חדשה...

MaggieMae6

New member
חדשה...

שלום לכולן, פעם ראשונה שיש לי אומץ לכתוב פה... נשימה עמוקה, ונתחיל בסיפור שלי. בתחילת השנה "אובחנתי" (ללא ניתוח) כחולת אנדומטריוזיס, לאחר שסבלתי מגיל 12 כמעט מכל תסמין שקשור למחלה. החיים שלי על "פאוז" מאז ומעולם, הכאב מחליש ומעייף ואני תמיד סחוטה, אני לא יוצאת מהבית אלא אם אני חייבת, ואם אני יוצאת אני בחרדה תמידית שפתאום אני אהיה חייבת לשלשל (קורה כמה פעמים ביום) או שיהיו לי גזים, או סתם כאב משתק. אין ניתוח באופק בינתיים, הרופא אומר שבגילי הצעיר (17 עוד מעט) אין סיכוי, ולמרות שמבחינתו יש אבחון של אנדו' שיושב על הרבה איברים הוא עוד לא מרגיש שום גוש מספיק גדול כדי לנתח (יש לי תור לאם-אר-איי עוד מעט ליתר בטחון). אני משתמשת באוורה ברצף בערך שנתיים (עם הפסקה כל 3 חודשים או לפני זה אם אני ממש סובלת מכאבים ולא מצליחה למשוך- קורה יותר מדי...) ואוכלת לפי ההגבלות שיצרתי לעצמי לפי הניסיון של מה עושה לי הכי טוב, אבל אני חיה בכאב תמידי בהמתנה לטיפול שלא מגיע. לפני האוורה חצי מהחיים לא תפקדתי, כי כל וסת נמשכה מינימום שבוע וחצי (שבועיים במקרים הקשים) עם דימום בכמות לא הגיונית וכאבים בלתי נסבלים לפני, בזמן ואחרי, ששום כדור לא הפסיק (גם עם האוורה זה נמשך שבוע וחצי לרוב, אבל פחות קשה). ה"בשורה" על האנדומטריוזיס נתנה לי איזשהו בטחון מצד אחד, כי לפני כן הייתי בחוסר ודאות מוחלט: עברתי אינסוף רופאים, בדיקות מזעזעות שוב ושוב, טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים ומבחינת הרפואה הייתי ילדה בכיינית שהכל אצלה תקין. הציעו קולונוסקופיה שוב, וזה שוב וההוא שוב, אבל בעצם פשוט הדביקו עליי את התווית "מעי רגיש" וזהו, מבחינתם נפתרה הבעיה, ושהילדה הבכיינית תלמד להתמודד. מצד שני, אחרי ששמעתי על המחלה, מצאתי רופא מומחה ונבדקתי, נחשפתי לקשת רחבה של סיפורים נוראיים של בנות שסבלו כל החיים ממש כמוני ועברו ניתוחים קשים, סיבוכים, כריתות, הורמונים וקשיים בכניסה להריון, וזה מפחיד וזה גדול, וכל הבעיות שהאמנתי שייפתרו ממש בקרוב איכשהו, מסתבר שפשוט הולכות לגדול ולגדול וחיי יסבבו סביבן. אז אחרי הכל, אולי זה לא כזה מעודד לקבל אבחנה אחרי כל כך הרבה חיפושים
לפעמים אני חושבת שהייתי מעדיפה סרטן קשה מאשר את האנדומטריוזיס הזה שאמנם לא הורג אותי אבל הופך את החיים שלי לכלום אחד גדול, מוות ממושך בין כאב חד לכאב עמוק ומתמשך, בין וסת קשה אחת לוסת קשה אחרת, בין כאבים במערכת השתן לכאבים ביחסי מין. אני מרגישה שהכאב זה כל מה שנשאר לי ולא נותן לי להתרכז בשום דבר אחר. אני מרגישה כל כך מוצפת בכל המידע הזה על הגורל שככל הנראה מצפה לי... והכי גרוע שאני מרגישה לבד לגמרי בתוך זה, כי כשאני בוכה מכאבים ומדממת אוקיינוס שלם ומשלשלת כל חצי שעה- מי יכול להבין אותי חוץ ממי שעוברת את אותו הדבר? בטח לא אמא, שמתוסכלת ומפחדת ואני לא יכולה לספר לה כלום, ובטח לא החבר המסכן, שאני רוב הזמן נמצאת במצב שאני מתביישת שהוא יראה אותי בו ומתביישת גם לספר לו על כל הפרטים המביכים, ובטח לא החברות שלא יודעות שום דבר על סבל (ככה צריך להיות בגיל 17, לא?), כשהן מספרות על בילויים ומסיבות, על מה אני אספר להן? שהיום דיממתי כמו פילה והתפתלתי ובכיתי במיטה מכאבי גזים? אני לא יודעת אם הפורום הזה הוא המקום בשבילי, אבל אפילו קצת הרגשה שאני לא לבד תעזור לי מאד תודה לכולכן שאתן אתן והמשך שבוע כמה שיותר טוב לכולנו (וגם לאביבה שליט :)

זואילי

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

החזרת אותי אחורה עם סיפורך.. גם אני התחלתי את הבירורים בגיל 16, ועברתי לצערי את כל מה שאת מספרת. הכלללל. אני לא יודעת מי רופא האנדו שלך, ואיפה את מטופלת. בכל פעם שהייתי מגיעה למרפאת האנדו ורואה אימהות מלוות את בנותיהן הצעירות, הלב שלי נחמץ. כמה חשובה האבחנה בגיל צעיר. כמה זה יכול לחסוך נזקים ממושכים של מחלה לא מאובחנת. ממליצה לך מאוד על המרפאה בתה"ש ודרכם, או בלי קשר אליהם, כדאי שתפני *בנוסף* גם למרפאת הכאב שם כדי לקבל טיפול לכאבים. אני לא יודעת אם ניסית עוד סוגי דיכוי, אבל ייתכן ואפשר להתאים לך משהו, שלא תצטרכי לעשות הפסקה אחרי 3 חודשים, או שיימצא הדיכוי שגם יפחית מעט את הכאבים. ואמנם אולי דעתי לא מקובלת, גם לא על רופאי נשים (כבר היה לי ויכוח עם רופאה באיזה כנס על אנדומטריוזיס), אבל אני חושבת שבמצב כמו שאת מתארת, כדאי לשמוע עוד חוות דעת בנוגע לטיפול ניתוחי. זה הרי בלתי נתפס שהחיים "יסתיימו" בגיל 17 בלי שום מזור! אל תוותרי יקירה. אפילו אם זה מצריך נסיעה למומחים בחו"ל.. יש מה לעשות כדי לקבל איכות חיים. אני עדות חיה לכך. אל תוותרי. גם אם עכשיו הכל נראה בלתי אפשרי והכאב נורא. כמו כן, ממליצה לך מאוד להיעזר בתמיכה של איש מקצוע מתחום הנפש כדי ללמוד להתמודד עם המצב ולנסות לצמוח מכאן ולמצוא גם איכות חיים ובכלל, חיי יומיום..
מרפאת האנדו בתה"ש עובדת עם מרפאת חווה, אני טופלתי במסגרת מרפאת חווה תקופה ארוכה ושם הצליחו הרים אותי מתחתיות שאול ולתת לי את חיי היומיום בחזרה. יקירה, את לא לבד. ואין שום בושה במה שאת עוברת. גם אני לא סיפרתי בזמנו לחברותיי על כל התופעות והייתי מסתגרת, אבל לקח לי 17 שנים עד שהבנתי מה יש לי. ואת יודעת *כבר היום* מה יש לך. וברגע שקיבלתי את ה"גושפנקא" ושיש למצב שלי "שם" - אז כל הבושה הלכה ממני והלאה. ה TMY שפיזרתי כאן בפורום - הוא בדיוק בדיוק מה שסיפרתי בלי למצמץ - לכל מי שמכיר אותי, ושאיכפת לו ממני. זה הפך את הכל. באמת. ההבנה שקיבלתי היתה 180 מעלות מהחיים בבועה שהיו לי בגילך.. כשלא היו לי הסברים. את יכולה לתת לאימך לקרוא כאן את דפי הפורום, את יכולה לספר לה, את יכולה לקחת אותה איתך לרופאים ואז היא תשמע מה את מספרת לרופאים... וכך גם עם חברות טובות, ועם החבר. טיפין טיפין. האמיני לי - זה משחרר בצורה מדהימה. אין יותר תירוצים, אין יותר להתחבא, אין בושה ויש רק מודעות - שלך ושל הסובבים, ברגע שיוצאים מהתחושה שאת לבד. אם טרם קראת את כל דפי הפורום מהעמוד הראשון - תעשי את זה. בשבילך ובשביל הסובבים אותך. אנחנו כאן - בטוח יודעות מה עובר עלייך, ואיתך

MaggieMae6

New member
וואו, תודה רבה

את מקסימה
ממש מעודד לשמוע, אקח הכל לתשומת לבי ואברר לגבי כל מה שהזכרת. שוב תודה!!!

דסי31

New member
הבאת אותי לדמעות

ממש ככה. אני כל כך מצטערת לשמוע על כל מה שאת עוברת בגילך הצעיר. הבגרות שאת מפגינה פשוט אומר הכל, ההתמודדות שאת צריכה לעבור לא רק עם עצמך והמחלה אלא גם עם הסביבה, אני יודעת, זה מאוד קשה. אני עברתי את כל נושא האבחון וההכרה במחלה הנוראית הזאת עכשיו בגיל 30, ואין סיכוי שהייתי מצליחה להתמודד עם כל ההשלכות שלה בלי התמיכה של בעלי שנמצא איתי בכל בדיקה וטיפול, ובלי אמא שלי שתומכת בלי סוף. כמו שאת מתארת, גם אני מתחברת להרגשה שמי שלא עובר את זה על בשרו לא מבין מה זה, לא משנה כמה יסבירו לו ויתארו לו. הבנות פה בפורום מקסימות ומאוד מנוסות, את ממש לא לבד, יש לך פה תמיד אוזן קשבת ומי שיתן עצה טובה. אבל - אל תיכנסי למערבולת מכל מה שאת קוראת, לפעמים זה יותר מידי אינפורמציה שיכולה לבעס יותר במקום להועיל, קחי הכל בפרופורציות ואל תחשבי שכל מה שיש פה לכל אחת בהכרח יש גם לך. זואילי בעצם אמרה את הכל, אין סיבה שתעברי את זה לבד, את חייבת לשתף את הסובבים לך, אמא שלך בראש ובראשונה והמשפחה בכלליות. לגבי החבר והחברות, אני יודעת שיהיה לך יותר קשה וגם מאוד תלוי סוג הקשר ביניכם. לצערי את תאלצי להתמודד עם אחת מאכזרויות החיים ולגלות מי חבר טוב ובאמת נמצא שם בשבילך, ולא בורח כשהוא שומע את המילה מחלה. לפי מה שאת מתארת את המצב שלך, אם הם לא יודעים את כנראה חווה התמודדות קשה שבעתיים בגלל הצורך להסתיר ולשקר כל הזמן, וזה ממש לא רצוי, לא לגוף ולא לנפש. כמו שזואילי אמרה, זה מאוד משחרר לספר. אל תאבדי תקווה, תפני למומחים לאנדומטריוזיס בתה״ש להתייעצות נוספת, יש שם גם פסיכיאטרית מצוינת ומרפאת כאב. אין שום סיבה שתחיי את חייך בצורה הזאת, בטח לא בגילך. תהיי חזקה, את נשמעת לי בחורה אינטיליגנטית ומלאת כוחות. העתיד שלך לא כל כך נוראי כמו שזה נראה עכשיו, את תמצאי את הטיפול הנכון ותחווי עוד הרבה חוויות מאושרות, גם עם המחלה הנוראית הזאת. אנחנו פה בשבילך תמיד. דסי.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

הצלחת לבטא באופן מושלם את מסלול חיי עד האיבחון רק שאני אובחנתי בגיל 25
עצם האבחנה המוקדמת כבר מעודדת שכן הרבה שנות סבל וכאב יחסכו ממך, מצטרפת לכל מילה של זואילי לפנות למרפאה בתל השומר - שם יש מערך תמיכה משומן שיתן מענה לכל כאבייך. מסכימה גם שאין לפסול על הסף התערבות כירורגית=ניתוח שיכול לתת לך איכות חיים בתנאי שהוא נעשה על ידי הידיים המתאימות. דבר לא פחות חשוב הוא התמיכה הנפשית שכל כך חשובה- הבדידות שאת מתארת מוכרת עד אימה שפשוט בא לי למעוך אותך בחיבוק, כל שנות הסבל שעברו עלי ועל חברותיי הקשישות לפורום
טחנו לנו את הראש ש: "הכל בסדר איתנו, שזה נורמאלי, שאין לנו כוח סבל, שאולי משהו דפוק לנו בראש, שזה יעבור אחרי הלידה הראשונה..., שזה מעי רגיז, רגיש.." ועוד מיני משפטי סתימת פיות שעם הגילוי והאבחון גרמו לי לרצות ולחזור לכל אחד משרשרת הרופאים אשר בדקו אותי בנערותי ופשוט לחנוק אותם!! האבחון היחסית מוקדם שלך מאד מאד מרגש אבל ההמלצה שלי היא לפנות שוב, למרפאה בתל השומר- שם תעברי את כל הבדיקות החיוניות, את התמיכה הנפשית הכל כך חשובה ולאור איכות חייך, לא אופתע אם תנותחי. לגבי השיתוף- אצל כל אחד זה עובד אחרת- אני בזמנו נתתי לכל האנשים הקרובים לי לקרוא את ה"מכתב מהשורדות" שמופיע כאן בפורום שתירגמתי - זה חסך לי דיבורים שאני לא ממש אוהבת. חשוב שתתני לאמא שלך לקרוא כאן בפורום, שתדע מה עובר עליך - כמה קשה וכואב לך וכמה כל יום זו התמודדות עבורך בכל מובן ובכלל לכל מי שחשוב ויקר לך וקרוב שאת רוצה שידע איך זה לחיות עם.. ושיש המון נשים שחיות עם זה ואיך החיים שלהן נראים ואיך החיים של הקרובים שלהן נראים-בדיוק בשביל זה הוקם הפורום, כדי להפיץ את הבשורה ועל מנת לעזור בגילוי מוקדם
אני אשמח את תשתפי מי הרופא שאיבחן אותך והאם הוא הראשון בשרשרת הרופאים שבדקו אותך ושולחת לך
והרבה כוח להמשך

ברוכה הבאה

מצטרפת לבנות...וכמובן גם אני חושבת שכדאי לספר ולשתף. אותי אמנם אבחנו בגיל 38 אך מהרגע שהבנתי מה זה ומה יש לי לא חסכתי בסיפורים והסברתי לכל מי שרצה לשמוע מה יש לי ולמה במשך שנים בעצם סבלתי כל כך בתקופת הווסת...קיבלתי את כל התמיכה שאפשר לקבל ממשפחה חברים ומכרים....היום כשאני הרבה אחרי אני יכולה רק להודות לכל האנשים שסבבו אותי ותמכו בי בתקופה הכי קשה של חיי..... מקווה שתצליחי לשחרר את "הסוד" ולשתף את הסובבים אותך ולקבל את התמיכה שאת זקוקה לה...... בכל מקרה אנחנו כאן להקשיב ולתת כתף.

MaggieMae6

New member
תודה לכולכן ../images/Emo23.gif

רק להיכנס ולקרוא את כל זה עושה טוב... צריכה לציין שהמחלה היא ממש לא סוד מבחינתי, סיפרתי לכל הקרובים אליי, אבל יש מרחק גדול בין לספר על המחלה לבין לספר מה אני אישית חווה ביום יום, ואת זה אני לא חושבת שאני יכולה לעשות (התיאור הפוטוגני שלי הוא שפשוט כואב לי). בגלל זה המרחב הבלתי מצונזר פה הוא כל כך טוב... (מבחינה נפשית המצב היה די על הפנים גם לפני, אז גם זה לא בדיוק סוד. זה פשוט דבר שמסביבי אין לי ממש עם מי לדבר עליו, כי אף אחד לא מבין) וגם לשאלתה של בואינג- הרופא הוא ד"ר שרון, והוא המומחה הראשון לאנדו' שבדק אותי (מה יש לכן להגיד עליו, ד"א?). כל העניינים במרכז הארץ מסובכים מבחינתי כי להגיע לשם זה חתיכת סיפור... כרגע התקווה שלי היא האם-אר-איי בעוד שבוע, משונה להגיד אבל אני ממש מקווה שיראו משהו מזעזע מספיק כדי לנתח מיד. שוב תודה ענקית לכולכן

במבי999

New member
בוקר טוב

ריגשת אותי מאוד וכל כך כואב לשמוע על הקושי הפיזי והנפשי שאת עוברת בגילך הצעיר, אך כמו שבואינג כתבה לך, ואני מסכימה איתה, אבחנתך בגיל זה חוסכת ממך עוד שנים של כאבים, סבל ותשובות סתמיות ומטומטמות של רופאים שפשוט לא יודעים מה יש לך. גם אני כמעט כמו כולם פה קיבלתי את התיאורים של "מפונקת", "בחורה רגישה" ו- "אגוז קשה לפיצוח". אני מבינה שאת לא מהמרכז לפי מה שכתבת, אפשר לשאול מאיפה את? אם מאזור הצפון אני מאוד מאוד ממליצה לך לפנות לד"ר קאופמן- הוא מנהל את המחלקה לאנדו' בבי"ח כרמל ומקבל פרטי גם באסותא חיפה. רופא מדהים מכל הבחינות! (את יכולה לחפש עליו מידע פה בפורום... דובר עליו רבות). אני רוצה לחזק אותך על הדרך שעברת עד כה ועל מה שאת עתידה עוד לעבור להשגת איכות חיים טובה, חיבוק ענקי ואני פה בשבילך לכל שאלה ותמיכה.

למעלה