חדשה...

princess66

New member
חדשה...

לא לציטוט...
שלום לכולם, חדשה פה...
אמא לשני מקסימים, בן 6 ובן 4.
מאובחנת בעצמי כ ADHD
אובחנתי וטופלתי רק החל מהאוניברסיטה....
בן ה-6 שלי מסתמן כADHD גם כן.
אני כבר ראיתי את זה די מזמן, לאחרונה הגננת פנתה אלי ואמרה שגם לה נראה וממליצה על אבחון.
גבולי בגיל ולכן החלטנו להשאיר עוד שנה בגן.
מאובחן כבעל קושי בויסות חושי בכל החושים וגם טופל אצל מרפ"ב 8 חודשים.
השנה הרבה יותר טוב מהשנה שעברה אבל...
הגננת של השנה (חדשה) זיהתה את הקשיים ונתנה לו מס' אופציות להתנהלות כאשר מתקשה לשבת בזמן מפגש.
מה שכן, טוענת ללא הרף כי הוא מפריע, מסב את תשומת הלב אליו, "נלחם" איתה על המרכז בשעת המפגש ועוד.
מעבר לכך, הוא ילד מאוד חכם, קורא וכותב, שואל המון שאלות, סקרן במיוחד, עם זיכרון ושמיעה נדירים... ילד אוהב ומביע הרבה חום ואהבה.
מאוד מאוד אהוב חברתית אבל אני לא כל כך יודעת איך לעבוד איתו על עניין הקושי הזה במפגשים.
הוא טוען שמשעמם לו ("כמה אפשר לדבר על חנוכה וטו בשבט?") הגננת טוענת שכשהוא יוצא מהמפגש ולא מפריע הוא מתיישב בצד וכל כולו קשוב ומשתתף.

מה אני אמורה להבין מזה...?
תודה לכולם :)

צריך להקשיב לילד-

משעמם לו!!!!!
הוא עובר שוב פעם את גן חובה, וזה משעמם , מאוד.
לא מסתדר במפגשים מרוב שיעמום- שהגננת תיתן לו משהו אחר לעשות. שתיתן לו אתגרים, שישחק לבד בצד- רק שלא יפריע.
מי הציע להשאיר אותו עוד שנה בגן? היפראקטיביות לא עוברת, אז ילד שמשתולל, או מתקשה לשבת במפגש בגן- לא ישתפר בשנה השניה- אלא שהשעמום עלול להחריף את הבעיה.
מציעה לנסות לאתגר אותו, לתת לו משימות. לקרא ספרים, לכתוב סיפורים קצרים, לצייר- כל דבר שיוכל להעסיק אותו בזמן המפגש- כדי שלא יפריע.

להתחיל עבודה על כישורים לקראת כיתה א

מאוד נכון לתת לו אפשרויות להתנהלות אחרת על מנת שלא יפריע במפגש. בנוסף, הייתי מנסה לעבוד איתו על זמני ישיבה במפגש לאחר שהגננת הבהירה לו את כללי הישיבה במפגש(לא הכל תמיד ברור מאליו) מאוד חשוב להתחיל עם כללי התנהגות במפגשים משום שבשנה הבאה יצטרך לשבת זמן ארוך יותר.
כדאי להתחיל עם "זמנים קצרים" ולאט לאט להעלות בהתאם. מעבר לכך, לנסות להפעיל אותו במפגש: להביא ציוד, לחלק לילדים, לשאול אותו שאלות ע"מ שיפגין את ידיעותיו ועוד.

princess66

New member
תודה ודבר נוסף

כאשר"נדרש" לשבת לעבוד על משהו שמעניין אותו הוא יכול לשבת אפילו חצי שעה ברציפות.
למשל להרכיב דמויות מלגו לפי חוברת הנחיות - שם הוא כבר עובד על דמויות לגו לגילאי 7-12, או כשכותב סיפור...
כיאה לילד עם הפרעת קשב הוא בהחלט מרוכז במה ששומר אותו עם רמת עניין גבוהה

אכן כך

לכן יש לי הרגשה שאם הגננת תאתגר אותו בזמן המפגש יהיה לו עניין להשתתף בו.

למעלה