חדשה פה

טוליילה

New member
חדשה פה

אני בת 23 והיום הודיעו לי שכנראה יש לי צליאק. נכנסתי לאינטרנט לחפש קצת מידע מעבר למה שהיה כבר ידוע לי וגיליתי הרבה דברים שמתאימים לי. קראתי גם קצת דברים שכתובים פה בפורום ואני ממש מזדהה, אז כנראה בלי שיאשר את זה רופא מומחה זו הבעיה שלי. איך מתרגלים פתאום באמצע החיים לא לאכול פסטה ולחם שהם החולשה שלי? אפילו חלב עושה לי כאב בטן (עד לפני כמה דקות בכלל לא ידעתי שגם חלב מתקשר למחלה)... אין לי ספק שזה לא סוף העולם ואפשר להסתדר אבל אני אשמח לשמוע קצת ממכם...

נילוס11

New member
לא מדוייק,לא כולם רגישים לחלב

שלא תביני לא נכון, מתרגלים,תתרגלי,יש לחם ויש פסטה ויש הכל, רק קצת אחר,יותר טעים יותר בריא ויותר מיוחד. את מעכשיו תהיי מיוחדת ושונה ,"בחורה יקרה" כי האוכל שתקני ותאכלי יקר הרבה יותר משל אנשים אחרים. העיקר הבריאות.

נצר1

New member
אין קשר בין חלב לצליאק

פשוט פה בפורום, התברכנו בכמה קבועים שסובלים בנוסף לצליאק מרגישות ללקטוז.

דווקא יש ../images/Emo13.gif

מכיוון שצליאק מלווה בהרס חלקים מהמעיים, פעמים רבות החלקים שנהרסים הם גם החלקים שאחראיים על הפרשת אנזים הלקטאז. מסיבה זו עלולה להתפתח אי סבילות ללקטוז בעקבות הצליאק.

נצר1

New member
צודקת , כוונתי היתה

שחולי צליאק צריכים להמנע מגלוטן וגלוטן אינו מצוי בחלב ולכן אין צורך להמנע מחלב רק בגלל שגילו לה צליאק.

נטלי22

New member
בנוסף על הדברים החכמים שכבר כתבו לך

רציתי להזכיר, שאם את כותבת "כנראה יש לי צליאק", זה סימן שעוד לא עברת ביופסיה (גסטרוסקופיה), ואם עוד לא עברת ביופסיה, חשוב מאוד לא לשנות את התזונה שלך עד לאחר הביופסיה, אחרת עלול להיות מצב, שהמעי יחלים עד לבדיקה, ואז הבדיקה תצא שלילית גם אם אכן יש לך צליאק. ולפעמים אי הסבילות ללקטוז (חלב) שנובעת מהרס המעי, עוברת לאחר שהמעי משתקם בעקבות התזונה הנטולת גלוטן, כך שכמה חודשים אחרי שתעברי לתזונה נטולת גלוטן, כדאי לנסות שוב ולראות אם הרגישות חלב פחתה או נעלמה לחלוטין. תרגישי טוב!

למעלה