חדשה

חדשה

היום קבלנו את תוצאות הבדיקות הגנטיות בעלי ואני נשאים של CF מה זה אומר? אני בלחץ ולא מפסיקה לבכות? הגנטיקאית אמרה שיש סיכוי שהילד יצא חולה וההריון יצטרך להיות מהפריה אשמח לקבל עוד פרטים תודה

orii

New member
שלום עיני חתול

אני מבין בגדול איך את מרגישה כי גם אנו זוג נשאים. אבל, אצלנו גילו את הנשאות שלי רק אחרי שנולד לנו ילד עם CF. אם לא תעשו כלום רבע מהילידם שלכם עלולים להיות חולים ב CF. באתר האיגוד יש תרשים והסבר לכך, בעמוד הזה. אבל את יכולה להתעודד שבזכות בבדיקה וההתמודדות עם המידע הקשה הזה תוכלי למנוע התמודדות עם CF, שזה סיפור אחר לגמרי. יש שתי דרכים להמשיך להכנס להריון ולעשות בשבוע 11 בדיקת סיס שיליה. בדיקה זו מקבילה לבדיקת מי שפיר, אולם היא כאמור מתבצעת הרבה קודם. בבדיקת סיסי השלייה בודקים את המטען הגנטי של העובר ורואים הם הוא בריא או חולה ב CF. אם הוא חולה ניתן לעשות הפלה בשלב מאוד מוקדם יחסית. עם הילדה השנייה לנו בחרנו בדרך זו. אני חייב להגיד שלחכות לתשובות של הבדיקה היה מאוד קשה. הדרך השנייה היא הפריית מחבנה וברירת עוברים. בלשב שבו העוברים הם רק עם משהוא כמו 8 תאים לוקחים אחד מהם לבדיקה גנטית -לראות אם הוא חולה CF או לא. וכמובן מחדירים לרחם רק את העוברים שאינן חולים. כמובן אפשר גם לא לעושת כלום ולקוות שהילדים יהיו בריאים. אבל סטטיטית זה מאוד מסוכן סיכוי של 25% לילד חולה הוא סיכוי גבוה מאוד. אני מבין שאת לא בהריון, כי אם כן יש דברים שצריך לעשות במועד. אשמח להוסיף, אפשר גם במסרים אישיים, טלפון ואימייל... אורי

orii

New member
אשלח לך מסר אישי עם הפרטים שלי

את יודעת לקרוא מסרים אישיים?

sporTV

New member
את לא יפה כשאת בוכה......

תשאירי קצת דמעות לדברים יותר חמורים. אני סמוך ובטוח שorii יצליח להרגיע אותך ולעזור לכם כמו שהוא עוזר לכל השאר!
בהצלחה.

למעלה