חדשה.

sunin

New member
חדשה.

היי.
מה שלומכם???
אני איילת. לא בטוחה שאני סובלת מהפרעות אכילה. אבל כל חיי סובבים סביב ההגדרה הזאת.
לפני כמה זמן הייתי אצל פסיכיאטר שאמר שאני בקבוצת סיכון ואני מדברת כמו אחת שעוד שנתיים שלוש תבוא אליו 30 קילו פחות, שיער נושר עיינים נפולות ועצמות בולטות.
וכמובבןןןן שאני לא רואה את זה קורה, לצערי כמובן! אני אוהבת לאכול.
אני חיילת,שנה לשחרור, סובלת מאוד במסגרת הזאת.
אני לא יודעת אם הדברים שאני עושה הם כדי למשוך תשומת לב, או כי אני באמת רוצה לעשות אותם- מקיאה אחרי ארוחות גדולות, לועסת ויורקת..
בזמן תיכון הייתי צמה הרבה, עושה דיאטות מוזרות..היום הבנתי שזה לא עוזר, אז הלכתי לכיון מעט שונה.
ברגעים שאני מקיאה אני מרגישה שאני רוצה להקיא ולרוקן את הבטן. לגמרי. אבל בדיעבד אני מרגישה שעשיתי את זה כדי שיראו שרע לי. שיעשו משהו. שיעזרו לי.

הפרעת אכילה

היא באמת דרך לצעוק מצוקה מאוד גדולה.
וההבדל בין מה שקורה בפנים וכמה שזה כואב לבין מה שרואים בחוץ הוא בלתי נסבל, איכשהו, הפרעת אכילה היא דרך לחבר בין הדברים האלו, לנסות להראות.
מההיכרות שלי עם ההפרעה, לוקח הרבה זמן עד שאנשים קוראים את המצוקה שאת מנסה לצעוק.
איך זה אצלך, מישהו רואה? מישהו יודע?

ברוכה הבאה אלינו

נשמח להיות איתך.

sunin

New member
תודה רבה!

אם מישהו יודע?
חברה טובה יודעת חלקית, כמה חברים מהבסיס יודעים.
ובהיבט המקצועי פסיכיאטר וקב"ן.

ואו, מה שכתבת כ"כ נכון. הסברת את מה שאני מרגישה, מה ש-לי קצת קשה לעשות..
אצל החברה זה מסתכם ב-אכפת לי ממך אל תעשי שטויות.
חברים מהבסיס מצאו עוד נושא לשיחה בינהם, חוץ מאחד שמכיר את הנושא מקרוב ואומר קצת יותר מאכפת לי ממך ובולשיט כזה..
הקב"נית שלי רק שואלת שאלות ומסבירה לי דברים יבשים, לא מגלה לי את אמריקה באף משפט שלה.
שואלת אם אני רוצה טיפול. התשובה תמיד לא.
גם העזרה הקטנה הזאת של הקב"ן והפסיכיאטר, שפגישה אחרי פגישה נרדמים לי מול הפרצוף אבל אף פעם לא שוכחים להביא מרשם לתרופות(לא מזלזלת בתרופות חלילה)
לא בדיוק מה שייתן לי את המענה, ז"א זה יכול להישמע קצת בדיוני, אבל אם אי פעם אקח עזרה מקצועית, זה אך ורק מבנאדם שיהיה איתי כל כולו 100% ולא יציץ בשעון כל מספר דקות.

קשה למצוא אנשים שבאמת אכפת להם, חוץ מאלה שאיתך באותה הסירה.

עצוב לי לשמוע שזו התחושה שלך מהקבנית

ובכלל מסביב.
טיפול זה דבר משמעותי וטוב, וגם בתוך הצבא אני יודעת על כאלו שמצאו עזרה והקשבה וקבנים שבהחלט התעניינו והיה אכפת להם מהמטופלים שלהם. זה באמת קשה אם אין לך כימיה עם הקבנית הספציפית שפגשת.
למה את אומרת לה שאת לא רוצה טיפול?

sunin

New member
רוצה טיפול

לכן החלפתי קבנית.
והן מאוד מזלזלות..כמו הרופאים הצבאיים, כולם בטוחים שבאת לעקוץ את המערכת..מורידים את האופצייה שבאמת רע לך או שאתה באמת חולה.
קצת קשה לרכוש אמון של קבן.

מכוןCBT

New member
הפרעות אכילה

בוקר טוב Sunin ,

קיימים מספר מודלים המסבירים כיצד מתפתחות הפרעות אכילה הנעים על הציר שבין התורשתי לסביבתי. המודל הראשון הוא מודל סוציולוגי-תרבותי, הרואה בתרבות המעריצה את הרזון, כאשם העיקרי ביצירת הפרעת אכילה. הערצת הרזון בתקופת השפע שבה אנו חיים יוצרת סתירה, ומובילה לתפיסת עצמי נמוכה ולרצון לשנותה, על ידי אימוץ הפרעת אכילה. דבר זה נפוץ במיוחד בקרב מתבגרים בכלל ומתבגרים בעלי משקל עודף בפרט.

מודל אחר רואה בהווצרותה של הפרעת אכילה דרך לשליטה על העצמי ועל הגוף מצידו של הלוקה בהן. לפי תיאוריה זו, הפרעת אכילה מתפתחת בעיקר במשפחות בהן יש שליטת יתר של ההורים או התעללות מצידם בילדים. במקרים אלו הילדים בהם משתמשים בדפוסי האכילה ככלי לשליטה עצמית ולהגנה על ההערכה העצמית שלהם.

על פי מודל נוסף, היחס של החברה אלינו הינו גם כן מניע חזק להווצרותן של הפרעות אכילה. כך למשל, בידוד חברתי עשוי להוביל ללחץ, דכאון וחרדה ובכדי למצוא נחמה, הסובל מהם עשוי לפנות לאכילה רגשית מוגזמת. מנגד, לחץ חברתי להרזיה עשוי להוביל במקרים מסויימים להתפתחותן של אנורקסיה או בולימיה.

מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT

levshavur

New member
לאיילת

שלום לך
ברוכה הבאה לפורום !
את מוזמנת להצטרף אלינו ולשתף להיעזר ואוליי גם לעזור...

אני יכולה רק לספר לך שבשנים שאני פה עברתי תהליך ארוך כשהפורום מלווה אותי לכל אורך הדרך...
לבשה.

sunin

New member
תודה רבה!

אני שמחה שמצאתי פורום פעיל בנושא....

תמרה45

New member
הי איילת..

ממליצה , אם אפשרי לך... להתייחס מהבחינה הזאת לצבא כאל מסגרת החיים שלך, עבודה, משהו טכני.. לפחות כרגע..
ולמצוא לך את הפינה הרגשית שלך מחוץ למסגרת של הצבא.. מהרבה בחינות והרבה שיקולים...
זה הסביבה היומיומית שלך ואיתה את צריכה לחיות כמה שיותר בטוב וכמה שפחות תסכול........ לדעתי.
בכ"א, אם את יכולה, ממש ממליצה לך ליצור לך את הפינה שלך בטיפול מחוץ לצבא....
והצבא יהיה את המסגרת היישומית שלך.......
בחום!!!!!!

למעלה