חדשה פה

אישה78

New member
חדשה פה

שלום לכולן, אני חדשה בפורום, ועל-כן אציג את עצמי: מנסה להכנס להריון כמעט שנתיים, כבר מרגע שרציתי להרות ניגשתי לבדיקת אולטראסאונד והועלה חשד למחיצה ברחם, הרופא לא ממש התייחס לכך, ואמר לי לנסות להרות ולהתעלם מהבעיה. כמו ילדה טובה וממושמעת עשיתי כן כחצי שנה, לאחר מכן חזרתי אל הרופא והוא צייד אותי באיקקלומין למשך 3 חודשים, עוד בחודש הראשון התגלתה ציסטה בשחלה השמאלית (אף אחד עוד לא חשב על אנדומטריומה מפני שגם כאבים לא היו לי בכלל) לאחר מס חודשים שהציסטה לא נעלמה ורק גדלה, נגשתי לפרופסור משיח שעשה לי לפרסקופיה להסרת הציסטה והיסטרסקופיה להסרת המחיצה, במהלך הניתוח התגלה גם הידרוסלפינגס בחצוצרה שמאל, ולכן הוציאו לי אותה!. אובחנתי כחולת אנדו' דרגה 4 או 3. הרופא טען שהניתוח עבר בהצלחה ולכן עלי לנסות להרות כ- 3 או 4 חודשים ואם לא לגשת להפריה חוץ גופית. בנתיים הספיקה לצמוח לה בשנית! שוב ציסטה בצד ימין כעת בגודל 5 ס"מ!. הפרופסור יעץ לי להתחיל בתהליך להפריה ואמר שכנראה (לא בטוח) שלפני שאיבת הביציות ישאב לי את הנוזל מהציסטה. ואני שואלת: מדוע זה הכרחי?, האם יש סכנה בכך?, למה עדיף לשאוב את נוזל הציסטה לפני ההפריה?. ועוד שאלה: כשגלשתי פה נוכחתי לדעת שיש פה מספר בנות שיש להן או היתה להן מחיצה ואנדומטריוזיס. האם נראה לכן שיש קשר בין הדברים?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
שאיבת נוזלים מבין הידבקויות / ציסטות לפני תחילת סטימולציה (גירוי שחלתי ליצור ביציות) הוא נפוץ מאד בקרב אנדואיות. נהוג לשאוב לפני ההפריה על מנת שהציסטה לא תפריע לשחלה בה היא ממוקמת לייצר ביציות. בנוסף ההורמונים הגורמים לייצור ביציות משפיעים על הציסטה וכך קורה לעיתים שציסטה של 5 ס"מ בתחילת טיפול הופכת לציסטה של 10 ס"מ ויותר בעת שאיבת ביציות. לדעתי זה הכרחי. לגבי סכנות - בכל התערבות כירורגית יש סכנה וכך גם בשאיבה לגביה שאלת.את מורדמת, נדקרת ונשאבת- ברוב המקרים זה מסתיים בסדר גמור.(הסיכון היותר נפוץ ממנו יש לחשוש הוא זיהום באגן ועל זה מצליחים להתגבר באמצעות מתן אנטיביוטיקה לוריד במהלך הפעולה בחדר ניתוח). לגבי מחיצה ואנדו'- לא חיפשתי חומר אומנם על כך, אבל אם תעשי חיפוש בפורום פוריות תראי שמחיצה זה דבר די נפוץ בקרב מטופלות פיריון בכלל ולא רק אצלינו
שיהיה בהצלחה

אישה78

New member
לבואינג

תודה רבה על התשובה, אני שמחה שמצאתי אתכן בפורום זה. כל הכבוד על הבקיאות!!!.

ר ו מ י ה

New member
הידרוסלפינקס

הינו נוזל הכלוא בחצוצרה ויכול לשבש את השתרשות העובר. במקרים של כשלון חוזר ב-IVF ולאחר שזוהה הידרוסלפינקס מומלץ לכרות או לנתק את החצוצרה.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אין לי מושג מה זה הידרוסלפינגס אך אשמח לעזור לך בכל שאלה או כל דבר אחר שאוכל. שיהיה לך יום טוב רני

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה אישה 78 ../images/Emo140.gif

לגבי ציסטות קיבלת תשובה מקיפה מבואינג. לגבי מחיצה- גם אני מבעלות המחיצה לשעבר- היתה לי מחיצה של 70% שהוסרה מהרחם בהיסטורוסקופיה ניתוחית. לא נתקלתי עד כה במאמרים או מחקרים שקישרו בין אנדו' למחיצה, אך היות והסברה היא כי אנדו' נוצר עוד בהיותנו עוברות וכך גם המחיצה אולי אכן מתקיים קשר כלשהו. בהצלחה בטיפול ואת מוזמנת להפוך למשתתפת פעילה בפורום החם שלנו

אישה78

New member
לכל הבנות שקיבלו אותי כל כך יפה

תודה רבה על התשובות והתמיכה!, אשוב לכתוב כאן כי נחמד לי וגם מרגיע.

ברוכה הבאה אישה..../images/Emo20.gif

תשובות קיבלת ולי אין מה להוסיף, חוץ מזה שאני מאחלת לך הרבה מאוד הצלחה!!!

גל חוף

New member
הידרוסלפינגס ומחיצה

היי לך, גם לי כרתו חצוצרה בשל הידרוסלפינגס והסירו מחיצה מהרחם, והטיפול הראשון לאחר הניתוח הצליח! כך שאני מקווה בשבילך שזה גם יעשה את העבודה ויקדם את העניינים... מה שבטוח זה, שזה מעלה את הסבירות להריון ואת הסיכוי להשתרשות העובר! בכל מקרה, קשה לי לראות איך אנחנו יכולות להסיק סטטיסטית קשר בין מחיצה לאנדו' ממקרים בודדים... קשר סטטיסטי מבוצע באופן הרבה יותר מורכב... כך שגם אם אני אורמת לך שיש יותר סיכויים אחרי הסרת מחיצה וחצוצרה פגומה, זה עדיין לא ממש בטוח... שיהיה בהצלחה בכל מקרה...מחזיקה אצבעות...

למעלה