חדשה

vered140870

New member
חדשה

היי! אני כשבוע לאחר לפרסקופיה בה הוצאה ציסטה אנדומטריאלית.מי יכולה לספר מניסיונה על חזרה לשגרת עבודה או פעילות ספורטיבית???

gui1

New member
ברוכה הבאה

3 ימים אחרי הלפה קבלתי מחזור זה היה שבוע של גיהנום אבל בשבוע שלאחר כבר תפקדתי כרגיל הגז התנדף אחרי 4 ימים אחרי הניתוח ואת התפרים שתתפתי לאחר יום יש לי צלקות קטנות שעליהן מרחתי משחת קומפרי כיוון שאינני עוסקת בפעילות ספוטריבית מלכתחילה לא היה לי לאין לחזור לעבודה חזרתי אחרי 10 ימים .ולא היו שום תופעות לוואי או כאבים . האם נותחת בתל השומר? והאם יש לך אנדו ובאיזה דרגה?

vered140870

New member
תודה

איזה כיף על התגובה המהירה. תודה!!! הכל מאוד חדש וזר לי. נותחתי בירושלים, עיר מגורי. אף אחד לא דיבר איתי שם על דרגות.מה זה בכלל? למה זה חשוב? אה, כן דובר שזה אנדו ולציסטות קראו שוקולדיות.....

gui1

New member
אצלנו במרכז ההגדרות שונות

יותר נכון בתל השומר בטח שמתע על דר סוראנו שמו מוזכר לא פעם בפורום. יש דרגות לאנדו כדי לקבוע את חומרתו .רוב הנשים פה הן בדרגות גבוהות החל מ4- הדרגה הגבוהה ביותר למיטב ידעתי היא 5 זה תלוי ברמת ההדבקות של הרקמות הסוררות . ככל שההדבקיות גבוהות כמו על הרחם/ שלפוחית / מעי וכל איבר שקיים בגוף כן תגדל רמת האנדו . הדרגות חשבות להמשך טיפול אישה עם דרגות גבוהות שמעוננית בהריון תופנה למחלקות של IVF או כל טיפול אחר שמעודד הריון אישה שאינה מעוניינת בהריון תתחיל עם טיפולי דיכוי. בעקבות מה נותחת ? האם כאבים ? האם את בטיפולי פוריות ? קל יהיה ל"דבר" איתך אם תוסיפי מעט פרטים .

vered140870

New member
מוזר

כמו שאמרתי אצלי זה ממש חדש. הרבה זמן התלוננתי על כאבי גב ,בטן,כאבי מחזור ועוד...אבל לא ידעתי בכלל מה זה האנדו הזה והרופא שלי שהיה בטוח שאני סתם היפוכונדרית, כי אני סובלת גם מרפלוקס ומתת פעילות של בלוטת התריס,לא הפנה אותי אפילו לאולטראסאונד!! אז כשכבר כמעט מתתי בוקר אחד מכאבים סוף סוף עשינו אולטראסאונד ומפה ועד הלפרסקופיה הדרך כבר היתה קצרה...

gui1

New member
זוהי לצערנ הבעיה הגדולה

הבורות של הרופאים שבגללם אנו הנשים סובלות , והנזקים לפעמים בלתי הפיכים ואיך את מטופת עכשיו מהו המליץ לך על המשך טיפול ?

vered140870

New member
זאת הבעיה

רק בסוף השבוע יש לי תור כדי לדבר על ההמשך. ובנתיים אני אפילו לא יודעת אם לחזור מחר לעבודה. יש לדעתך סיכון בחזרה אחרי שבוע בלבד של מנוחה?

gui1

New member
תלוי כמובן בהרגשתך

ובמקצוע שלך . האם את סוחבת פיזית ?או שמא העבודה משרדית ? לי הרופא נתן חופשת מחלה של 10 ימים ובסיומה הייתי אמורה לבוא לפגישה ולהתחיל את הדיכוי מיד כיוון שאינני עובדת משרה מלאה לא היה לי קושי לחזור לעבודה אבל זה עניין מאד אישי . איך את מרגישה?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אחרי הלפרוסקופיה הראשונה שעברתי לקח לי המון זמן להתאושש, הייתי מסוגלת לחזור לשיגרה רק אחרי כ- 3 שבועות מהניתוח. בלפרוסקופיה השנייה תוך שבוע כבר חזרתי לעבודה. לגבי פעילות ספורטיבית אין לי מושג
החלמה מהירה !

../images/Emo140.gifברוכה הבאה

כל אחת חווה אחרת לפרסקופיה.זה משתנה ותלוי במוכנות שלך לניתוח, במנתח, במיקום המימצאים, ביכולת הויטאלית של הרקמות וכד'. יכולה לומר לך שאצלי כל התאוששות אחרי ניתוח - פתיחת בטן/לפרסקופיה היא קשה ולא משנה מי ניתח. אחרי פתיחת בטן - אחרי 8 שבועות חזרתי לתפקד -לא מלא. אחרי 3 חודשים חזרתי לפעילות גופנית מתונה. לא יודעת איזה סוג ספורט את עושה- בזמנו עשיתי ספינינג - אירובי וכד', מאז עבר עלי הרבה והיום אפילו על הכסא של האופניים אני לא מסוגלת לשבת לגבי לפרסקופיה - גם החלמה ממושכת - כ- 6 שבועות ולא 8 כמו פתיחת בטן. אני תמיד אומרת - שבלפרסקופיה יש "רק" 3 חורים בבטן אבל צריך להיזהר מאד. החורים הקטנים מטעים אבל אל תשכחי שעבדו שם בפנים, הזיזו איברים פנימיים והכל רגיש מאד. לא להרים דברים כבדים ולא לחזור לפעילות גופנית עדין. אם את מרגישה טוב, אחרי חודש תתחילי עם הליכות קצרות ותעלי בהדרגה את המרחקים. אם את מרימה משקולות 1-2 ק"ג - רק אחרי 3 חודשים לא לפני. תשמרי על עצמך ושיהיה בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ניסיוני זהה להפליא לזה של דניאל@זר (כולל ההבדל בין הלפרוסקופיה הראשונה לשניה וגם לגבי הפעילות הספורטיבית , או העדרה). חשוב מאוד שבשיחתך עם הרופא תשאלי מהי אבחנתו המדוייקת, כולל דרגות אנדו'. במידה ויש לך דרגות גבוהות של אנדו' (3-4), תתיעצי איתו לגבי מדכאים. כדי להבין קצת יותר לגבי מחלת האנדומטריוזיס הייתי ממליצה לך לפנות למאמרי הפורום שם יש מידע רחב על הנושא. כמו כן, אנחנו פה לרשותך בכל שאלה שיש. החלמה מהירה

למעלה