חדשה - צריכה עזרה....

גוגו63

New member
חדשה - צריכה עזרה....

הי.... חדשה....
אני לא מבייצת עצמאית מאז הפסקת הגלולות (חצי שנה), לפי הרופא שלי אני פוליציסטית "קלה" כי ההורמונים שלי לא מתאימים לפולציסטית אבל אני לא מבייצת כרגע ויש לי הרבה זקיקים. קיבלתי גונדוטרופינים במינון 75 במטרה לגרום לביוץ יחיד ואז סקס מתוזמן (זרע סבבה). הבעיה - הגבתי ביתר למרות המינון היחסית נמוך - כל הזקיקים תפחו האסטרוגן עלה ל13,000 ועשו לי שאיבת חירום שאחריה הוחזרו 2 עוברים טריים (הביוץ היה עם דקאפפטיל) ונקלט הריון שנפל בשבוע 6 :(((. הקפיאו 10 עוברים ביום 3 (8 תאים).
עכשיו הדילמה - איך להמשיך ?!!. מה אתן אומרות? האופציות שלי.
1. להחזיר את המוקפאים על בסיס הורמונלי (אין לי כרגע ביוץ טבעי). האם יש פה בנות שנקלטו עם מוקפאים על בסיס הורמונלי? יש לזה גם סיכויים? - לפי מה שאני רואה הנטייה היא ללכת על טבעי, השאלה אם לא ניתן (כמו אצלי) לעשות על טבעי, מה בכלל הסיכוי שלי.
2. לנסות להשרות ביוץ שוב (אם מינון עוד יותר נמוך של הורמונים) במטרה להיכנס להריון טבעי מיחסי מין (שזה ידרוש זריקות ובדיקות דם תכופים ומפחיד אותי שהגבתי ביתר בפעם הקודמת...)
אחרי כל הסיפור של תגובת יתר גם החלפתי רופא לרופא פרטי שאני סומכת עליו יותר והוא אומר שההחלטה בידיים שלי, שבעיקרון הנטייה שאם יש כבר מוקפאים לנצל אותם אבל היות ואנחנו לא היינו במסלול לIVF אפשר לנסות גם אחרת ולשמור את המוקפאים לגיל מבוגר יותר (אנחנו בני 32).
אני רוצה לקבל החלטה נכונה ומרגישה אבודה. לקח לי חודש להתאושש מההריון שהפסיק ואני על הפנים :(((

טוליתי

New member
ברוכה הבאה אלינו גוגו

אך לשהות קצרצרה בלבד.
מצטערת על ההפלה
. חודש להתאושש מאובדן הריון זה המינימום שבמינימום... מצב רוח רע הופך לסוג של "בן בית", וברור לי שזה לא מנחם, אבל רק שתדעי שהתחושות הקשות טבעיות לגמרי.
אני בעד שהעוברים שנוצרו יישמרו, כלומר לעשות מעין שימור פוריות. ולמה? - כי כדי להחזירם את צריכה לקחת הורמונים, וכי יש סיכוי שברגע שתבייצי גם תהרי. נראה לי שהגיוני לתת צ'אנס להזרעות/לעבודת בית לפחות 2-3 סבבים (בתקווה שבסבב הבא כבר תיקלטי). כדאי לקחת מינונים מאוד מאוד נמוכים (50 יחידות או אף נמוך מכך).
זו דעתי. מקווה שעזרתי,
מה שלא תחליטי - שיהיה הריון שיימשך 9 חודשים ויסתיים באושר גדול.

גוגו63

New member
תודה רבה

מעריכה מאוד את התגובה שלך, נשמעת לי הגיונית. אני לוקחת עכשיו עוד חודש להתאושש מכל הסיפור ובינתיים אנסה להחליט מה לבחור.... אני גם לא יודעת מה יותר מבאס - ההורמונים שצריך לקחת בשביל להחזיר את המוקפאים או ההזרקות בשביל לגרום לביוץ (אחרי שהנסיון היחיד לגרום לביוץ נגמר בשאיבת חירום). וכמובן שבגלל שאני בלחץ להיכנס להריון מה שיותר מהר אני גם רוצה את הופציה עם הסיכוי הגבוה ביותר....

ginger lemon

New member
מניסיוני האישי כפוליציסטית

לא שזה כלל אצבע או משהו כזה,
אבל ככל שעבר זמן רב יותר בלי גלולות ובלי ביוץ, אחרי בערך 9 חודשים ההורמונים התחילו להראות כמו של פוליציסטית - הlh עלה מ6 ל16,20 ביום 2 למחזור. אני מאמינה בזה שגלולות עוזרות לאזן משהו בגוף, אם זה הרירית שמתקלפת כל חודש או המאזן ההורמונלי שהיה תקין לפני כן לתקופה ארוכה (ואני מאחלת לך שיישאר כך). לדעתי זו תקופה עם יותר סיכוי. מהסיבה הזו הייתי מנסה עוד הזרעה או שתיים, עם מינון נמוך, אפילו ברצף.

אגב, להשאיר את העוברים המוקפאים לעתיד זה רעיון נחמד מאוד. שימור פוריות עולה אלפי שקלים ולא ממומן כלל.

ודבר אחרון, ראיתי שאת באזור חיפה, אפשר לשאול אצל איזה רופא?

גוגו63

New member
הי :)

הרופא החדש שלי זה קלדרון, הוא זה שהציעה לנסות לגרום לביוץ מבוקר ויחסים מתוזמנים אע"פ שיש סטוק של עוברים קפואים בפריזר.... בכללי אני מרגישה נוח אצלו. הרופא הקודם היה דרך הקופה ולא היה בינינו חיבור.
בנוגע להורמונים - אצלי יש בעיה אחרת הLH נורא נמוך כל הזמן (הכי גבוה שהיה לי זה 2 שזה היה ב4 חודשים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות וכרגע בד"כ הוא מתחת ל0.5, גם הFSH נמוך אבל לרוב סביב לפחות 4) הרופא אומר שLH נמוך מאוד זו כנראה הסיבה שאני לא מבייצת ויכול מאוד להיות קשור בסטרס. נו באמת - כאילו שאני שולטת בלחץ שלי. בשורה התחתונה - אין לי ביוץ כרגע.

ginger lemon

New member
זה באמת נשמע שונה

לא מבינה בזה :/
לפני הגלולות היה לך ביוץ סדיר?
שווה לבדוק גם שהbmi תקין, לא נמוך או גבוה מדיי.
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.

גוגו63

New member
הורמונים....

לפני הגלולות היה סדיר לחלוטין. הbmi תקין על הגבול הנמוך, בשנה האחרונה היתה ירידה (לא רצויה) במשקל על רקע סטרס. ידוע שירידה במשקל ולחץ יכולים לגרום להפרעה בהורמונים אבל לפעמים יכול גם לקחת לביוץ שנה לחזור אחרי גלולות ואני לא בעניין של לחכות בלי לדעת מתי זה יקרה (זה יחרפן אותי)
דרך אגב - עזרתם לי מאוד להחליט שאחרי שאתאושש מההפלה וארגיש מוכנה אנסה לתת צאנס נוסף לביוץ עדין (זקיק אחד בתקווה שלא יהיה שוב תגובה פסיכית) וננסה להרות בשיטה הישנה...המוקפאים לא בורחים....

acka

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

גם אני פוליציסטית "קלה". חבל שהגוף שלי לא מבין את הקלות שבענין.
גם אצלי מאוד קשה למנן תגובה.
לי בהזרעות החלפנו בין גונאל לפיוריגון וזה מאוד עזר.
ועדיין די מהר עברנו לIVF בגלל החשש מהריון מרובה עוברים.
גם אני עברתי החזרות עם פרוגינובה. באחת מהן אף נקלטתי. לא החזיק, אבל זה סיפור אחר..
אין לי תשובה חד משמעית מה עדיף.
אני מניחה שהייתי מנסה אולי הזרעה או שתיים ואם התגובה לא מאוד נשלטת עוברת להחזיר מוקפאים.
מאחלת לך שדרכך תתקצר.
&nbsp

גוגו63

New member
שאלה....

תודה רבה על התגובה.... בגלל שהחזרת המוקפאים תתבצע על מחזור הורמונלי בלבד (עיבוי רירית ואז פרוגסטרון) זה קצת מבאס כי צריך לקחת ים הורמונים... מצד שני הנסיון היחיד לגרום לי לבייץ נגמר בשאיבת חירום :(..... לכן אני קצת חוששת אבל בו זמנית חבל לי לוותר על צאנס להריון יותר "טבעי".
תכלס רציתי לדעת אם יש בנות שנקלטו ממוקפאים על בסיס סבב הורמונלי - שבו למעשה לא מבייצים. כשאת אומרת החזרות עם פרוגינובה התכוונת להחזרת מוקפאים על בסיס הורמונלי?

אם אינני טועה יש סיכוי גבוה יותר להיכנס להריון

ממוקפאים אם זה במחזור על בסיס הורמונים (לעומת החזרה על בסיס טבעי, שכפי שציינת אצלך לא רלוונטי), כך שאת יכולה להסתכל על הסטטיסטיקה הכללית כדי להבין סיכויים. זה שנקלטת בפעם ראשונה אמור ממש ממש לעודד.

בכל מקרה, אין לי ספק שבמקומך הייתי הולכת עם הטיפים מעלי ושומרת על המוקפאים להריון עתידי (בהנחה ואת מעוניינת ביותר מילד אחד). לדעתי הרווחת שיש כל כך הרבה מוקפאים שאם עוד כמה שנים כשהתגובה נהית פחות טובה, תוכלי לעשות בהם שימוש.

במצבך כרגע לדעתי אין סיבה לא להמשיך לנסות להרות "בשיטה הטבעית" פלוס סיוע של הורמונים. נראה לי שאפילו מאחר ויודעים שאת נקלטת יחסית מהר, אז לדעתי אין סיבה שלא ייתנו לך מינון מינימאלי לכוון לזקיק בודד או מקסימום שניים.

כך או כך תצטרחי לעשות מעקב זקיקים ובדיקות דם, כנראה שקצת פחות אם תעשי החזרת מוקפאים על בסיס הורמוניל, אך עדיין, כאמור, אין לי ספק מה הייתי בוחרת במקומך.

בהצלחה

acka

New member
זה בדיוק מה שזה - החזרה על בסיס הורמונלי

גם אני פוליציסטית שמביצת לבד רק על שאריות הורמונים מסבב קודם ולפעמים על שאריות הריונות שנופלים.
בכל שאר המקרים הורמונים והופ טרה לה לה.

למעלה