבודה, צבא} אם תעני יהיה לי יותר קל אולי לתת לך עצות לגבי שינה.. לא בצורה מקצועית, אבל מניסיון :)

שלי של א

New member
אממ

כרגע אני עובדת אבל חושבת להתפטר חוצמזה אני מבלה את רוב היום בבית אני לא ישנה במהלך היום אבל אם אני בבית אני במיטה...אני יודעת שזה גם בעייתי מהבחינה של שינה פשוט אין לי כוח לעשות כלום (חלק מהסימפטומים של הדיכאון) ואני גם עייפה רוב הזמן...לזה אני שמה לב בעיקר כשאני עובדת ומפהקת בלי הפסקה=] כשאני כבר ישנה אני ישנה בערך 10 שעות אבל אני מתעוררת לפחות 4 פעמים באמצע...פשוט יותר קל לי לחזור לשינה אחרי שכבר ישנתי...

דנטל

New member
כן, להיות במיטה זה בעייתי מבחינת שינה

לאנשים שסובלים מהפרעות שינה צריך להפריד בין חדר השינה לשאר... אמממ... העולם. לחדר השינה צריך להכנס רק כשרוצים לישון. אסור שהוא ישמש בשביל טלויזיה ובשביל מחשב ובשביל ארוחות ואירוח של החבר'ה, אלא רק בשביל שינה. חייבת לציין, שאצלי זה משמעותית שיפר את הפרעות השינה שלי.

למעלה