חדשה פה

noa20041

New member
חדשה פה

שלום לכולם אני יודעת שפורום זה מיועד לשמיניסטים. אני מבקשת עזרה ביתי מסיימת השנה כיתה י היא אינה מעוניינת להמשיך במגמה בה החלה,מחשבים. היא לומדת ב "אורט" תלמידה מעולה. השאלה שלי?לאיזה בית ספר לפנות ,היא רוצה לעשות בגרות מלאה עם דגש להיסטוריה וספרות. המטרה שלה,זה להמשיך ללמוד באנגלייה. מכל התיכוניים שאני מכירה,הכל הולך על מגמות. בזמני הייה תיכון עיוני או מקצועי. היא בפרוש לא רוצה לבזבז שנתיים נוספות במקצוע שלא מעניין אותה ואני מסכימה איתה.. תודה לעונים רות

דללה

New member
לא ממש הבנתי את השאלה..

איך אנגליה קשורה למגמה? ואת יכולה לבקש מהנהלת התיכון בו היא לומדת שיעבירו אותה מגמה..

נתוש ז

New member
בבתי ספר יש יותר ממגמה אחת..

יש בחירה בין כמה מגמות. היא יכולה לפרוש ממגמת מחשבים, ולהצטרף למגמה אחרת שניפתחת ביא', או לחילופין אפשר גם להצטרף למגמה שנפתחה בי', ולהשלים קצת חומר.. י' זאת שנה שלא לומדים בה בקצב כמו יא'-יב'. אם אתם גרים בעיר (או בסמוך לעיר) ואין בבית הספר שלה מגמות שמענינות אותה, יש דבר שנקרא "מגמות על אזוריות" ברוב הערים בארץ. אלו מגמות שנלמדות לרוב בשעות הערב או הצהריים המאוחרות, והן נועדו בשביל אנשים שרוצים להרחיב (לעשות 5 יחידות) במקצועות שאין בבית ספרם. יש מגוון מגמות כאלו בתחומים רבים מאוד. למידע עליהם את יכולה לפנות לעירייה שלך והיא תסביר לך.. בהצלחה.

rasmus girl1

New member
:):)

היא יכולה ללמוד בכל תיכון במגמה שהיא ממב"ר ומעלה וזה יבטיח לה תעודת בגרות מלאה. אם היא תיהיה במגמה עיונית אז היא יכולה לבחור לעצמה עוד מורחב אחד אם היא רוצה ספרות אז היא יכולה לבחור ספרות.. היסטוריה לא נראלי שיש בכל בתי הספר..מקס' היא תשלים היסטוריה אחרי הלימודים.. והיא לא תבזבז שנתיים במקצוע שלא יעניין אותה כי היא בוחרת את המקצוע המורחב שהיא רוצה,זה בד"כ מתבצע בסוף כתה י'.

למעלה