חדשה

נגהפ1

New member
חדשה

שלום, שני נגה. זו הפעם הראשונה שלי בפורום. אני בת 32 והתאלמנתי לפני 3.5 שנים כשהייתי בחודש 7. רציתי לדעת אם יש חוץ מביטוח לאומי זכויות המגיעות לי (עזרה ברכישת דירה, ארנונה, חשמל וכו') איך אפשר לקבל תשובות לשאלות האלה? תודה נגה נ.ב. שתהיה שנה טובה

em0854

New member
ארנונה

יש הנחה בארנונה לחד הוריים, תבררי בעירה/מועצה מקומית במקום מגורייך. בטוח צריך להמציא אישורים עובדת סוציאלית בסניף הביטוח הלאומי יכולה לתת לך יותר מידע , אפשר לבדוק זאת בפגישה עם עובדת סוציאלית שיקום אלמנות. שתהיה שנה טובה גם לך. עדנה

lorn

New member
את יכולה לפנות לעובדת סוציאלית ליד ביתך

קבעי פגישה ותוכלי להעזר בה לצרכים שונים. יש מפגשים בויצו להורים עם ילדים והרבה פעילויות במינימום הוצאות שמארגנת מחלקת הרווחה להורים עם ילדים. מעבר לכך את יכולה ללמוד חינם , שינוי מקצוע דרך לשכת עבודה שם תוכלי לקבוע פגישה עם יועצת, והיא תוכל לעדכן אותך באפשרויות לימודים. כמו כן לקבל הנחות לגנים ולבית הספר. הזכויות של חד הוריים ובמקרה שלך אלמנות לא מפורסמים לפרטים, אך תמיד כדאי לבדוק בכל מקום את זכויותייך. בהצלחה ושתהה דרכך קלה ושמחה.

יש לי שאלה

ברוכה הבאה אלינו לפורום , אני מבינה שאת אלמנה כבר כמה שנים האם לא היית בקשר עם ביטוח לאומי במשך השנים הללו ? העו"ס של ביטוח לאומי שמלווה את האלמנים והאלמנות יתנו לך את המידע ותהיה בקשר עם העו"ס בלשכת הרווחה שתדריך אותך איך לקבל את הזכויות שלך היא תכוון אותך אל מי לפנות , וגם תתן לך את האישורים שצריך למעשה מגיע לך את הזכויות של חד הורית + זכויות של אלמנה מקווה שהעו"ס תעזור לך למצות את הזכויות שלך ע"פ החוק אבל אם אין אני לי מי לי , תבקשי מקסימום תקבלי תשובה שלילית

נגהפ1

New member
תודה

תודה רבה על העזרה. בכיוון של הביטוח לאומי אני מקבלת קצבת שאירים לי ולילדה. חוץ מזה כלום. לא הייתי בקשר איתם כלל. אדאג להגיע ולברר מהן ה"זכויות" שלי. תודה, נגה

דברי עם העובדת סוציאלית

אילו יודעות הכל , הן הממונות על העזרה ומתן המידע אולי גם הפניה לסדנאות שיעזרו לך לבנות עולם טוב יותר לך ולילדה מאחלת לך בהצלחה ושמרי קשר גם איתנו , מבטיחה לך חיבוק וכתף חמה

למעלה