חדשה

miki 6969

New member
חדשה

לפני כשנה הובחנתי כחולת צליאק חשבתי שצליאק בהתחלה יכול להגיע רק על ידי גנטיקה או שנולדים עם זה בקיצור אנ מקפידה לאכול מוצרים שאינם מכילים חיטה או כל דגן אחר כי זה עושה לי גם רע אני מאוד צריכה מידע ותמיכה ממכם הוותיקים בפורום אני מאוד שמחה שיש פורום כזה ואנו לא בטלים ב60 האים אפשר למצוא מוצרים כי מאז שאני לא אוכלת לחם או כל דבר מחיטה אין לי מתכונים החשק לאכול ירד וגם הגעתי ל45 קילו אנא עזרו לי תודה מראש miki6969

ברוכה הבאה.

בת כמה את? איזה מידע את צריכה? האם יש רופא גסטרו שעוקב אחרייך (אוי, איך זה נשמע...
גשש בלש בפעולה...) האם היית אצל דיאטנית?

miki 6969

New member
תודה

אני בת 22 ולא היתי אצל גסטרולוג כי אני דיי פוחדת מהבדיקה אבל הגעתי ל39.9 מעלות חום ליפניי שנה אחרי תקופה בה אכלתי רק מוצרים המכילים קמח חיטה ירדתי 15 קילו תוך חודש אחד ולא יכולתי לקום מהמיטה שבועיים רצופים ההורים שלי לא ידעו ממה זה נבע וכל הזמן גם שהיתי בצבא וגם שהיתי בתיכון ליוו אותי כאבי בטן נוראים וכל השאר (לא נעים לפרט) אז החלטתי לקחת יוזמה ולא לאכול לחם וכל מוצר אחר למשך חודשיים בודדים אני יגיד לך זה היה כמו גן עדן קטן כל הסימפטומים נעלמו כלא היו מעולם אבל חובבת מאפים שכמותי לא עמדה בפיתוי ושוב חזרנו לאותה נקודת מוצא ועוד פעם עשיתי לעצמי משטר משונה שלא ידעתי כמותו למשך חודש ושוב לא היו כאבים וכו ואז הבנתי שאני לא צריכה לאכול לחם או מאפים וברוב טיפשותי אפילו לא ביקרתי אצל רופא רק אחרי כמה חודשים צפיתי במחקר על צליאק ואז הבנתי שיש לתופעה המשונה שם למדתי עוד ועוד ואז הבנתי גם מה זה בכלל גלוטן אני לא אוכלת מוצרים עם גלוטן וזה נעשה וטו בבית שלי אבל עד היום אני לא הולכת לדיאטנית כי אני פוחדת נורא מהבדיקה הפולשנית אני פוחדת שהיא תישלח אותי לבדיקה הזאת כדיי להוכיח לי שאני חולה או לא חולה אני יודעת בפירוש מה הגוף שלי רוצה או לא רוצה לכן אני גם חושבת שאיני צריכה את הבדיקה המפחידה :( אז מישרד הבריאות אינו יודע עליי אבל אני ממשיכה לא לאכול דברים עם גלוטן אבל בכל זאת חסרים לי המון אבל המון מידעים לגביי חברות או מוצרים ורכיבים שגם מופיעים בין היתר כמסומנים המכילים גלוטן וכל פעם מחדש אני פשוט "נופלת בפח" וסובלת מכאבים נוראיים שאי אפשר לתאר

efratj

New member
זמן

קצת סבלנות, אחרי הרבה שנים עם צליאק ובתקופות שאי אפשר היה להשיג ממש כלום בארץ אני יכולה להגיד לך שקצת זמן ולא יהיה חסר לך כלום, צריך רק להכנס לראש של להיות צליאקית, היום כלום לא חסר לי כי לכל דבר יש תחליפים. וגם - תלמדי לאפות או תמצאי מישהו שיאפה בשבילך.

shavririt

New member
מיקי יקרה- ברוכה הבאה ל"מועדון".

כמו שראית כאן, חשוב ביותר שתיכנסי לאורח חיים מסודר של הימנעות מגלוטן, ולשם כך מאד כדאי שתירשמי לעמותה ותרכשי את המדריך למזון שנותן לך רשימות מדוייקות של המאכלים המותרים, ואת חוברת המרשמים המגוונת, ותגיעי לכנסים (יש כנס בתחילת מרץ), תבקרי באתר העמותה ותקבלי מידע שוטף. בעניין הבדיקות, קודם כל את חייבת בדיקות-דם עוד לפני הבדיקה הפולשנית- האם עשית? (כי רשמת שאובחנת כצליאקית). הבדיקה של הביאופסיה נראית מפחידה יותר ממה שהיא באמת (כולה דקות ספורות) ואיש לא יאלץ אותך לעבור אותה לפני שתהיי רגועה. יש המון מאכלים טעימים מותרים, והכל עניין של להתרגל לבדוק מה את אוכלת. אין סיבה שתסבלי כך.

למעלה