חדשה!

חדשה! ../images/Emo118.gif

היי, קוראים לי נטע, אני בת 15 ואני מאד אוהבת ספרי פנטזיה. אני הכי אוהבת את שר הטבעות, מחזור כישור הזמן וגם את רומח הדרקון, כמובן. בעצם הגעתי לרומח דרך שר הטבעות. קראתי הרבה ויכוחים בין טולקינאים לבין קוראי רומח, כשהטולקינאים טענו שרומח זה זבל. אני נמנעתי מלנקוט עמדה, כי לא קראתי את רומח, אבל בסוף נמאס לי וקראתי את רשומות. הסיפור די דבילי והדמויות שטחיות למדי, אבל הייתה דמות אחת שהתעניינתי בגורלה - רייסטלין. קראתי את כבשן הנשמה ואחים לנשק, ואלו היו שני ספרים מקסימים. אחר כך נודע לי שיש המשך לסדרת הרשומות, אגדות רומח הדרקון - ומסופר שם בעיקר על רייסטלין. מובן שקראתי, וגם אותה מאד אהבתי, ואחרי זה את להבת קיץ. בהתחלה לא חשבתי שאוהב את רומח, אבל נדלקתי על הסדרה (ובעיקר על רייסטלין), והנה אני כאן. עוד קצת על עצמי: אני מאד אוהבת שמות מיוחדים, ספרי פנטזיה (אמרתי כבר), ובעיקר כלבים. הם הרבה יותר נאמנים מחתולים או חיות מחמד אחרות, וגם הרבה יותר חמודים. אני גם אוהבת לראות המורדים (אני יודעת שלא תהיה פה היענות מי יודע מה), ודי חדשה בפורומים של תפוז. זה הכל בינתיים, אני מקווה שהיה לכם כח לקרוא את כל זה ושבת שלום! (כן, אני יודעת שלא שבת עכשיו)

Miss Pigmelion

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif../images/Emo122.gif

רייסט הוא אכן ה-דמות ה-שולטת ברומח. אני מקווה שתהני פה...

Uzumaki Naruto

New member
ברוכה הבאה, ו...

הדמויות לא שטחיות!!! גדיל ממש לא שטחי, כך גם סער ותאניס אולי את חושבת שקרמון שטחי, בגלל הסטיגמה שהוא מטומטם... (הוא לא מטומטם, הוא איטי) וקיטיארה, כן- קיטיארה שטחית במקצת והכי חשוב, רייסט לא שטחי!!!!! אני די בטוח שרוב חברי הפורום יתמכו בי בזה...

nedisrael

New member
אני דווקא לא תומך..

העובדה שמישהו הוא לא אינטליגנטי לא אומרת שהוא דמות שטוחה. אין שום קשר בין מידת החוכמה שניתנת לדמות לבין איכות הדמות מבחינה ספרותית. דווקא קרמון היה דמות די טובה מהבחינה הזו, כל היחסים שלו עם רייסטלין. בכל מקרה, זה תלוי איך אתה מתייחס למושג "דמות שטוחה".

Miss Pigmelion

New member
רייסטלין בכלל לא שטחי../images/Emo122.gif

טגם גדיל לא. אני חושבת שמחשבים בטעות דמות שטחית על ידי כך שהיא מאפיינת קהילה של אנשים רבים. קרמון- האח האוהב, אוהב לבלות וכו'. סער- אומר האמת ושומר הכבוד. הם לא דמויות שטחיות, הם קצת, רגילות.

סער הוא הדמות השטוחה ברשומות...

...ב-ה' הידיעה! אבל רייסט ותאניס הם הדמויות הכי פחות שטחיות(אני מתכוון- בכלל לא שטחיות). בקשר לגדיל
- אתם מתבלבלים בין דמות "צבעונית" לדמות שטחית...ברשומות גדיל שטחי ועוד איך, אבל מי שקורא את כל רומח הדרקון החל מהרשומות וכלה במלחמת הנשמות- גדיל הוא לא שטחי כלל. כעקרון, חייבים להודות שברשומות עצמן רוב הדמויות אכן שטחיות- אבל לא לכל אורך ספרי הרומח! ועלילה דבילית? כרגע השמצת 90% מספרי הפנטזיה הקיימים- כולל כישור הזמן ושרה"ט שאת כה אוהבת- כי אצל כולם פחות או י עלילה זהה.

כל רשומות ../images/Emo118.gif

מרוצפת בדמויות שטחיות. סער, תניס, לאורנה, קיטיארה, חלמיש, קרמון - אפילו קצת רייסטלין - כולם צפויים מאד ויש להם אופי מוגדר מראש. כשקראתי את הרשומות, הבנתי למה מעדיפים את שר הטבעות. בשר הטבעות אין כ"כ הרבה דמויות שטחיות, צפויות ובלתי מורכבות. אחר כך הדמויות משתנות - הדמות של גדילן מתפתחת באופן פנטסטי, קרמון משתפר בהרבה, תניס יצא קצת מתדמית "העלף המיוסר", ואפילו מי נהר מוציא מילה. בכלל, הספרים משתפרים עם הזמן, מלבד סדרת הרשומות (כבשן הנשמה ואחים לנשק, ואחרי זה איזו ירידה מפתיעה ברמה!). ובאשר לעלילה הדבילית - לשרה"ט אכן יש עלילה אדיוטית במקצת (ואני אומרת את זה בתור טולקינאית ותיקה!), אבל לכישור הזמן בכלל לא. לא ראיתי משהו דומה לזה באף ספר פנטזיה אחר.

בלין

New member
רוצים לנחש מה כתוב בהודעה הזאת?

לא, זה לא מה שאתם חושבים
טולקינאית ותיקה? כמה זמן את כזאת? כדיי להחשב טולקינאי ותיק בארץ צריך להיות כזה לפחות 8 שנים, כדיי להיות ותיק באמת יותר מזה, ואני לא מאמין שאת טולקינאית מגיל שבע. אגב, קראת סיל', סלן' וHOME? ועוד דבר בקשר לשרה"ט, אח הפאקים של הספר זה הגיבורים שלו. זה לא פאק גדול, אבל הוא קיים. לארגורן, למרות הלבטים, הוא לא דמות טובה במיוחד. פרודו הוא כרובית, ארוון היא בטטה, ויש עוד מקרים. לעומת זאת, גנדלף, סאם, פרמיר ודנתור הן אחלה דמויות. ובקשר ל"עלילה מתוחכמת"; יש סוגים שונים של פנטזיה: אם את רוצה עלילה מתוחכמת: תקראי "שיר של אש ושל קרח" אם את רוצה משהו קליל : תקראי בלגריאד או רומה"ד אם את רוצה משהו שלא יגמר לעולם: תקראי את כישור הזמן אם את רוצה להיקרא מצחוק: תקראי "עולם הדיסק" אם את רוצה הטפות נוצריות: תקראי נרניה אם את רוצה טרוף: תקראי אליס ואם את רוצה את הכי טוב: תקראי שרה"ט!

Miss Pigmelion

New member
גמני מחלקת את סדרות הפנטזיה ככה

יש סדרות פנטזיה שהנקודה הטובה אצלם היא הדמויות שמושכות אותך. יש כאלה שמתמחות בעלילה מרתקת ומתחוכמת. ויש כאלה שהדבר הכי "טעים" בהם הוא הרקע, העולם שהסופר בנה.

Palass

New member
אני מודה ומתוודה שגם אני

מחלקת ככה. אבל לא לפי אותם נושאים. כמה תיקונים: פוליטיקה - שיר של אש ושל קרח (שמץ של תיחכום - איפה?) הרעיונות העמוקים ביותר ניתנים כמובן ל: V בלגריאד (שימו לב, רעיונות לא עלילה) ולמחזור שער המוות. V העלילה החכמה, המצחיקה, וכן, אולי קצת המטורפת והטובה ביותר היא 'אליס בארץ הפלאות.' (אולי גם אליס מבעד המראה, אבל זה לא מגיע לקרסולים של הראשון)

nedisrael

New member
שמץ של תחכום?

לפעמים אנשים קוראים סדרה ולא מבינים מה הם בעצם קראו, כנראה את אחת מאלה. אם היית *קצת* מתעמקת בעלילה ובמה שמתרחש בספר, היית רואה את התחכום. בשאוש"ק לא מאכילים את הקורא בכפית את הרעיונות וההתרחשויות, הקורא צריך להבין לבד את הדברים הקטנים שמסתתרים מאחורי המילים.

Palass

New member
באמת?

או שזה היה כ"כ פשוט להבין מה קרה כך שלא ראיתי בזה שום אתגר (אני עדיין לא רואה לאיזה פרטים את המתכוונת. או שפשוט זה לא התבטא בספר הראדון של הסדרה - היחידי שהצלחתי, במאמצים רבים לקרוא.

נראה שממש

כל אחד רואה כתיבה מסוימת בדרך שונה. את לא הצלחת לקרוא את שאוש"ק, אחרים את טולקין. אני למשל זוכר ספר אחד במיוחד שממש, אבל ממש לא נהניתי ממנו וקראתי בערך חצי מהספר הראשון בטרילוגיה לפני שנכנעתי- תומאס קובננט חסר האמונה. מישהו כאן קרא ואהב את הספר הזה? בכל מקרה- בקשר לשאוש"ק, אהבתי מאוד, יש בו את העלילה הכי טובה שקראתי בספר פנטזיה אי-פעם. אבל כנרא שלא רבים אוהבים עלילה מפותלת, מלאעה בהפתעות ותפניות חדות. שימו לב, העלילה טובה לא בגלל הסיפור שמאחוריה(לא שהוא רע), אלא בגלל איך שהיא מועברת והרב-גוניות שלה.

למעלה