חדשה פה

shstar

New member
חדשה פה

שלום, אני חדשה פה ויש לי כמה שאלות.... אני אמא, הפסקתי לעבוד, יש לי בית עם גינה באזור רמת השרון ואני שוקלת לקחת כמה תינוקות לטפל בהם. - האם אני מחוייבת לעבור איזה קורס כדי לפתוח תינוקיה כזאת? - בכמה תינוקות אפשר לטפל לבד? כלומר מה היחס שההורים בדרך כלל רוצים שיהיה בתינוקיה? מטפלת ל-3 תינוקות זה סביר? - כמה לוקחים היום לטיפול בתינוק אם אני מטפלת בשני ילדים? - וכמה לוקחים עבור טיפול בתינוק אם יש לי 5 ילדים בתינוקיה? מקווה שהשאלות מספיק ברורות ותודה מראש

ממטפלת לאמא שרוצה להיות מטפלת

ראשית כל- אני ממליצה לך להעזר באתר עמותת "הבדל פעוט". מתוך האתר: "עמותה - הפועלת ללא מטרות רווח - שהוקמה ביוזמת העובדת הסוציאלית דסי אשר, ביחד עם מפעילות משפחתונים פרטיים. העמותה שמה לה למטרה לקדם מקצועית וארגונית את שירות המשפחתונים במגזר הפרטי." בנוסף הייתי מציעה לך גם לשאול את עצמך בכנות בכמה תינוקות את חושבת שאת יכולה לטפל בו-זמנית, זו שאלה חשובה וכל תשובה עליה לגיטימית כל עוד היא כנה. לטפל במספר ילדים יכול להיות כיף גדול אבל גם יש לחשוב טוב על המשמעות של טיפול בכמה ילדים. האם יש לך תינוק משלך שיהיה במשפחתון? אם כן, זו גם נקודה למחשבה, יש אמהות שיחששו שאיכות הקשר שלך עם הילדים שלהם תהיה פחותה מול ילדך שלך, ויתכן שיש אמת בדברים... בנוסף- ישנה השקעה כלכלית הנדרשת לפני צעד כזה, הכיני רשימה מפורטת של כל הציוד שילד צריך בגיל אליו את מכוונת, החל ממיטה וכסא אוכל וכלה בצעצועים וספרים, עד כמה את יכולה להשקיע? עוד מקום שיכול לעזור לך מבחינה זו היא קומונת ציוד לתינוקות המתעסקת במוצרים יד שניה ותוכל אולי לתת לך מושג כללי על העלויות. בקיצור יש על מה לחשוב,לדעתי האישית זה רעיון טוב אבל לא מתאים לכולם. לגבי קורס- את מוזמנת להסתכל בקישורי הפורום בתוכנית הלימודים של קורס מטפלות של משרד העבודה, להתרשמות כללית. אם את לא עובדת, אולי זה דווקא זמן מצוין לקחת קורס כזה. מקווה שהייתי לך לעזר, ספרי איך הולך!

למעלה