חדשה צריכה עזרה

אדי1002

New member
חדשה צריכה עזרה

אני חדשה פה בפורם לקח לי הרבה מאמץ וזמן בכלל להצטרף... אני דתיה נשואה 6 שנים וא מינית. אני מבינה שהרבה ממכם שלמים עם המצב אבל אני לא. אבל אני גם לא יכולה להתעלם ממנו.....
אני צריכה עזרה אבל לא יודעת למי לפנות. האם מישהו מכיר ויודע על פסיכולוגים שמטפלים בזה?
תודה

אדי1002

New member
למישהו שיכול לעזור לי להבין מאיפה זה נובע-

ואולי אפילו להתגבר על זה (אני מבינה שזה נטיה ולא מחלה אבל אני חושבת שנטיות לפעמיים נוצרות מדברים שעברת בחיים וזה יכול להשתנות)

queen helen

New member
מה בנוגע לטיפול זוגי

כדי לנסות למצוא את עמק השווה בינך לבין בעלך בלי שאף אחד יפגע?
כאמור - א-מיניות זאת נטיה, צריך ללמוד לחיות איתה. וגם בן זוגך...

אדי1002

New member
טיפול זוגי איפה?

כן זה פתרון אבל לא אחד שאני מוכנה לעכל ולקבל כרגע כי זה יגיד שאני שלמה אם המצב ואני לא..

נרו2

New member
לא לכולנו היה קל לקבל את זה על ההתחלה

אני רואה את המוטיב החוזר בהודעות שלך שאת לא מוכנה לקבל את המצב הזה ואני לא אומר שאת צריכה לקבל אותו אבל הייתי מציע לפחות לנסות לראות מצב שאת יכולה לדמיין שאת כן מקבלת.
גם לי לא היה קל לקבל את המצב בהתחלה, אבל בראיה לאחור הקבלה עשתה לי רק טוב. ושוב, אני לא אומר שאת צריכה לקבל אותו אבל להכנס לכאלה סרטים זה לא בריא לבריאות.

orald

New member
דתיה ונשואה...זה או להתגרש או להיאנס.

ולדתיה זה הרבה יותר קשה, בייחוד עם התסבוכות על ציווי אלוהי על פריה ורביה וציות לבעל.

אישה לא מצווה בפרו ורבו.

אבל היא מצווה "לתת" לגבר שלה... כי מה לעשות, היא כלי השרת שלו.

orald

New member
למה אישה לא מצווה בפרו ורבו?

בכל מקרה זה לא משנה כי גם אם התנ"ך היה מצווה אחרת, מה שהשתרש כרגע כפירוש/התעלמות של זה "מצווה" על פרו ורבו.

כי היא אישה והיא נחותה

קיצר, זו מצווה שמוטלת על הגבר ולכן נשים יכולות להשתמש באמצעי מניעה וגברים לא.

נרו2

New member
אני מסכים עם שתיכן ב-100%...

שיש דברים מוזרים וגרועים בתורה ואולי בגלל זה אני לא מקיים אף מצווה בתורה.

נרו2

New member
אני רק התייחסתי לעובדה שהיא לא רוצה לקבל את..

העובדה שהיא א-מינית. (אם בכלל) מה שאמרת נכון, אבל הוא לא קשור למה שאני אמרתי.

k500

Active member
מנהל
שלום, ברוכה הבאה,

לפני שאת פונה לעזרה, עלייך לדעת שני דברים חשובים בעניין הזה:

ראשית, לצערנו אין כמעט פסיכולוגים שמכירים את הנושא של א-מיניות לעומק ובצורה אמיתית כדי שיוכלו לעזור לך בעניין הזה. כלומר יכול להיות שהם יגידו לך שכן, אבל ההיכרות שלהם עם הנושא תהיה שטחית למדי ובנוסף תהיה פטרונית. כמו הראיון בטלויזיה שנערך החודש ובו דיברה מנהלת הפורום כאשר באותו פאנל התארח גם פסיכיאטר שלא יודע מהחיים שלו בנושא או כמו בתוכנית אחרת שבה גם הביאו מטפל מיני שטען שהוא מכיר את הנושא ומטפל בזוגות א-מיניים ויכולתי להאמין לו כמו שאני רוקד בלט ואני לא..
אז את עניין הטיפול צריך לקחת בערבון מאוד מוגבל כי התחום הא-מיני עדיין לא חלחל בצורה מספקת לאקדמיה או לתחומי הטיפול ברמה שתוכל להיות מעמיקה מספיק כדי לתת מענה למי שרוצה עזרה או תמיכה מהסוג הזה.

שנית, למה את צריכה טיפול אם את יודעת שאת א-מינית? האם את מתכוונת לזה שיש פערים בזוגיות בינך לבין בעלך, שלא סיפרת לו אולי או שאת לא לגמרי בטוחה בעניין עם עצמך?
נשמח אם תוכלי לשתף או להרחיב מעט בנקודה הזו כי היו ויש כאן כאלה שהם בזוגיות או נשואים ונתקלים בפער הזה שבין הא-מיניות שלהם והמיניות הרגילה של הפרטנר שלהם או להיפך. לעיתים נדרשת שיחה זוגית, לעיתים זה קל ולעיתים פחות. אין כאן נוסחה אחת או "טיפול" שיכול לרפא את הדברים, כל אחד ואחת וכל זוג הוא דבר בפני עצמו. לכן נשמח לשמוע ממך על כך ובאמת, כל הכבוד על האומץ שלך לכתוב כאן ולשתף את הדברים, בהצלחה

אדי1002

New member
קודם כל תודה

קודם כל אני לא לגמרי בטוחה בענין עם עצמי..ולא שלמה אם זה בכלל! אני כן רוצה לחוות משיכה ותשוקה מינית אני רק לא יכולה אבל אני לא יודעת אם זה משהו קבוע או משתנה כי לפני שהתחתנתי כן היה לי את הסקרנות כלפי מין אבל אני לא יודעת אם זה היה סקרנות כלפי משהו שלא היה מותר וידוע או זה היה יותר מזה... בעלי מאד מודע לזה אולי אני לא קוראת לזה א מיניות כשאני מדברת על זה איתו אבל אנחנו כן מדברים על זה והוא יודע את המצב. אבל כמו שאמרת זה יוצר פער ענק בין איפה שהוא עומד לבין איפה שאני עומדת בנושאים מינים וזה מאד מאד קשה!!!!גם לי וגם לו.. וכמה זמן זה יכול להמשך?...
לענין הקודם קראתי כתבה בו דר דני דרבי טוען שאפשר לעבוד על הנושא אם מישהו מעונין בכך האם שמעת אליו?

queen helen

New member
כן, הוא היה שותף לכמה דברים בפורום

אבל גם במקרה של טיפול, אני חושבת שצריכה להיות נטיה מינית התחלתית. במידה והיא לא קיימת (אלא רק נטייה רומנטית), אז...

בכל מקרה - שווה לברר.

הפער הזה הוא אכן מאוד מאוד קשה

וזה לא יכול להמשך לנצח....
אם לא תמצאו דרך להסתדר ביחד, תצטרכו למצוא דרך להסתדר לחוד... (להתגרש)

אני מקווה שלא תצטרכי לעשות את זה, כי אני יודעת כמה זה קשה (גדלתי בבית דתי ואני גרושה+), אבל לפעמים זה באמת הדבר הנכון לעשות.

לגבי דר' דרבי: קחי בחשבון שאחת הדרכים שלו להתמודד עם מציאות כזו, היא לא בהכרח לשנות אותך (כמו שאת מקווה), אלה פשוט לשנות את 'החוזה' בניכם כזוג ולמשל לאפשר לצד המיני בזוגיות (במקרה הזה בן-זוגך) לחפש את הצרכים המיניים שלו בחוץ.
אני מניחה שזה משהו שאת והוא לא תרצו, אבל אני מציינת את זה בעיקר כדי שתביני שאין כאן נוסחת קסם.
אם את אכן א-מינית ולא מינית שסובלת מהדחקה כלשהי, מטפלים לא יוכלו באמת לשנות את הנטייה הזו שלך.
מקסימום יוכלו להביא אותך למצב שאת מסתדרת עם קיום יחסים מידי פעם ברמה שאולי תהיה מספיק טובה לבן-זוגך.

מה שלא יהיה, מקווה בשבילך שתהיי שלמה עם עצמך ושיהיה לך טוב.

אדי1002

New member
קראתי בפורום

כמו שקראתי פה שיש א/נשים שמחשבות על מין מחליאות אותם. זה לא ככה אצלי זה פשוט לא מענין ומגרה אותי..

אני אשלח לך בהמשך היום מסר עם רשימה של

מטפלים שתוכלי לפנות אליהם.

מאיזה איזור את בארץ?
כי לצערי רובם מהמרכז, אז אני מקווה שזה מתאים לך.

אדי1002

New member
מאזור ירושלים

אבל המרכז זה בסדר אין לי בעיה להגיע לשם.
תודה

למעלה